Fotografie Tips

Cool: laat je familie foto’s maken tijdens de bruiloft!

De meeste bruidsparen regelen een speciale fotograaf om de trouwreportage te maken. Maar de laatste jaren zijn er steeds meer bijzondere manieren bij gekomen om dit te doen. Zo is het super leuk om elke gast bij aankomst een wegwerp camera te geven, met de vraag of hij/zij foto’s wil maken die apart zijn. Zo krijg je foto’s vanuit veel meer perspectieven dan wanneer je met één fotograaf werkt. Er is nog een trend, die nog niet zo lang bestaat: je familieleden mooie foto’s laten maken tijdens de bruiloft.

Je familie kent jou het beste

Een trouwfotograaf heeft vaak bepaalde ideeën over welke foto’s wel of niet mooi zijn. Soms is dat prima, maar het kan ook heel storend zijn als de fotograaf er anders over denkt dan jullie. Je familie kent jou en je partner het beste. Dus als je een aantal familieleden voorziet van goede camera’s, kunnen zij prachtige foto’s van jullie maken! Sommige bruidsparen doen dit naast het inhuren van een professionele fotograaf, maar steeds meer bruidsparen kiezen alleen voor foto’s van familieleden. Vooral als je zorgt voor camera’s van goede kwaliteit, krijg je vaak hele mooie en bijzondere foto’s.

Waar moet je op letten?

Als je je familie wilt inzetten om mooie foto’s te maken, zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Dit zijn belangrijke aandachtspunten:

  • Vraag de familieleden of ze erop willen letten dat ze niet steeds elkaar in de weg gaan zitten bij het maken van foto’s. Het is niet zo leuk als op elke foto op de achtergrond nog iemand anders met een camera staat.
  • Je kunt de dag in ‘delen’ verdelen en telkens een familielid vragen om dat gedeelte te fotograferen. Zo voorkom je dat de fotografen steeds in elkaars beeld terechtkomen.
  • De kwaliteit van telefooncamera’s is niet voldoende om een mooi fotoboek van te maken. Zorg dus dat iedere deelnemer een goede digitale camera heeft. Vaak hebben familieleden ook wel een camera in huis, dan kun je gewoon checken of hij echt scherpe beelden geeft.
  • Kies je voor de combinatie familie en professionele fotograaf, dan is het goed om dit te overleggen met de fotograaf. Hij zal dan ook beter opletten of de fotograferende familieleden zelf wel vaak genoeg op een leuke manier op de foto komen.

Stoere, gave en bijzondere foto’s

Het resultaat van foto’s laten maken door familieleden is vaak heel bijzonder. Je krijgt allerlei foto’s die je niet zou verwachten. Een fotograaf kan maar op één plek tegelijk zijn en zijn focus ligt vaak enkel en alleen op het bruidspaar. Familieleden zullen veel sneller niet alleen het bruidspaar, maar ook gasten fotograferen. Zo krijg je een veel grotere verscheidenheid aan foto’s, wat super leuk is. Het trouwalbum wordt zo gevuld met stoere, gave en bijzondere foto’s met een verhaal. Zeker als je bijhoudt wie die foto’s heeft gemaakt is het later heel erg leuk om weer eens terug te kijken en door het boek te bladeren.

Familieleden die jullie trouwfoto’s maken, komen meestal met allerlei leuke ideeën en perspectieven. Daarbij is goed materiaal onmisbaar. In elk geval dient iedere ‘fotograaf’ voorzien te zijn van een goede camera. Daarnaast is het raadzaam om mensen die snel bibberige handen hebben te voorzien van een statief. Camera’s, statieven en allerlei andere camerabenodigdheden vind je natuurlijk op Cameratools.nl. In het assortiment vind je alles wat je nodig hebt om je familieleden de mooiste trouwfoto’s te laten maken!

Afbeelding via shutterstock.com