Huwelijksreis

Met de camper op huwelijksreis: 5 romantische bestemmingen

Op huwelijksreis in een camper is meestal niet het eerste waar bruidsparen aan denken. Toch is het een stuk leuker en interessanter dan simpelweg in een hotel te gaan zitten. Daarnaast is het goedkoper, waardoor je een langere vakantie kunt plannen! Maar natuurlijk is er wel een belangrijk vereiste: een huwelijksreis moet romantisch zijn. Daarom zetten wij een aantal romantische bestemmingen voor een campervakantie op een rij.

1. Naar het noorden

Een camperreis kan alle kanten op gaan en ook je startpunt kan verschillen. Wil je op reis vanuit Nederland? Dan kun je een mooie route kiezen dwars door Duitsland en Denemarken richting Noorwegen. In Duitsland zijn veel camperplaatsen, in Denemarken en Noorwegen geldt de regel dat je overal vrij mag staan met je camper, tenzij er binnen een straal van 50 kilometer een camping is. Wat is er romantischer dan ‘alleen’ met zijn tweetjes je camper te parkeren bij één van de schitterende Noorse fjorden?

fjorden huwelijksreis

Fjorden Noorwegen

2. Naar het oosten

Onze oosterburen hebben een route die de ‘Romantische Strasse’ wordt genoemd. Deze route loopt van Würzburg naar Füssen in het zuiden van Duitsland. De route wordt gekenmerkt door prachtige landschappen, romantische kastelen en honderden campings waar je met je camper kunt stoppen voor uitstapjes in de omgeving. De naam zegt het al: een op en top romantische route voor een huwelijksreis in de camper! Nog verder richting het oosten, ontdek je de verborgen plekken van Tsjechië. De prachtige, ruwe natuur en de schitterende romantische stadjes maken dit ook een schitterende vakantiebestemming.

romantische strasse

Romantische Strasse

3. Naar het westen

In het westen liggen Engeland, ierland en IJsland. Deze drie landen zijn prachtig om doorheen te trekken met een camper! Engeland bestaat uit prachtige, glooiende heuvels die langzaam overgaan in de Schotse hooglanden. Ierland heeft veel schitterende oude stadjes, vol verhalen en romantiek. In IJsland is het vooral de natuur die een romantische sfeer garandeert: woeste gletsjers en spannende geisers maken dat je je als mens klein voelt worden. Aangezien de eilanden (vooral IJsland) lastig te bereiken zijn met een camper, doe je er verstandig aan daar een camper te huren voor je huwelijksreis.

romantisch ijsland

4. Naar het zuiden

Richting het zuiden vinden we als eerste België. Kleine, schattige stadjes die schitterend zijn om te bezichtigen, met uiteraard de prachtige Belgische Ardennen waar het heerlijk rondreizen is in een camper. De kersverse echtgenoot kan zijn vrouw hier natuurlijk verblijden met heerlijke Belgische bonbons: een prachtige start voor een huwelijk! Verder naar het zuiden biedt Frankrijk ook diverse prachtige gebieden waar je met een camper heerlijk kunt verblijven. Normandië, de Bretagne en de omgeving van Montpellier zijn prachtige plaatsen. Feitelijk is het grootste gedeelte van Frankrijk een prachtige romantische plek om rond te reizen in een camper, want de natuur is prachtig, de stadjes antiek, het voedsel verrukkelijk en het Frans is ook nog eens de taal van de liefde!

strand normandie

Strand Normandië

5. Het Middellandse zeegebied

Voorbij Frankrijk belanden we in de landen rond de Middellandse zee. Spanje, Italië en Griekenland kenmerken zich door de woeste natuur, de vriendelijke bevolking en de prachtige witte stranden aan de diepblauwe zee. Een kustroute is prachtig om te volgen met de camper, er zijn vrijwel overal campings en staplaatsen waar je de camper een poosje mag parkeren. Heerlijk met zijn tweetjes op een besloten privéstrandje: wat wil je nog meer om je huwelijk te beginnen? Omdat het vanuit Nederland nogal ver is, kiezen veel mensen ervoor met het vliegtuig tot dichtbij hun bestemming te reizen om daar een camper te huren. Bij www.buscamper.nl kun je bijvoorbeeld een camper huren, waarmee je in heel Europa kunt rondreizen. Een stuk goedkoper dan een hotel en absoluut de moeite waard!

camper huwelijksreis middellandse zee

Een huwelijksreis met een camper is een goede manier om een groot gebied te bezoeken, zonder steeds van hotel te hoeven wisselen. Je hebt alle vrijheid om te doen wat je wilt. Ook hoef je je niet druk te maken om de dunne muren van een hotelkamer en kun je de camper inrichten naar jouw wensen. Wil je een camper huren voor je huwelijksreis, dan kun je zelf het startpunt van je reis bepalen. Waar gaat jouw huwelijksreis naartoe?