Verhuur De Grote Dag Goedkope trouwlocaties Praktische zaken

Bruiloft thuis? Kies de juiste partytent

Partytent bruiloft

Ja! Leuk! Feest in je eigen huis. Je viert je bruiloftsfeest met een select gezelschap vrienden en familie in een huiselijke omgeving. Lekker knus, maar gaat het allemaal wel passen met zoveel gasten en hoe moet het dan met slecht weer? Een partytent biedt de oplossing. Je gasten kunnen lekker in de tuin staan en blijven toch droog als het regent. En als de zon fel schijnt, biedt een overkapping schaduw. Daarbij, een partytent is praktisch, maar staat ook gewoon heel gezellig in je achtertuin.

Verschillende soorten

Feesttenten komen tegenwoordig in verschillende vormen, kleuren en maten. Partytent 3×6 meter of 12 x 6 meter zijn populaire maten, maar om die laatste te kunnen plaatsen, heb je al een behoorlijke tuin nodig. Voor welk gebruiksgemak kies je? Kies je voor een party tent volgens het principe ‘easy-up’ dan ben je zo klaar. Een pagodetent is daarentegen al iets ingewikkelder bij het opzetten, maar dan heb je ook qua kwaliteit van het materiaal en sfeer wat meer waar voor je geld. In dit artikel gaan we nog wat dieper in op de verschillen tussen beide soorten.

Easy-up
Een easy-up, de naam zegt het al, is een partytent die makkelijk op te zetten is. Je doet dit op dezelfde wijze als het openklappen van een grote parasol. Er zijn bijvoorbeeld easy-ups van 3×3, maar je kunt ook kiezen voor een easy-up partytent 3×6. De easy-ups zijn makkelijk opvouwbaar en komen vaak met een polyester draagtas. Vier jij je bruiloft en is het hartje zomer dan vertrouw je op mooi weer. Met een easy-up model heb je altijd een goed alternatief achter de hand. Komt er een onverwacht stortbuitje, dan klap je dit tentje in een handomdraai open. Staat iedereen weer lekker droog en kan het feest ongestoord doorgaan.

Pagodes
Het woord ‘pagode’ is afkomstig uit Azië en staat voor een boeddhistische tempel waarvan iedere etage een eigen afdak heeft. De pagode tenten zoals wij die kennen lijken met heel veel fantasie een beetje op die tempels. Dit type model is optioneel gesloten aan de zijkanten, soms zelfs voorzien van plastic ramen waardoor het heel sfeervol aanvoelt. Als feesttent heeft deze een veel luxere uitstraling dan de doorsnee party tent en kan langer blijven staan.

Party-tenten
Naast de easy-up en de pagode kan je ook gewoon kiezen voor een klassieke partytent, deze zijn vaak iets groter en steviger en kunnen dus ook meer gasten huizen. De grotere partytenten zijn vaak voorzien van zijwanden en ramen en zijn dan ook vaak duurder dan een kleinere easy-up.

Decoratie
Een partytent, met name een pagode, is op zichzelf al aardig sfeervol. Echter een bruiloft vereist natuurlijk wel wat meer sfeer dan slechts de tent. Je kunt daarom je pagode of andere partytent opleuken met sfeervolle verlichtingen, leuke tafeltjes en stoelen of bijvoorbeeld

Partytent kopen

Tips
Bij het kopen van een partytent moet je denken aan een aantal dingen. Vraag jezelf allereerst af waar de partytent komt te staan. Dit in verband met de afmeting. Daarnaast kun je nadenken over ramen en zijwanden.
Wil je een partytent kopen vraag dan na of je er onderdelen bij moet kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zijwanden, verbindingsstukken en buizen. En vraag tevens na of je ze nadien ook kunt kopen. Waarom? Stel je voor dat je een onderdeel kwijt raakt of dat er iets onverhoopt kapot gaat, dan kun je toch nog er voor zorgen dat je partytent compleet is.

Let op de kwaliteit. Bespaar hier vooral niet op. Hoe beter de kwaliteit, net als met alle andere dingen, hoe langer de tent meegaat. Let hierbij op de keuze van het materiaal en de dikte van het zeil, de stangen en de buizen. Je wilt natuurlijk veiligheid garanderen aan je gasten en zolang mogelijk gebruik kunnen maken van de tent. De dikte van het zeil en de stangen zijn hierbij erg belangrijk.

Opzetten
Het opzetten van je easy-up is zoals gezegd betrekkelijk eenvoudig. Alsof je een grote parasol openklapt. De grotere feesttenten vereisen toch iets meer handigheid en kennis. Maak bij grote feesttenten gebruik van een buizensysteem om extra stevigheid te garanderen. Anker daarnaast de tent door middel van haringen en touw. Bij stevige wind ben je dan in ieder geval verzekerd van veiligheid. Om je eigen veiligheid te verzekeren en ook voor het gemak is het geen slecht idee om de partytent met meerdere personen op te zetten. Ben je van plan de tent later nog eens weer te gebruiken wees dan slim en markeer de buizen, maak gebruik van een lettercombinatie om de buizen de volgende keer snel bij elkaar te hebben. Staat er heel wind tijdens je bruiloft check dan even goed of je tent daar wel tegen bestendig is. Sommige tenten mogen namelijk maar tot een maximale windkracht gebruikt worden.

Wil je tijdens je bruiloft je gasten goed ontvangen zonder dat ze natregenen of vol in de zon zitten, of sta je binnenkort op een beurs en wil je je spullen leuk en netjes uitstallen, schaf dan een partytent aan. Bijvoorbeeld een easy-up partytent 3×6 als je op zoek bent naar iets makkelijks, een pagode als je op zoek bent naar iets groters en sfeervoller of gewoon een klassieke partytent in verschillende maten.

We wensen je in ieder geval een prachtig bruiloftsfeest toe. Wat je voorkeur ook is, een partytent is altijd een goed idee.