Geen categorie

Bruiloft in eigen tuin? 5 tips

Bruiloften zijn meestal op specifieke trouwlocaties, zoals een mooi kasteel of het gemeentehuis in combinatie met een feestlocatie. Wil je een keer iets dat afwijkt van een standaard bruiloft? Denk dan eens aan een bruiloft in je eigen tuin. Mits je tuin groot genoeg is natuurlijk! Hieronder geven we je 5 tips voor het organiseren van je bruiloft in je eigen tuin.

1. Maak een gastenlijst voor je tuinbruiloft

Op jouw grote dag wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen. Misschien wil je wel zo’n 200 mensen uitnodigen voor de bruiloft in jullie eigen tuin, maar als je het in je eigen tuin wilt doen moet je wel realistisch zijn hoeveel mensen je uit kunt nodigen. Maak voor jullie bruiloft dus een gastenlijst met de mensen die jullie graag uit willen nodigen. Denk ook goed na over hoe jullie gasten naar jullie huis moeten komen. En is er voldoende parkeergelegenheid bij jullie huis?

2. Plan je tuinbruiloft goed van tevoren

Je krijgt veel mensen over de vloer, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Laat bijvoorbeeld een tuinman komen die jullie tuin een beetje mooi maakt, zodat alles er prachtig uitziet op dé mooiste dag van jullie leven. Of misschien willen jullie wel wat extra bloemen planten voor een beetje kleur.

3. Breng je buren op de hoogte

Wel zo leuk om het feest tot in de vroege uurtjes ook in jullie tuin te doen, toch? Het is feest, dus er zal natuurlijk wel wat geluidsoverlast zijn voor de buurt waar jullie wonen. Breng tijdig je buren op de hoogte zodat ze weten dat ze die dag harde muziek en gepraat kunnen verwachten. Zorg ervoor dat je de muziek niet té hard zet, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie buren uit hun bed worden getrild!

4. Verzekering voor je tuinbruiloft

Als er veel mensen komen kunnen er altijd ongelukjes gebeuren. Als je leveranciers inhuurt, onderzoek dan van tevoren hoe zij verzekerd zijn. Vergeet ook niet om te kijken hoe jullie zelf verzekerd zijn. Doe dit ruime tijd van tevoren zodat je altijd nog indien nodig een extra verzekering kunt afsluiten.

5. Schoonmaken na het tuinfeest

Jullie tuin zal zeker niet schoon blijven, dus huur alvast een schoonmaker in voor na de tuinbruiloft! Tenzij je het leuk vindt om alle rommel zelf op te ruimen, dan kun je het ook zelf doen. Dat kun je ook al doen vóór de grote dag, zodat alles mooi opgeruimd is.

Een bruiloft in je eigen tuin kan heel leuk en sfeervol zijn, maar het is wel belangrijk dat je alles goed van tevoren regelt. Dan hoeven jullie alleen nog maar te genieten!