Tips

Bruiloft Ideeën | Moodboard maken

Gaan jullie trouwen en nog geen idee wat jullie allemaal willen en hoe de dag moet gaan verlopen? Maak een Moodboard!

Gaan jullie trouwen en nog geen idee wat jullie allemaal willen en hoe de dag moet gaan verlopen? Maak een Moodboard!

Een moodboard is een verzameling van plaatjes, stoffen, teksten enz, die je aanspreken. Als het bord klaar is dan heb je een beeld van wat je mooi vind en kun je gaan kijken welke dingen je graag terug wilt laten komen op de trouwdag.

Digitaal moodboard

Pinterest, je zult er vast wel eens van gehoord hebben. Dit is een nieuw soort social media waar je allemaal moodboarden kunt maken.

Op deze borden kun je plaatjes pinnen die je aanspreken. Je kunt plaatjes van pinterest repinnen, maar ook steeds meer gewone sites  hebben een pin button en daarmee kun je de foto op je bord pinnen.

Natuurlijk kun je zelf ook foto’s uploaden en op je eigen pinterestpagina vastpinnen.

Wil je een idee op doen wat er allemaal met pinterest kan? of meteen aan de slag met allemaal bruiloft inspiratie? Kijk dan op mijn pinterestpagina! http://pinterest.com/brigittechrist/

Ik zou het leuk vinden als jullie mij ook gaan volgen 🙂

Bron: Pinterest

DIY moodboard maken

Ga je liever met papier en lijm aan de gang? Dat is natuurlijk ook super leuk om te doen, en je hebt na je bruiloft nog een prachtige herinnering! Haal een canvasdoek (bijvoorbeeld bij de Action) de grootte kun je zelf bepalen wat je leuk vind.

Bij de action hebben ze op de knutselafdeling ook hele leuke steentjes, glitters, pennen. Deze kun je ook gebruiken om je moodboard extra op te pimpen.

Verzamel ook allemaal verschillende tijdschriften. Dit kunnen trouwbladen zijn zoals de bruid, trouwen en witwedding maar kunnen ook gewone tijdschriften zijn. blader deze door en knip alles uit wat je leuk vind! Als je alle tijdschriften gehad hebt bekijk je de plaatjes. Mocht je teveel plaatjes hebben kun je al een voorselectie maken. en dan is het knippen en plakken maar.. 🙂

Naast dat een moodboard heel handig voor jezelf is, maakt het voor leveranciers ook makkelijker. Doordat je de moodboard kunt laten zien aan bijvoorbeeld de fotograaf, bloemist of de weddingplanner krijgen zij een idee waar jullie van houden en kunnen ze daar de diensten op aanpassen.

Heel handig dus!

Bron: Pinterest