Het trouwfeest Tips

Bruiloft in eigen tuin? Kies voor een partytent!

Partytent bruiloft

Steeds meer mensen proberen de kosten van de bruiloft te drukken. Dat doen ze bijvoorbeeld door minder daggasten uit te nodigen of door het feest thuis te vieren in plaats van op een (dure) locatie. Door de bruiloft in eigen tuin te vieren, kun je al gauw honderden euro’s besparen. En met een perfecte partytent van Karwei heb je lekker de ruimte en blijven al je gasten droog als het regent.

De bruiloft in eigen tuin

De kosten van een bruiloft kunnen hoog oplopen. Alleen de locatie kost vaak al minimaal 1.500 euro, als je niets bijzonders doet. Een echt romantische of luxe locatie kost al snel 4.000 euro of meer. Daar zijn dan de hapjes en drankjes nog niet eens bij opgeteld! Dat betekent dat je hier behoorlijk op kunt besparen. Als je echt flink wilt besparen en je hebt een grote tuin, is het natuurlijk een prima optie om de bruiloft in eigen tuin te houden. Wanneer je de tuin gezellig decoreert is het vaak een prima oplossing zonder dat het je veel geld hoeft te kosten.

Wat heb je nodig?

Wat heb je minimaal nodig als je de bruiloft in eigen tuin wilt houden? Dit hangt voornamelijk af van het aantal gasten. Je kunt natuurlijk catering uitnodigen, wat zeker een aanrader is. Zo hoeft niemand zich telkens af te vragen of de gasten wel genoeg hapjes en drankjes aangeboden krijgen. De catering is thuis een heel stuk goedkoper dan wanneer je op locatie de hapjes en drankjes laat serveren. Verder is het praktisch om een optie te hebben om ‘binnen’ te feesten als het gaat regenen. Een partytent is een bijzonder handige oplossing. Deze is in de zomer lekker licht en luchtig, maar geeft tegelijkertijd het gevoel alsof je binnen bent. En je bent altijd beschermd tegen slecht weer!

Een praktische partytent voor je bruiloft

Er zijn heel veel verschillende formaten partytent. Natuurlijk hangt een groot deel van je keuze af van het aantal gasten en het seizoen waarin je je bruiloft hebt gepland. Veel mensen vinden een partytent toch wat netter en gezelliger dan een bruiloft die volledig in de open lucht wordt gehouden. Daarbij geeft een partytent niet alleen beschutting tegen regen of slecht weer, maar ook tegen (te) felle zon in de zomer. Er zijn bruidsparen die ongeveer een week voor de bruiloft het weerbericht checken. Denken ze dan dat er een partytent nodig is in verband met voorspelde regen, dan kunnen ze altijd nog snel een partytent halen of bestellen bij Karwei.

Een partytent is ideaal voor een bruiloft in eigen tuin. Je hebt beschutting, je kunt de partytent natuurlijk mooi versieren en het ziet er gezellig uit. Bovendien bespaar je behoorlijk wat kosten ten opzichte van een bruiloft op een daarvoor bestemde locatie. En heb je al eens aan de mogelijkheden gedacht ná je bruiloft? Want die partytent is natuurlijk niet alleen handig voor tijdens je bruiloft, maar ook tijdens housewarmings, verjaardagen of andere tuinfeestjes!