Trouwjurken Bruid Kleding & Styling

Bruidsmode trends 2016

bruidsjurk open rug

Wanneer je trouwplannen hebt, doe je er goed aan om de huidige bruidsmode trends uit te zoeken. Natuurlijk zijn vrijwel alle trouwjurken mooi, maar het is natuurlijk wel gaaf dat jouw jurk ook nog eens trendy en hip is! Het uitzoeken welke stijlen en vormen in de mode zijn, maakt bovendien het vinden van jouw perfecte trouwjurk een stuk gemakkelijker. Wat zijn de bruidsmode trends in 2016?

Korte trouwjurk

Een korte bruidsjurk is al langere tijd populair, maar dit jaar is hij helemaal hip! Modellen op de catwalks vertoonden verschillende mooie bruidsjurken. Klein aandachtspunt is wel dat alleen dames met een flinke dosis zelfvertrouwen deze korte jurk durven dragen. In de eerste plaats omdat er gebroken wordt met de ’traditionele’ lange jurk, in de tweede plaats omdat je figuur en benen extra benadrukt worden in de korte bruidsjurk. Durf jij het aan?

korte bruidsjurk strapless

Korte bruidsjurk in strapless model – www.weddingwonderland.nl

Lage rug

Een andere bruidsmode trend in 2016 is de laag uitgesneden rug. Hiervan zijn verschillende varianten, zoals de ronde rug, de V-vormige rug en de rug die is afgewerkt met doorzichtig kant. Let erop dat de lage rug gecombineerd kan worden met verschillende jurkstijlen, maar dat je moet oppassen met de korte trouwjurk. Met een korte jurk kun je het beste zorgen voor een niet al te bloot bovenlijf, omdat het anders wel erg sexy wordt. Echter, bij vrijwel alle andere modellen is een laag uitgesneden rug mooi, elegant en super hip

bruidsjurk open rug

Een van de mooiste bruidsmode trends van dit jaar: de open rug – www.weddingwonderland.nl

Diepe V-hals

De V-hals is al jarenlang populair, maar de mode trend van 2016 is een V-hals die doorloopt tot onder de borst. Hierdoor wordt behoorlijk wat bloot vertoond – al blijven de borsten zelf uiteraard netjes bedekt. De jurk wordt hierdoor uitdagend, gewaagd en modern. Bovendien geeft de lage V-hals je de ruimte om volop gebruik te maken van halssieraden. De V-hals wordt vaak gecombineerd met de lage rug, waardoor een bijzonder elegant model ontstaat

bruidsjurk met lage v-hals is een van de bruidsmode trends 2016

Een gewaagde, diepe V-hals laat ruimte voor mooie halssieraden – www.weddingwonderland.nl

Klassiek modern

De klassieke jurk, afgewerkt met kant, is nooit weggeweest uit het modebeeld. Ook nu verdwijnt deze jurk voorlopig nog niet. Hij behoort tot de bruidsmode trends van 2016, al is het wel in een afgeslankte vorm. Geen gigantische lagen thule of een hele jurk bedekt met kant, maar in plaats daarvan een slank, elegant model met een dunne kantafwerking. Subtiel, maar daardoor niet minder indrukwekkend!

bruidsjurk klassiek kant

Subtiel kant is een perfecte combinatie van klassiek en modern – www.weddingwonderland.nl

Natuurlijk ben jij op je bruiloft de stralende ster waar iedereen aandacht voor heeft. Zorg ervoor dat je je niet hoeft te schamen! Kies voor een mooie jurk die bij je past, maar die ook voldoet aan de trends van de bruidsmode in 2016. Zo ben je modern, hip en absoluut het middelpunt van de dag!