Kleding & Styling Bruid Bruidsaccessoires Lingerie Trouwjurken Trouwschoenen

Bruidsmode; liever online of in de winkel?

Bruidsmode is in sommige delen van Nederland steeds lastiger te vinden. Veel winkels gaan over op een online assortiment, omdat de doelgroep relatief beperkt is. Dat geldt voor het volledige assortiment van bruidsmode: van mooie schoenen en trouwlingerie tot een trouwjurk. De verdeling komt steeds dichter bij het punt dat ongeveer de helft van alle bruiden de bruidsmode online opzoekt en bestelt, in plaats van naar een fysieke winkel te gaan. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van online kopen? En wat is beter: de webshop of de winkel?

Bruidsmode in de winkel

Het aanschaffen van bruidsmode in de winkel zal waarschijnlijk altijd blijven bestaan. Dat komt vanwege het gemak waarmee je de spullen even kunt passen en zien hoe ze staan. Vooral als je nog niet weet welk soort jurk bij jou past, kan dit heel handig zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten jurken en die moet je eigenlijk wel vergelijken met elkaar om erachter te komen welke vorm je het mooist staat. Ook met de trouwschoenen kan het praktisch zijn om meteen te passen. Het nadeel van bruidsmode in de winkel is de beperkte collectie. Vaak zijn er maar enkele merken vertegenwoordigd. Bovendien is er wel een brede spreiding van verschillende stijlen, maar is binnen de stijlen de keus vaak beperkt. Dat komt omdat een winkel nu eenmaal beperkte ruimte heeft. Online zijn er meestal meer keuzemogelijkheden te vinden.

Online bruidsmode shoppen

Online zoeken naar bruidsmode heeft als voordeel dat niemand je iets opdringt. Je kunt rustig zoeken zonder dat er steeds dames zijn die je van alles willen aansmeren of hun mening geven. Het heeft als nadeel dat je weinig gelegenheid hebt tot passen. Hoewel het vooral met zaken als lingerie en schoenen goed gaat online, is dat met trouwjurken toch iets minder. Lingerie en schoenen kun je op maat bestellen en (meestal) gratis terugsturen als ze niet goed zijn. Dat maakt vergelijken eenvoudiger. Bij het kiezen van een bruidsjurk gaat dat allemaal wat lastiger. De kosten voor het verzenden van een trouwjurk zijn hoog en het is alleen iets dat dames doen als ze zelf een goede coupeuse kennen om de jurk, als dat nodig is, bij te werken.

De ideale combinatie

Eigenlijk is het gewoon het handigst als je een webshop met een fysieke winkel weet te vinden. Een voorbeeld hiervan is Weddings: een grote internationale bruidsmode winkel die een filiaal heeft in Rotterdam. Er is een grote webshop, waar je online alles uit de collectie kunt zien. Zo kun je thuis alvast uitzoeken wat je graag zou willen proberen en passen. Je kunt eventueel de spullen thuis laten bezorgen, maar het is ook mogelijk om een afspraak in het filiaal te maken. Dan kun je alles mooi met elkaar vergelijken en krijg je handig advies. De combinatie van online en offline zorgt voor de optimale toegankelijkheid voor iedereen. Het is dus echt win-win!

Online bestellen gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Maar vooral als het gaat om bijzondere dingen, zoals een trouwjurk, wil je meestal toch eerst even passen en kijken of het echt wat voor jou is. Het is dan ideaal als je thuis alvast kunt kijken welke jurken er zoal zijn, voordat je naar de winkel gaat. Eventueel kun je er altijd spullen bij bestellen zonder dat je weer naar de winkel moet. Kortom: de combinatie van online en offline geeft je het beste van twee werelden. Zo vind je snel jouw ideale bruidsmode!