Kleding & Styling Bruidsmeisjes Personen

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers

bruidsmeisjes met ballon

Wanneer je over je bruiloft nadenkt, zie je al staan: een paar schattige meisjes met witte bloemen in hun blonde haartjes, die vol aanbidding achter jouw sleep aanlopen. Hoe lief is dat! Bruidjesmeisjes (en bruidsjonkers) geven zeker extra cachet aan jullie bruiloft. Het is wel een goed idee even na te denken over hoe je er precies invulling aan wil gaan geven.

Wie kies je

Misschien denk je direct aan je schattige nichtjes van 4 en 6 jaar, of zelfs aan je babyneefje. Wat een hoop vertederde blikken zal dat opleveren! Maar bedenk ook dat kleine kinderen meer een last zijn dan een hulp voor jou als bruid. In het buitenland is het heel gebruikelijk je beste vriendinnen, of je zussen, te vragen als bruidsmeisjes. Handig, want zij kunnen je echt helpen door de dag heen, terwijl je jongere bruidsmeisjes zelf aan de hand moet meenemen.

Ga je toch voor de kleintjes, overleg dan altijd eerst met de ouders voor je een definitieve beslissing neemt. Zij zullen er ook achter moeten staan, want zij zullen voor een groot deel toch voor een soepel verloop met de bruidskinderen moeten zorgen. Ook de ceremoniemeesters of ander ‘oppassen’ kunnen hier een taak vervullen. Overleg ook meteen welke taken ze kunnen uitvoeren: denk aan bloemen of confetti strooien, de ringen aangeven etc.

De kleding

Er zijn ontzettend veel prachtige jurken voor bruidsmeisjes te koop. Nadeel is wel dat je voor deze ‘officiële’ jurken ook meteen de hoofdprijs betaalt. Heb je daar geen zin in, kijk eens rond op Marktplaats: juist dit soort jurken worden vaak maar één keer gedragen en zijn daarom tweedehands nog als nieuw, maar dan tegen een leuke prijs. Of wellicht hebben je bruidskinderen zelf nog wel wat geschikts in de kast hangen. Zorg in ieder geval dat het past bij wat jij zelf draagt op je grote dag.