Make-up

Bruidsmake-up, doe je het zelf?

Bruidsmake-up is een lastig iets. Je wilt er op je trouwdag op je allermooist uitzien, maar de gasten moeten je natuurlijk wel nog herkennen. Je wilt uitpakken, maar je wilt je gezicht niet helemaal plamuren. Allemaal keuzes die komen kijken bij het kiezen van je bruidsmake-up. Dit zijn de voor- en nadelen van diverse keuzes die je kunt maken.

Zelf je make-up doen of uitbesteden?

Voor allebei de opties zijn er voor- en nadelen. Wanneer je zelf je make-up doet weet je precies wat je dagelijks doet en zou je dit kunnen aanbrengen op je bruiloft. Je hebt weken de tijd om van te voren te oefenen met tutorials van YouTube en hebt ook producten in huis die je fijn vindt. Een groot bijkomend voordeel is dat je de kosten laag houdt, je zou ervoor kunnen kiezen om het bedrag dat je bespaard uit te geven aan een wat luxere poeder of lipstick voor je trouwdag.

Een nadeel aan zelf je make-up doen is dat het wellicht een opgave kan worden wanneer je niet genoeg kennis hebt van make-up, je het jezelf niet toevertrouwt of dat je niet de juiste producten in huis hebt. Op je trouwdag wordt je veel gefotografeerd en het zou zonde zijn als je make-up uitloopt of juist te wit is voor het licht van de dag.

Uitbesteden is ook een optie. Daarvoor moet je wel rekening houden met de planning op de ochtend voor het trouwen en de bijkomende kosten. Voordat je een visagist kiest zou je ervoor kunnen kiezen om je een keer te laten opmaken als proef. Zo weet je precies op de stijl van de visagist bij je past en of je nog andere dingen zou willen.

Naturel of zwaarder aangezet?

Het is jouw dag, jij wilt er mooi uitzien. Het is belangrijk om een make-up te kiezen bij je past. Draag je normaalgesproken geen make-up? Dan zou een donkere eyeliner en roze lipstick wellicht wat heftig zijn. Ben je normaal van de wat heftigere make-up-looks? Dan zou dit op je bruiloft ook bij je passen, zo blijf je jezelf en zo kennen de gasten én je aanstaande echtgenoot je ook.

Advies is om het voorbereidend werk, zoals een zonnebank, spraytan of het epileren van delen van het gezicht dagen van te voren te doen. Op die manier zorg je ervoor dat je geen vlekken hebt op je trouwdag in je gezicht en heb je ook nog de tijd om eventueel te corrigeren waar nodig. Gebruik altijd een foundation, ook wanneer je dit normaalgesproken niet doet. Op deze manier egaliseer je je gezicht! Vergeet daarbij niet je nek en je oren mee te nemen, anders wijken deze delen af van kleur.

Wanneer je zelf je make-up doet, doe dit dan voor je jurk aantrekt. Op deze manier kun je niet knoeien op je jurk en krijg je geen vlekken van poeder. Neem ook voldoende de tijd om je make-up te doen, zeker wel één of twee uur. Zodra je klaar bent en je vindt het niet mooi, dan heb je alsnog voldoende tijd om het opnieuw te doen. Ook is het inschakelen van de hulp van een vriendin met net iets meer kennis van make-up dan jij, een echte aanrader. Zij kan ook meteen zien of het bij je past of niet en of het voldoende of juist iets té is.