Trouwboeket Bruid Bruidsaccessoires

Bruidsboeketten voorbeelden: 10x inspiratie

Voorbeelden bruidsboeketten

Op je trouwdag moet alles perfect zijn, van de locatie en de trouwauto tot je bruidsboeket. Daarom kun je het beste van tevoren alvast wat inspiratie opdoen door het bekijken van verschillende bruidsboeketten en voorbeelden. Bekijk de verschillende stijlen, vormen en kleuren die je kunt toepassen in je bruidsboeket zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wij hebben hier alvast 10 mooie voorbeelden van bruidsboeketten die jou inspiratie kunnen bieden voor je eigen bruiloft.

Biedermeier boeketten

Een van de meest ‘standaard’ trouwboeketten is de Biedermeier. Dit boeket is eenvoudig en bolvormig en past bij vrijwel elke bruid en elke gelegenheid. Deze boeketten zijn voorbeelden van wat een eenvoudig boeket kan betekenen voor een bruid. Ondanks de eenvoudige vorm zijn er nog wel tientallen variaties mogelijk qua kleur en bloemsoort, waardoor je zeker geen saai bruidsboeket zult krijgen!

Witte en zachtroze rozen zijn een goede keuze voor een bruiloft met lichte kleuren.

Bron: www.canadafloraldeliveryblogs.blogspot.com

Biedermeier boeket met roze anjers

Bron: www.weddingeventss.blogspot.com

Druppel boeketten

Druppelvormige boeketten zijn familie van Biedermeier boeketten. Echter, in plaats van de complete bolvorm bestaan deze trouwboeketten uit een halve bol, die onderaan uitloopt in een punt. Druppelvormige boeketten passen goed bij bruiden die wat langer zijn en bruiden die graag wat meer nadruk op hun boeket willen leggen.

Druppel boeketten zijn erg geschikt voor wat langere dames

Bron: www.artificialweddingbouquets.com.au

Een van de mooiste bruidsboeketten voorbeelden is deze orchidee druppel

Bron: www.colincowieweddings.com

Waterval boeketten

Wil je voor je bruidsboeket inspiratie opdoen, dan kun je ook het waterval boeket niet missen. Dit boeket heeft ongeveer dezelfde vorm als de druppel, maar is een stuk dramatischer aanwezig. Een typisch waterval boeket is een groot, zwaar bloemstuk waarvan de bloemen als een waterval naar beneden hangen. Het is een prachtig stuk, maar het is wel verstandig om ervoor te zorgen dat je het niet de hele dag hoeft mee te sjouwen. Veel dames hebben er een tweede boeketje bij (vaak een druppel of Biedermeier) en dragen dit grote waterval boeket vooral voor de foto’s.

Grote witte waterval

Bron: www.wedinstylegirls.blogspot.com

Deze mooie waterval van verschillende kleuren is een mooi trouwboeket

Bron: www.essensedesigns.com

Lineaire trouwboeketten

Deze voorbeelden van bruidsboeketten zijn totaal anders dan de voorgaande. Waar de vorige stijlen allemaal globaal dezelfde basisvorm hadden, geldt dat voor lineaire boeketten niet. Lineaire trouwboeketten vormen een langgerekte lijn of meerdere lijnen. Vaak zijn het smalle, elegante boeketten die over de arm gedragen worden. Sommige van deze boeketten bestaan slechts uit één of enkele bloemen.

Lineaire trouwboeketten bestaan uit slechts enkele bloemen

Bron: www.oliviaflowers.com

Lang en smal bloemstuk, gemakkelijk en elegant

Bron: www.destinationornot.com

Composiet bloemstukken

Composiet bloemstukken leveren toch wel de meest bijzondere bruidsboeketten en voorbeelden op. Deze boeketten bestaan namelijk niet uit samengebonden bloemen, maar uit samengebonden bloemblaadjes. Hierdoor vormen de blaadjes samen één heel grote bloem. Het is erg veel werk om dit boeket te maken, dus bij de meeste bloemisten is het een dure geschiedenis. Maar dan krijg je er wel een heel bijzonder boeket voor terug!

Composiet trouwboeket rosé

Bron: www.insideweddings.com

Composiet boeket wit

Bron: www.weddingbells.ca

Met deze bruidsboeket inspiratie heb je een goed overzicht van de mogelijke vormen van je bruidsboeket. Het is ook altijd leuk om in een bloemenwinkel te gaan kijken welke bloemen je mooi vindt. Een extra tip: bekijk eerst welk thema jullie bruiloft heeft en of daar ook een specifieke kleur aan verbonden is. Het is natuurlijk een beetje gek als je alles in het roze hebt, maar kiest voor een knalblauw bruidsboeket… In ieder geval heb je nu genoeg ideeën en inspiratie opgedaan om uit deze voorbeelden van bruidsboeketten jouw ideale trouwboeket te kiezen!