De Grote Dag Kleding & Styling Themabruiloft

Bohemian bruiloft: alles wat je moet weten

De Behomian bruiloft is een heel bijzondere stijl. Alles is licht en open, er zijn meestal vrij weinig versieringen en bruid en bruidegom vormen een adembenemend middelpunt. Sommige Bohemian bruiloften hebben veel tradities, maar de meeste zijn juist vrij en zonder regels. Het formele gedeelte wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Het is een heerlijke stijl die over het algemeen de mooiste en meest bijzondere trouwfoto’s oplevert. De Bohemian bruiloft: alles wat je moet weten!

Wat is Bohemian eigenlijk?

Om te begrijpen wat deze stijl inhoudt, moeten we eerst kijken naar de betekenis van het woord ‘Bohemian’. Oorspronkelijk werd deze term gebruikt voor zigeuners in Frankrijk, waarvan men dacht dat ze afkomstig waren uit de Bohemen in Tsjechië. Na de Franse Revolutie gingen ‘gewone’ burgers leven in deze stijl. Ze werden geen zigeuners, maar trokken zich wel terug van het burgerlijke bestaan en leefden onbezorgd en zonder wetten en regels. De onbezorgde levensstijl bleek behoorlijk aantrekkelijk en het bohemien leven verspreidde zich door Europa. De hippies in de jaren ’50 en ’60 hadden veel van deze bohemien stijl overgenomen. Tegenwoordig wordt dit de ‘Bohemian’ stijl genoemd omdat alles in het Engels beter klinkt. Kort samengevat komt het er dus op neer dat de Bohemian bruiloft gekenmerkt wordt door rust, vrijheid en een vriendelijke en sfeervolle uitstraling.

Bohemian bruidskleding

Niet elke trouwjurk is een echte Bohemian jurk. De typische Boho trouwjurk is een los, zwierig model dat vooral comfortabel is. Dus geen tientallen lagen stof over een enorme hoepel: de jurk is vrij eenvoudig en zorgt dat de bruid zelf het middelpunt van de aandacht wordt. Hoewel sieraden wel zijn toegestaan, kiest de echte Bohemian bruid liever voor bloemen in het haar en op de jurk. Daarnaast is er meestal geen sprake van gewaagde hakschoenen, maar kiest de bruid liever voor wat robuustere, stoere schoenen of laarzen.

Bohemian bruiloft echtpaar

www.bellethemagazine.com

Bohemian decoraties

Typische Bohemian decoraties zijn over het algemeen oud. Er wordt vooral gekozen voor landelijke en vintage items en er mag best overdadig gedecoreerd worden. In tegenstelling tot de moderne bruiloft, waarbij alles subtiel en matig moet zijn, is de Bohemian bruiloft overdadig. Snuffel eens rond bij kringloopwinkels, op oma’s zolder of online om allerlei leuke decoraties en meubeltjes te vinden. Als de spullen wat versleten zijn is dat juist des te mooier!

Bohemian food

Behalve passende kleding, veel bloemen en leuke decoraties is er nog een belangrijk aspect van de Bohemian bruiloft: het eten. De Bohemian stijl heeft weinig met keurig geserveerd eten dat door een topchef is klaargemaakt. Liever wordt gekozen voor eenvoudig maar lekker eten. Het is helemaal niet gek als het gaat om zelfgemaakt eten. Ook wordt er vaak gekozen voor een American Style, waarbij alle gasten hapjes meenemen. Stal ze uit op een grote buffettafel en laat iedereen zelf opscheppen. Soms is er op de bruiloft bediening aanwezig voor het drinken, maar veel vaker is er ook een drinkbuffet waar gasten zichzelf kunnen inschenken.

Lekker samen eten

www.modernhippies.com

Back to nature

De Bohemian stijl heeft niet alleen een hekel aan stijfheid en formele regels, maar ook aan een saaie binnenlocatie. Er wordt dus vaak gekozen voor een bruiloft in de natuur. Een afgehuurd weiland met een flinke partytent of een bosgebied zijn ideale locaties. Ook een boerderij biedt een geweldige locatie om de bruiloft te vieren. Trouw je in de kerk, dan ga je voor een romantische kleine dorpskerk ergens in the middle of nowhere. De hele traditie van Bohemian leven draait om het vertrek uit de steden en het leven in de natuur. Dat mag best zichtbaar zijn in de locaties die je kiest voor jouw Bohemian bruiloft.

De Bohemian bruiloft is bijzonder. De bruid en bruidegom hebben op de trouwdag geen zorgen aan hun hoofd: alles loopt vanzelf en iedereen zorgt voor zichzelf. Ondanks dat er meestal minder zaken formeel geregeld zijn en er weinig concrete tijdstippen op de trouwkaart staan, komt het allemaal vanzelf wel goed. Ook de gasten krijgen het gevoel dat ze heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de dag. Meestal staat op de kaart dat het gaat om een Bohemian trouwerij, zodat de gasten niet perse strak in het pak moeten verschijnen. De enige die misschien nog wat werk heeft is de ceremoniemeester. Maar zelfs hij zal, als hij de Bohemian stijl goed begrepen heeft, lekker kalm aan doen. Het komt allemaal vanzelf wel goed, zonder regels en gedoe. Heerlijk toch!?

Pagina-afbeelding afkomstig van mathastuartweddings.com