Tradities

Bizarre trouwtradities in het buitenland

huwelijkstradities

Het huwelijk staat vol met tradities. In Nederland kijkt er niemand op als er na het ja-woord duiven worden losgelaten of met rijst wordt gestrooid. Koppels in deze landen gaan wel érg ver om hun liefde te bewijzen.

Borneo en Maleisië

In deze twee landen kun je je beter inhouden met eten en drinken tijdens het feest. Na de bruiloft mag het koppel namelijk drie dagen de badkamer niet gebruiken. Geen douche, bad en zelfs niet naar het toilet. De familie houdt het bruidspaar goed in de gaten zodat de regels opgevolgd worden. Maar dan heb je ook wat; een lang, gelukkig en vruchtbaar huwelijk.

Zuid-Soedan

Als de vrouw het niet lukt om haar man minstens twee kinderen te schenken, is het huwelijk in dit land niets waard. De man kan dan zonder andere reden van haar scheiden en opzoek naar een ‘betere’ partner.

Duitsland

Als je dacht dat bizarre tradities alleen in verre landen voorkomen, heb je het mis. Onze oosterburen kunnen er namelijk ook wat van. De dag voor de bruiloft gooien familieleden allerlei breekbare spullen kapot, die het bruidspaar vervolgens moet opruimen. Met deze traditie wil de familie kwade geesten weren en wordt de samenwerking van het koppel getest.

Schotland

Het vrijgezellenfeest in Schotland gaat nog iets verder dan hoe wij het kennen in Nederland. In dit land worden vrouwen voor het huwelijk bekogeld door haar vriendinnen met troep en etenswaren, denk hierbij aan eieren en melk. Hiermee willen de vriendinnen laten zien dat deze traditie niets voorstelt in vergelijking met problemen die een huwelijk met zich mee kan brengen…

Fiji

Net als in Nederland is het ook in Fiji gebruikelijk dat de man toestemming vraagt aan de vader van de bruid. Maar in dit land moet de man zich eerst bewijzen door de vader een walvistand cadeau te geven. Pas als hij dit voor elkaar heeft gekregen, is hij goed genoeg om te trouwen met zijn dochter.

Afrika

Moeders doen vaak onwijs hun best om ervoor te zorgen dat de bruiloft perfect verloopt. In verschillende landen in Afrika gaan ze hier nog wat verder in. De moeder van de bruid is zelfs aanwezig bij de huwelijksnacht om het bruidspaar te begeleiden zodat de nacht perfect verloopt.

Mauritius

In de meeste landen doen vrouwen hun uiterste best om slank in hun bruidsjurk te verschijnen. Als teken van voorspoed en gezondheid, doen vrouwen in Mauritius juist hun best om zo dik mogelijk het huwelijk in te treden. Er zijn zelfs speciale boerderijen voor als het niet snel genoeg gaat, hierbij worden vrouwen geholpen bij het aankomen.

Zuid-Korea

In dit land bestaat de bizarre traditie om de voeten van de bruidegom vast te binden. Vervolgens slaan vrienden van de man met een vis op de blote, vastgebonden voeten. Dit geeft energie en zou garant staan voor een goede huwelijksnacht.

Congo

Waar een bruiloft in Nederland vooral een feest van vreugde is, ziet dat er in Congo minder gezellig uit. Tijdens de ceremonie mag er niet gelachen worden. De gedachte hierachter is dat het huwelijk serieus genomen moet worden dus dient iedereen er serieus bij te kijken.

Wil je graag in het buitenland trouwen in het buitenland, wellicht zonder deze tradities?  Lees hier over de populairste trouwlocaties in het buitenland.