De Grote Dag Het trouwfeest Planning

Bizarre bruiloften

Een bruiloft heeft meestal wel een vast patroon en er gebeuren weinig tot geen gekke dingen. Tenminste… De laatste jaren is gewoon niet meer goed genoeg. Vooral rijkere mensen willen opvallen en dat doen ze zeker tijdens hun bruiloft. In 2016 haalde een echtpaar het nieuws omdat hun bruiloft 1 miljard euro kostte! Dat kun je redelijk bizar noemen, want de gemiddelde Nederlander is heel wat minder kwijt aan de bruiloft. En we kwamen nog heel wat andere bizarre bruiloften en thema’s tegen!

1. Naakt trouwen

In Nederland is het niet toegestaan, maar in andere landen zijn mensen soms wat ruimdenkender. Zo zijn er verschillende huwelijken geregistreerd die zijn gesloten terwijl het koppel naakt was. Deze bruiloft vond plaats in Australië en werd zelfs live uitgezonden op de radio. Uiteraard mocht het niet live op tv worden uitgezonden, gezien mogelijk schokkende beelden. Er waren zeker 200 gasten aanwezig (die overigens wel hun kleren aan hadden).

2. Onderwater bruiloft

Wil je onder water trouwen, dan is dat zeker mogelijk! In Nederland is het water helaas meestal te koud en bovendien is het verplicht dat de locatie wordt geaccepteerd als huwelijkslocatie. In het buitenland gebeurt dit ook niet vaak, maar het komt wel voor. En geef toe: het is heel bijzonder om je ja-woord onder water te geven. Al moet het vaak nogmaals boven water omdat je met een snorkel niet echt verstaanbaar bent.

Trouwen onder water

bron: www.aquaworld.com.mx

3. Bungee jump bruiloft

Dit bruidspaar heeft ook een vrij bizarre manier gevonden om te trouwen: ze geven elkaar het ja-woord waarna ze meteen samen bungeejumpen. Stel je voor: als het koord breekt, win je in elk geval nog een wereldkampioenschap ‘zo kort mogelijk getrouwd zijn’…

4. Opvallende thema-bruiloften

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het als thema gebruiken tijdens de bruiloft. Een aantal voorbeelden van bizarre thema’s:

  • De Disney bruiloft: de bruid is gekleed als een prinses uit een van de sprookjes, de prins komt aan op het witte paard en alles is in Disney-stijl uitgevoerd.
  • De zombie bruiloft: bruid, bruidegom en alle personen op de bruiloft (inclusief trouwambtenaar) zijn gekleed en geschminkt als zombies. Gezellig!
  • Het piratenthema: de bruid wordt opgepikt door een woeste piratenbende en moet trouwen met de kapitein. In het extreemste geval wordt gebruik gemaakt van een heuse driemaster!
Disney bruiloft thema

bron: www.disneyweddingpodcast.com

5. Wereldrecords

Er zijn diverse wereldrecords die met trouwen te maken hebben. Zo eentje proberen te breken, levert gegarandeerd bizarre beelden op van je bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van de langste sleep aan het jurk (meer dan 200 meter lang), het grootste aantal bruidsmeisjes (168 stuks) of de grootste bruidstaart? Het is in elk geval niet te doen als je low budget gaat trouwen, want je hebt altijd bijzondere dingen nodig.

Meeste bruidsmeisjes

Bron: www.huffingtonpost.com

6. De bruiloft in het mortuarium

Om maar lekker luguber af te sluiten: deze bizarre bruiloft vond plaats in het mortuarium. Man en vrouw maakten al trouwplannen, maar de man werd vermoord voordat het stel elkaar het ja-woord kon geven. De Franse vrouw schreef een brief aan president Sarkozy waarin ze de situatie uitlegde, waarna ze speciale toestemming kreeg om alsnog te trouwen met de overledene. De bruiloft vond plaats in het mortuarium en kort daarna werd de man begraven.

Rouwende bruid

Bron: www.wereblog.com