Kosten trouwen Het trouwfeest

De beste manieren om te sparen voor je bruiloft

sparen voor de bruiloft

Je bent dolgelukkig met je partner. Het liefst leg je vandaag en dan wel nu de trouwgeloften af. Helaas trouw je in de praktijk niet van de ene op de andere dag. Een bruiloft kost geld. Veel geld. Je moet rekening houden met de kosten van de kleding, zoals het trouwpak en de jurk. Verder heb je natuurlijk nog grote kosten zoals de ringen, de fotograaf, de kapper, de trouwauto, het eten, de reservering van de trouwzaal. Voor de duidelijkheid, dit lijstje is nog lang niet compleet.

Trouwen betekent geld sparen. Maar hoe spaar je geld voor de bruiloft? Een gemiddelde bruiloft kost namelijk ongeveer tussen de € 10.000 tot € 15.000! Een flinke smak geld die de meeste mensen niet zomaar uit hun portemonnee toveren.

Maak een lijstje

Maak een lijstje zodat je overzicht behoud over alle inkomsten tegenover alle uitgaven. Houd in de gaten wat je iedere maand aan geld overhoudt en waar je op kunt bezuinigen. Geef je toch iets te vaak geld uit aan nieuwe schoenen of koop je onbewust toch ondertussen veel versnaperingen? Dan zijn dat goede producten om op te bezuinigen. Door te bezuinigen op de minder noodzakelijke producten, hou je iedere maand een leuk bedrag over dat je opzij kunt zetten.

Boek je spaargeld over

Het spaargeld moet je niet op je betaalrekening houden. De verleiding om het geld dan toch uit te geven aan iets leuks is dan echt onweerstaanbaar. Voorkom dit door je geld over te boeken naar een spaarrekening. Daarnaast hou je op deze manier goed overzicht in het trouwbudget. Je weet goed wat je al hebt aan geld en hoeveel geld je nog moet sparen. Jullie zijn dan niet alleen goed op de hoogte van het beschikbare trouwbudget, maar je bent ook meer gemotiveerd om genoeg te sparen, omdat je weet waar het heen gaat.

Kleine beetjes helpen

De kleinste beetjes helpen. Zet een roze varken neer in je woonkamer. Door dit opvallende gevaarte wordt je voortdurend eraan herinnerd om je kleingeld erin te stoppen. Kleingeld belandt vaak bij de cafés of de broodjeszaken. Door dit opzij te leggen hou je na paar maanden toch een mooi bedrag over! Zoals gezegd alle kleine beetjes helpen. Het zou op z’n minst fijn zijn als je met dit geld een ochtendontbijtje na de huwelijksnacht kan betalen.

Neem de tijd

Sparen voor je sprookjesbruiloft betekent dat je de tijd moet nemen om te sparen. Wacht liever wat te lang met trouwen, dan wanneer je na afloop spijt hebt doordat je trouwwensen niet uitkomen. Het is belangrijk dat jij je de mooiste bruid of bruidegom voelt op de mooiste dag van je leven. Dat je kan genieten van de dag met lekker eten, veel plezier en met al je vrienden en familie om je heen. Maak je trouwdag tot de mooiste dag in je leven.