Huwelijksreis

Besparen op je huwelijksreis: het kan met deze handige tips

Besparen op je huwelijksreis het kan met deze handige tips

Een tropisch strand met palmbomen en hagelwitte zandkorrels en een deftig geklede ober die jou je kleurrijke cocktail komt serveren. Voor velen het ideale plaatje van een huwelijksreis, maar bestemmingen als de Malediven zijn lang niet voor iedereen weggelegd. Wees echter niet getreurd, want ook met een beperkt budget kun je een perfecte honeymoon organiseren. Geef jij binnenkort je jawoord? Met deze tips vind jij een droomreis met een vriendelijker prijskaartje.

Zoek een relatief goedkope bestemming

Een goedkope bestemming; het klinkt misschien als een open deur. Maar als je dat vijfsterrenhotel op een tropisch eiland niet meerekent, blijven er toch meer dan voldoende opties over. Wil je graag buiten Europa op huwelijksreis? Kijk dan eens naar vakantiedeals naar bijvoorbeeld Vietnam, Indonesië of Sri Lanka. De accommodaties en het dagelijks leven zijn er erg goedkoop. Hoeft het van jou niet per se buiten de grenzen van het Europese continent? Balkanbestemmingen zijn trendy én vriendelijk voor je portemonnee. Wat bijvoorbeeld te denken van een romantische vakantie aan het Meer van Ohrid in Noord-Macedonië?

Houd rekening met het hoog- en laagseizoen

Wanneer je op zoek gaat naar aantrekkelijk geprijsde vakanties speelt ook het specifieke seizoen een grote rol. In het hoogseizoen betaal je vanzelfsprekend flink wat meer dan in het naseizoen, en dat voor precies dezelfde vakantie. Niet alleen de Nederlandse schoolvakanties, maar ook de vakanties en nationale feestdagen op de betreffende bestemming spelen een rol. Een periode waarin locals zelf op vakantie gaan binnen eigen land stuwt de prijzen flink omhoog. Afhankelijk van de ligging van je bestemming kan het hoogseizoen daar precies vallen wanneer het in Nederland laagseizoen is.

Vlieg van en naar alternatieve luchthavens

Tickets van en naar drukke luchthavens, in welk land dan ook, zijn duurder dan de kleinere vliegvelden. Grote vliegvelden, zoals ons eigen Schiphol, kunnen gezien hun huidige omvang haast niet meer verder groeien. De vliegmaatschappijen compenseren dit veelal door de prijzen op te schroeven. Een gebrek aan capaciteit leidt dus tot het verhogen van de ticketprijzen. Ga dus eens op zoek naar alternatieve luchthavens. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Vaak is zo een luchthaven ook wat afstand betreft helemaal geen slechter idee.

Overweeg een all-inclusive verblijf

Sommigen gruwelen ervan, anderen zweren erbij: de all-inclusive vakantie. Een hotel op basis van all-inclusive verzorging is voor jou en je kersverse partner echter de ideale manier om weer even helemaal bij te komen van de afgelopen hectische periode en alleen maar oog voor elkaar te hebben. Behalve dat weet je met een dergelijke boeking ook precies waar je financieel aan toe bent. Wel zo prettig nu jullie zoveel geld in de bruiloft hebben gestoken. Geld uitgeven aan eten en drinken is niet nodig en doe je alleen als je zelf eens wat anders wilt.

Boek een autovakantie

Hoeft een verre bestemming voor jullie niet zo nodig? Stap in plaats van in het vliegtuig dan in jullie eigen auto. Een last minute autovakantie is zo gevonden. Door de auto te pakken kun je vaak flink besparen op de reiskosten. Zo houd je weer geld over om tijdens je vakantie uit te geven. Behalve het financiële voordeel biedt een autovakantie je ook veel vrijheid. Jullie hoeven alleen rekening te houden met elkaar. Je stopt waar, wanneer en hoe lang je wilt en stippelt de mooiste route uit om onderweg al volop te kunnen genieten.

Interrailen: vriendelijk voor je portemonnee én het milieu

De laatste tip om op je huwelijksreis te kunnen besparen, is het gebruiken van de trein als vervoermiddel. Interrailen is een goedkope manier van reizen en ook nog eens een stuk vriendelijker voor het milieu dan een vliegreis. Interrailen houdt in dat je een ticket voor een bepaald aantal dagen koopt en binnen die gestelde periode door een groot aantal landen van Europa kunt reizen. Zo kunnen jullie niet één, maar meerdere romantische plekken bezoeken en al onderweg genieten van alle mooie landschappen waar de trein doorheen rijdt.