Diner Catering Kosten trouwen

BBQ op je bruiloft

Je bent natuurlijk, zoals de meesten, dol op barbecuen. Het liefst doe je dat bij elk feestje dat je maar kan bedenken. Maar… op je trouwdag is dat niet zo handig, toch? Je ziet het al voor je: rijen mensen die bij een veel te kleine barbecue wachten op een zielig stukje vlees. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo te zijn! Er zijn verschillende opties waarmee jij een BBQ op je bruiloft kunt organiseren!

Zelf BBQ-en bij de bruiloft

Je kunt natuurlijk gewoon een flinke barbecue neerzetten en gasten zelf laten barbecuen. Dit is een leuke optie als je niet al te veel gasten op je bruiloft hebt. Natuurlijk heb je dan vier dingen waar je aan moet denken:

  • Waar haal je de barbecue(s) vandaan? Je kunt ze natuurlijk lenen van vrienden, familieleden en kennissen. Zorg vooral dat er genoeg ruimte is om al je gasten tegelijk van wat eten te voorzien, anders staan er lange wachtrijen en krijgt niemand echt genoeg. Je kunt de BBQ voor je bruiloft natuurlijk ook altijd huren; bijvoorbeeld slagerijen hebben ze vaak te huur.
  • Het weer is een ander belangrijk punt. Wanneer het regent, moet er een alternatief zijn. Zorg bijvoorbeeld voor een grote partytent, zodat de mensen ook als het regent kunnen barbecuen zonder paraplu. Denk daarbij altijd aan veiligheid: zet de BBQ zo neer dat de rook weg kan en dat er geen brandgevaar is.
  • Het vlees: hoeveel heb je nodig en waar haal je het vandaan? Je kunt het vlees natuurlijk gewoon bestellen bij de slager, waarbij je aangeeft met hoeveel personen je gaat eten. Vaak kun je hier ook salades e.d. bij bestellen. Geen zin om boodschappen te doen? Je kunt ook complete BBQ pakketten online bestellen en laten bezorgen op locatie.
  • Wie regelt de BBQ? Wie staat er steeds bij het vlees om te voorkomen dat het aanbrandt? Zorg dat je ceremoniemeester een beetje in de gaten houdt wie dit doen. Vaak zal iemand de tang aannemen, om dan de hele avond bij de BBQ te staan zonder zelf rustig te kunnen eten. De ceremoniemeester moet ervoor zorgen dat de BBQ-ers elkaar afwisselen zodat iedereen de kans krijgt rustig te eten.

BBQ op de bruiloft

BBQ catering

Zelf een BBQ voor je bruiloft regelen heeft heel wat voeten in de aarde. Je kunt het jezelf dan ook makkelijker maken door te kiezen voor BBQ catering op je trouwdag. Het is wat duurder, maar bespaart je wel heel wat geregel. Er zijn verschillende manieren van cateren:

  • De cateraar bezorgd alleen al het eten en drinken en laat je het verder zelf regelen.
  • De cateraar zorgt ook voor personeel dat rondloopt en gasten bediend, plus iemand die het vlees in de gaten houdt.
  • De cateraar verzorgt de hele BBQ, inclusief tent, barbecues en alles wat verder nodig is. Dit is een wat duurdere optie, maar wel heel gemakkelijk en je hoeft er niet steeds zelf mee bezig te zijn.

BBQ op locatie

Er zijn natuurlijk ook trouwlocaties waarbij BBQ op de bruiloft een optie is. Hiervoor staat eigenlijk alles al klaar, waardoor je vaak wat goedkoper uit bent dan wanneer je cateraar alles moet regelen. Toch hangt dit ook sterk van de locatie af. Sommige locaties hebben een indoor-BBQ, andere alleen als het mooi weer is. Bespreek dit uitgebreid! Ook het aantal gasten is belangrijk, want sommige trouwlocaties hebben een beperkte BBQ, waardoor het barbecuen met je hele trouwgezelschap misschien niet zo praktisch is.

Vlees voor de BBQ op de bruiloft

Vergelijk altijd de prijzen van de verschillende mogelijkheden met elkaar, zodat je een weloverwogen keus kunt maken. Denk er ook aan dat een BBQ heel fijn is om ’s avonds te doen, maar dat er daarna niks belangrijks meer mag zijn. Het is lastig om te zorgen dat alle kleren schoon blijven en fris blijven ruiken bij een BBQ. Doe het dus als de officiële delen al zijn afgerond en je alleen nog het feest of de receptie hebt. Dan is het niet erg als je jurk naar rook ruikt of als je man een vlek op zijn mouw heeft. Een handige tip: zorg voor een originele menukaart waarop staat wat er allemaal is. Zo voorkom je lange rijen bij het buffet.