De Grote Dag

Artikel over het financieren van een bruiloft

Artikel over het financieren van een bruiloft

Je steekt veel energie in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Alles is tot in de puntjes geregeld, maar het zorgt er wel voor dat je veel moet regelen en een bruiloft kan behoorlijk in de kosten oplopen. Er moet een trouwlocatie gekozen worden, een trouwjurk uitgekozen worden, een dj, een taart en zo zijn er nog een aantal zaken die bekostigd moeten worden voor een huwelijk. Daarnaast krijg je vaak een enveloppe als huwelijkscadeau zodat je achteraf de bruiloft makkelijk zou kunnen betalen. Maar wat als je nu vooraf aan de bruiloft dat geld niet hebt? Dan kan een lening afsluiten een oplossing zijn. Zodat je de bruiloft kan vieren die je voor ogen hebt zonder concessies te doen.

Kosten van een bruiloft

Gemiddeld kost een bruiloft tussen de 10.000 en 20.000 euro. Natuurlijk kun je een bruiloft zo duur maken als je zelf wilt. Heb je het bedrag niet volledig op je spaarrekening staan? Dan biedt een lening voor een huwelijk de oplossing. Hoeveel je maximaal kunt lenen voor een huwelijk is afhankelijk van verschillende factoren. Echter is het verstandigst om enkel het bedrag te lenen dat je echt nodig hebt. Zo wordt je bruiloft een onvergetelijke dag, maar is het wel een bruiloft die je achteraf financieel kan dragen.

Sparen

Dat er een prijskaartje aan een trouwfeest hangt, is geen geheim. Maar je wilt uiteraard dat de dag van jouw dromen perfect verloopt. De beste manier om jouw bruiloft te financieren is door te sparen. Als je droomt van een groot feest, kan de prijs soms extreem hoog zijn en is deze optie niet haalbaar. Een huwelijk is tegenwoordig meer en meer een niet-traditionele gebeurtenis en soms vindt het feest ook later plaats. Dus zelfs als er geen strikte regels bestaan, is het meer en meer gebruikelijk voor het toekomstige echtpaar om de bruiloft kosten zelf te dekken, en is er dus een meer gelijke verdeling. Misschien willen de ouders aan beide kanten graag bij springen, en geven ze je misschien je bruidsjurk en het trouwpak cadeau.  

Lenen

Als jouw spaarcenten niet voldoende zijn, kun je de rest van de kosten dekken door middel van een lening. Die lening betaal je de komende jaren maandelijks terug met een stuk interest erbovenop. De geschiktste lening voor een bruiloft is een persoonlijke lening. Hierbij is de looptijd, de maandelijkse betalingssom en de rentevoet op voorhand vastgelegd.  Dit is een kredietformule waarvoor je geen verantwoording hoeft af te leggen door bijvoorbeeld facturen te laten zien. Het enige wat je aan de kredietinstelling moet voorleggen, zijn de verschillende documenten die worden gevraagd als bewijs van jouw solvabiliteit, en een schatting van de totale kosten van de bruiloft. Het andere voordeel van deze vorm van financiering is dat je samen met jouw partner kan lenen, en dus je leencapaciteit kan vergroten om de beste locatie en de beste fotograaf te boeken. Je kunt er zelfs voor kiezen om de kosten voor je huwelijksreis mee in op te nemen.

Budgetteren do’s en dont’s

Als je goed weet wat belangrijk is voor jullie is het gemakkelijker te besparen. Hiermee kunnen jullie bepalen waar jullie de grens gaan trekken. Misschien hebben jullie ergens nog een verstopt potje met geld en misschien zit er meer speelruimte in het budget dan je denkt. Bij een bruiloft draait het er vooral om dat jullie ongestoord kunnen genieten van de dag, zonder te veel bezig te zijn met andere zaken. Een bruiloft is een hele happening en hier horen keuzes, keuzes en keuzes bij, het is niet allemaal even makkelijk. Hierbij is het dan ook aan te raden om in een globaal document het vooraf opgestelde budget in te vullen en dit budget vervolgens te verdelen over de elementen die jullie belangrijk vinden. Zoals die fantastische fotograaf of een luxe diner of wordt het toch die populaire band? Om helemaal zorgeloos je bruiloft te plannen maak je gebruik van een handige checklist, dit is een eenvoudige online tool die je wegwijs maakt in alle te plannen zaken van voor en na je huwelijksdag.

Geef het uit handen

Geef het uit handen

Doe geen dingen op je trouwdag omdat het ‘moet’, maar omdat het bij jullie past. Steeds meer kiezen echtparen kiezen ervoor om geen stress te ervaren en het uit handen te geven. Er is een reden waarom het organiseren van huwelijken een volwaardig beroep is, weddingplanner zijn is nu eenmaal een voltijdse job. In Amerika weten ze niet beter dan het inhuren van een weddingplanner, maar nu ook in Nederland begint het steeds populairder te worden. Heb je toch liever zelf de touwtjes in handen? Dan hoef je niet de hele trouwplanning uit te besteden, je kunt ook alleen bepaalde onderdelen door de weddingplanner laten regelen. Met een fulltime baan, sociaal leven, hobby’s, een relatie en misschien zelfs wel kinderen heb je het zo al druk genoeg om alle ballen hoog te houden. Door de organisatie van je feest uit handen te geven, kun je volledig genieten van je verloving en je focussen op de leuke dingen, zoals taart proeven en jurken passen. Het budget is echt niet het allerbelangrijkste, want voor de liefde hebben we veel over, niet?

Bron: https://www.becam.nl/geld-lenen/leendoel/voor-bruiloft/