Tips

Alternatieven voor trouwringen

Alhoewel ringen een prachtig symbool zijn dat jullie dagelijks zal herinneren aan jullie verbintenis, is het dragen ervan niet voor iedereen weggelegd. Er bestaan talloze alternatieven voor trouwringen en we delen graag een greep uit deze hoeveelheid. Het mooie rondom een huwelijk is, is dat alles kan, alles mag, zolang je het er samen maar mee eens bent. Ringen uitkiezen kan altijd, maar wellicht past een andere herinnering beter bij jullie!

Tatoeage als trouwring

Wellicht is het dragen van ringen echt niet aan jullie besteedt. Bijvoorbeeld door een allergie voor het materiaal, werk of vind je het gewoon niet fijn om te dragen. Misschien is een matchende tatoeage dan iets voor jullie! Je kunt er voor kiezen om de tatoeage te zetten op de plek van een ring, maar ook elders op je lichaam. Je kunt kiezen voor dezelfde tatoeage, een aanvullende tatoeage of een compleet andere kiezen… Zolang jullie je er maar prettig bij voelen! Kies voor jullie trouwdatum, elkaars naam, elkaars sterrenbeeld, een X en O (zoals op de foto!), een ster en een maan.. De keuze is enorm!

Een ander sieraad kiezen

Misschien past het beter bij jullie om een ketting te dragen. Een mooi kettinkje met een bijzondere hanger of een klein steentje. Of misschien dragen jullie liever een armband. Het kan ook dat jullie een prachtig horloge uitkiezen waarin je jullie trouwdatum laat graveren… Wat je maar wilt! Kies in dit geval wel voor een mooi tijdloos item, je kunt er voor gaan om de sieraden iedere dag te dragen, maar ook alleen tijdens bijzondere gelegenheden.

Trouwringen die je niet altijd draagt

Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een trouwring te nemen die je niet gaat dragen. In dat geval heb je de ring wel sinds jullie huwelijksdag, maar hoef je hem niet altijd om je vinger te dragen. Je kunt de ringen ook om een ketting hangen zodat je de ring om je nek draagt. Maar je kunt de ring natuurlijk ook bewaren in een doosje en dragen met bijzondere gelegenheden. Bewaar de ringen goed in een doosje waarin je zeker weet dat je ze niet kan kwijtraken of beschadigen, dat zou natuurlijk zonde zijn!

Alternatieven voor trouwringen

Een stuk kunst

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wellicht past het bij jullie als koppel. Wanneer jullie echt geen fan zijn van het dragen van ringen, is een stuk kunst misschien iets passends. Bijvoorbeeld een mooi schilderij of een kunstwerkje. Je kunt elkaar dit geven bij het jawoord. In het geval van kunst kun je er voor kiezen om voor één item te gaan dat jullie beide mooi vinden, twee items van dezelfde kunstenaar zodat het goed bij elkaar past of je kiest afzonderlijk van elkaar iets voor de ander uit. Zo heb je toch iets blijvends, maar hoef je er niet elke dag mee rond te lopen.

Plant een boom

‘Watch our love grow’ is een bekende quote die staat op veel trouwbedankjes waarin het bruidspaar de gasten een plantje of zaadjes geeft. Als stel zou je ook kunnen kiezen voor het planten van een boom in plaats van het dragen van ringen. Op deze manier heb je samen iets om voor te zorgen en groeit de boom mee met jullie liefde. Wat een romantisch idee! Kies voor een plek waar jullie graag samen komen of in je eigen achtertuin, maar waar je ook gaat. Zorg dat je de boom altijd kunt bezoeken!

Wat voor alternatief voor een trouwring zou jij kiezen? Of kies je toch voor een trouwring? Hier lees je alles over waar je op moet letten bij het uitkiezen van trouwringen.