Het trouwfeest Receptie

Alternatieven voor een bruidstaart

Een bruidstaart kiezen is al zo lastig en nu komen wij met nog meer keuzes! Je bruiloft mag je invullen zoals jij dat wilt en als je nu geen fan bent van taart, dan kies je gewoon iets anders. Middels dit artikel delen we een aantal alternatieven voor een bruidstaart, voor wanneer jij het net even anders wilt doen!

De donut-taart

Alternatieven voor een bruidstaart

What?! Een donut-toren? Het perfecte alternatief voor de echte zoetekauwen. De toren is ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Zorg er alleen wel voor dat je genoeg donuts hebt om uit te delen aan je gasten. Je kunt de toren altijd nog versieren met fruit of chocolade vanaf de top naar beneden laten lopen. Een bruidstaart met het maximale suikerlevel!

(bron afbeelding)

De Oreo-taart

Alternatieven voor een bruidstaart

Zijn jullie gek op Oreo’s? Liggen die normaal gesproken bij jullie in de kast en trakteren jullie al je visite op deze zwarte koekjes? Dan is een Oreo-toren echt iets voor jullie. Het wordt inslaan om genoeg Oreo’s in huis te krijgen, maar het resultaat mag er absoluut zijn! Deze taart is een goed alternatief voor een bruiloft waarbij de avond al gevuld is met ander lekkers of er een uitgebreid diner zal plaatsvinden. Deze taart biedt de mogelijkheid om voor een ieder een klein koekje te nemen.

(bron afbeelding)

De cakepop-taart

Alternatieven voor een bruidstaart

De cakepop-taart is het perfecte alternatief voor een taart die niet aangesneden hoeft te worden. De voorbereiding van deze taart is wat groter en vraagt om flink wat tijd, maar dat is het allemaal waard wanneer je denkt aan het eindresultaat. Cakepops maak je van de binnenkant van een gewone gebakken cake. Dit kneed je samen met botercreme en draai je tot balletjes. De balletjes dip je in chocolade en kun je versieren op elke mogelijke manier die jij wilt.

(bron afbeelding)

De pannenkoeken-taart

Alternatieven voor een bruidstaart

Zei iemand daar pannenkoeken? Oh yes! Wat een goed idee om als bruidstaart gewoon pannenkoeken te bakken en op te stapelen. De perfecte bruidstaart voor wie bijvoorbeeld een lange overbrugging heeft tussen de aanvang van de bruiloft en het diner. Je kunt deze taart op twee manieren opdienen: kies voor een stapel met naturel pannenkoeken en versier deze met fruit of bloemen, laat de gasten een pannenkoek van de stapel pakken en maak een bar met beleg, zodat iedereen zelf kan kiezen. Wat ook kan is het stapelen van pannenkoeken met daartussen stroop, jam of slagroom. Voor deze taart snijd je voor iedere gast een hoekje af, zoals je dat bij een taart zal doen!

(bron afbeelding)

De aardbeien-taart

Alternatieven voor een bruidstaart

Waarom je hier nog niet eerder aan hebt gedacht? Dat weet ik ook niet. Aardbeien gedipt in chocolade zijn een perfecte snack voor tussendoor, gemakkelijk te maken en ook in grote hoeveelheden. Zo is schoonmaken van de aardbeien, chocolade smelten en de aardbeien dippen het enige wat je hoeft te doen! Gemakkelijk om te doen met een stel vrienden of je besteedt het uit terwijl jij je voorbereidt op jullie grote dag!

(bron afbeelding)

De kaas-taart

Alternatieven voor een bruidstaart

Geen cheesecake, maar een kaastaart. Letterlijk. Kies je favoriete soorten kaas bij elkaar en stapel ze op. Afmaken met druiven, vijgen en misschien port en je hebt de perfecte vervanger voor de zoete bruidstaart. Geef gasten de ruimte om stukjes kaas te proeven en zorg voor verschillende kleine toastjes, al met al zorgt dit voor een perfect geheel!

(bron afbeelding)

Zit hier niets voor je bij en ben je op zoek naar een kostenbesparende bruidstaart? Hier vind je tips om de kosten op een bruidstaart in te perken, zodat je het budget voor andere onderdelen van de bruiloft kunt gebruiken!