Trouwringen

Alternatief voor een ringkussen

Jouw bruiloft moet natuurlijk een bijzondere gelegenheid zijn. Dan wil je alles zo creatief mogelijk aanpakken! Is een ringkussen voor je bruiloft te saai? Dan is er een hoop te bedenken als alternatief voor een ringkussen voor je bruiloft! Hieronder geven we je een paar ideeën wat je zou kunnen doen in plaats van een trouwkussen voor ringen.

Een ringdoosje als alternatief ringkussen 

Als alternatief voor je ringkussen heb je super leuke doosjes. En dan hebben we het niet over die standaard doosjes die je krijgt bij de juwelier, maar bijvoorbeeld van die leuke houten doosjes. Over hout gesproken: je hebt ook een ringendoosje gemaakt van een boomstam. Je hebt ook prachtige doosjes van glas met een stalen framepje, of een doosje in de vorm van een boekje voor de boekenwurmen . Je kunt het zo gek niet bedenken!

Een slotje als ringkussen

Je hangslotje als ringkussen? Hoe dan? Doe je ringen om de sluiting van het hangslot met een leuk strikje eromheen en je bent klaar! Super romantisch om het slotje op le moment suprême samen open te maken! Je zou zelfs jullie namen en datum van jullie trouwdag erin kunnen laten graveren. Dan heb je meteen een leuk aandenken aan jullie trouwdag, naast al die mooie foto’s die op jullie bruiloft gemaakt zijn.

Je hond als ringdrager

Heb je een hond? Dan kun je ook je hond inzetten als alternatief voor je ringkussen. Je zou je hond een lintje om zijn nek kunnen doen met daaraan – toch – een ringkussentje. Dan moet ‘ie natuurlijk wel naar jullie toe lopen om de ringen te geven. Je kunt je hond ook een leuk mandje geven waar de ringen in zitten. Wel zo handig als je hond goed luistert naar wat hem wordt opgedragen!

Zelf je ringkussentjes maken 

Als je toch graag een ringkussentje wil en tegelijkertijd toch iets bijzonders, overweeg dan om je ringkussen voor je bruiloft zelf te maken. Je kunt je ringkussentje dan helemaal maken zoals je dat zelf graag wil, in jouw favoriete kleur en stof. Het enige wat je hoeft te doen is stof kopen, een binnenkussentje (bijvoorbeeld van de Action), karton en eventueel een lintje. Wel handig is als je een naald en draad hebt, een naaimachine, een schaar en een lineaal. Er zijn heel veel handige websites waar je kunt zien hoe je ringkussentjes zelf moet maken.

Zo zie je dat er heel veel leuke en creatieve alternatieve opties zijn voor je ringkussen! Van boomstammetjes tot je eigen hond, alles is mogelijk.