Muziek De Grote Dag Het trouwfeest

Alles wat je moet weten over het inhuren van een DJ voor jouw bruiloft

Het is heel normaal om op je bruiloft een DJ te hebben. Hij zorgt voor de muziek en doet dat (als het goed is) helemaal naar jullie wensen en smaak. Een DJ die gewend is op bruiloften te draaien zal waarschijnlijk al heel wat muziek hebben die er goed bij past. Maar hoe zoek je eigenlijk een geschikte DJ voor je bruiloft? Wanneer moet je deze inhuren? En wat zijn de gemiddelde kosten voor het inhuren van een DJ? Kortom: allemaal vragen over een DJ op je bruiloft, die we hier gaan beantwoorden!

Bekend persoon als DJ op je bruiloft?

Allereerst kun je ervoor kiezen om een bekend persoon in te huren als DJ. Dit is natuurlijk supergaaf, zeker als je je idool kunt inhuren om muziek te draaien. Helaas is dit meestal ook de lastigste en duurste optie. Een bekend persoon is vaak drukbezet – het is dus maar de vraag of hij/zij tijd heeft om op jullie bruiloft DJ te zijn. Je moet al lang van tevoren informeren, meestal bij de agent van deze persoon. Het kan zelfs zo zijn dat jullie de datum van jullie bruiloft moeten aanpassen aan zijn/haar mogelijkheden. Daarnaast vraagt een bekende persoon meestal een flink honorarium, tenzij je hem of haar persoonlijk goed kent. Het is dus voor mensen met een beperkt budget vaak lastig om een bekend iemand in te huren als DJ.

Zelf DJ spelen op de bruiloft

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om zelf de rol van DJ te vervullen. Dit kun je op twee manieren doen. De meeste locaties hebben de mogelijkheid om een afspeellijst af te spelen. Je kunt dan van tevoren een mooie afspeellijst maken van jouw favoriete nummers. Daarmee kun je de avond vullen. De andere mogelijkheid is, als je ervaring hebt als DJ, om zelf achter de DJ-tafel te gaan staan. Nadeel hiervan is wel dat je minder tijd overhoudt voor de gasten (en je bruid). Je bespaart wel heel wat kosten voor de DJ op je bruiloft, maar je moet je afvragen of dat het waard is.

Een bruiloft DJ inhuren

De derde optie is het zoeken en inhuren van een geschikte bruiloft DJ. Punt van aandacht is dat niet elke DJ geschikt is voor een bruiloft. Je zoekt het beste naar een allround bruiloft DJ, die ervaring heeft met dit soort gelegenheden. Kies een DJ die afkomstig is uit de regio waar je het feest viert en die op de hoogte is van plaatselijke liedjes. Ga je bijvoorbeeld trouwen in Groningen, dan kies je ook een bruiloft DJ uit Groningen. Dit scheelt in de reiskostenvergoeding en bovendien kent hij allerlei leuke Groningse liedjes voor tijdens de bruiloft. Zoek en vergelijk verschillende websites om de beste bruiloft DJ te vinden voor jouw trouwdag.

DJ op bruiloft

Bron: www.hirerush.com

De kosten en gemiddelde prijzen van een DJ inhuren

Vrijwel geen enkele DJ werkt gratis, tenzij je hem of haar heel goed kent. De kosten kunnen echter sterk uiteenlopen. Dit heeft onder andere te maken met de concurrentie. Ook hangt het af van de DJ’s, want de een kan een stuk goedkoper zijn dan de ander. Een bruiloft DJ in Zwolle kan heel andere prijzen hanteren dan een bruiloft DJ in Brabant. Het is dan ook lastig om een precies overzicht te geven van de kosten van een DJ. Dit is een globaal overzicht:

  • Een goedkope DJ vraagt zo’n 250-300 euro voor een avond draaien. Je hebt dan meestal alleen de DJ + muziek, dus verder geen effecten.
  • Een meer gewilde DJ kost rond de 500-600 euro per avond. Sommige DJ’s rekenen een uurloon, dit is dan meestal rond de 125-150 euro per uur.
  • Een complete show heb je meestal vanaf 800 euro. De DJ doet dan niet alleen de muziek, maar ook lichteffecten. Er wordt een hele show van gemaakt. Uiteraard kun je dit zo duur maken als je zelf wilt.

De prijzen voor een DJ verschillen sterk per regio en per DJ. Hoewel de prijs niet alles zegt, is het vaak wel een indicatie van de kwaliteit van de DJ en zijn apparatuur. Een goedkope DJ heeft meestal wat minder goede apparatuur om mee te werken. Daarnaast kan een bruiloft DJ in Zwolle bijvoorbeeld hogere tarieven rekenen dan een bruiloft DJ uit Limburg. Dat heeft te maken met de hoeveelheid concurrentie en de vraag naar DJ’s in de regio.

Populaire liedjes op een bruiloft

Een DJ zal eerst met jullie in overleg gaan welke muziek jullie mooi vinden. Hij zal zelf ook ideeën aandragen en misschien nummers hebben die jullie eerst kunnen luisteren. Het is goed om al voordat je afspreekt met de DJ een aardig idee te hebben van wat je wilt. Check deze top 50 van meest gespeelde liedjes tijdens bruiloften: wie weet zitten er ook coole nummers tussen voor jullie bruiloft!

  1. September – Earth Wind & Fire

2. Queen – Don’t Stop Me Now

3. Gigi d’Agostino – L’amour toujour

4. Black Eyed Pies – I Got A Feeling

5. Clean Bandit – Rockabye Baby

6. Bill Medley – Time of my Life

7. Justin Timberlake – Can’t Stop the Feeling!

8. LMFAO – Sexy and I Know It

9. The Trammps – Shout

10. Dolly Dots – Love Me Just a Little Bit More

11. Marianne Rosenberg – Ich Bin Wie Du

12. Matthias Reim – Verdammt Ich Lieb Dich

13. Eric Prydz – Call On Me

14. Guus Meeuwis – Het Is Een Nacht

15. Queen – Crazy Little Thing Called Love

16. James Brown – I Feel Good

17. Lenny Williams – Cause I Love You

18. Kelly Clarkson – A Moment Like This

19. Bruno Mars – Marry You

20. Josh Groban – You Raise Me Up

21. Whitney Houston – I Will Always Love You

22. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou

23. Ellie Goulding – Love Me Like You Do

24. Racoon – Love You More

25. Pharrell Williams – Happy

26. The Beatles – All You Need is Love

27. Ronan Keating – Say Nothing At All

28. Rene Froger – This is the Moment

29. Do – Heaven

30. Elvis Presley – Can’t Help Falling in Love

31. Jamie Callum – Everlasting Love

32. Paul de Leeuw – Ik heb je lief

33. Kenny G. – The Wedding Song

34. Adele – Make You Feel my Love

35. Bruno Mars – Just the Way You Are

36. Ne-Yo – One in a Million

37. Miley Cyrus – Adore You

38. Peter Gabriel – In Your Eyes

39. Bryan Adams – Everything I do I do it for You

40. Elton John – Can You Feel the Love Tonight

41. Extreme – More Than Words

42. Edwin mcCain – I Could Not Ask for More

43. Eric Bennett – Spend My Life With You

44. H.E.R.O. – Toen ik je zag

45. Boudewijn de Groot – Avond

46. Aerosmith – Don’t Wanna Miss a Thing

47. Bon Jovi – Bed of Roses

48. Percy Sledge – When a Man Loves a Woman

49. Faith Hill – This Kiss

50. Elton John & Kiki Dee – True Love

Zaken waar je aan moet denken

Bij het inhuren van een DJ zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Natuurlijk is het belangrijk om je budget vast te stellen. Vervolgens ga je in de regio op zoek naar een of meer goede DJ’s. Je kunt ze vragen om offertes om ze met elkaar te vergelijken. Het is altijd verstandig om ook wat foto’s van de DJ aan het werk te zoeken, zo kun je zien hoe zijn show eruitziet. Wanneer je van tevoren ook al je favoriete liedjes hebt verzameld, kun je met de DJ bespreken wat hij gaat spelen op je bruiloft. Wees ook specifiek over tijdstippen en wat je precies wilt. De meeste paren willen eerst wat zachte achtergrondmuziek tijdens de receptie, om vervolgens tijdens het feest over te stappen op luide dansmuziek. Zolang je goed overlegt en duidelijk maakt wat je wilt, zal de DJ op je bruiloft zorgen voor een perfecte sfeer!

Het vinden van een DJ in de regio is meestal niet zo moeilijk. In dit artikel heb je gelezen wat je ongeveer kunt verwachten van de DJ. Hopelijk hebben we je hiermee op weg geholpen om de perfecte DJ te vinden voor jouw bruiloft. Wil je een originele openingsdans? Hier kan je DJ je vast ook mee helpen!