Trouwbedankjes De Grote Dag Praktische zaken Tips

9 simpele zelfgemaakte trouwbedankjes

zelfgemaakte bedankjes

Misschien had je er in de organisatie van jullie bruiloft nog niet aan gedacht of misschien kan je juist niet wachten om ze te maken: we hebben het over trouwbedankjes! Trouwbedankjes zijn een mooie herinnering aan jullie trouwdag en een blijk van waardering voor de gasten. Een bruiloft organiseren vraagt al behoorlijk wat tijd en energie, maar hoe leuk is het om toch een moment te vinden om zelf trouwbedankjes te maken? Je kunt de bedankjes zo ingewikkeld en persoonlijk maken als je wilt, maar kies vooral het bedankje dat bij jullie en jullie trouwdag past. Middels dit artikel delen we graag 9 simpele maar zelfgemaakte trouwbedankjes!

1. Sleutel, slot en een kaartje

Jullie vonden de sleutels naar elkaars hart en geven dit symbolisch door naar jullie gasten. Deze zelfgemaakte trouwbedankjes zitten zo in elkaar, een slotje met een sleutel kan iedereen gebruiken en is super origineel! Knoop een lintje om het slot dat past bij het thema van jullie dag en zorg voor een leuk label met jullie namen, een kleine wens of een andere tekst. Origineler kan bijna niet!

http://www.stylemepretty.com/vault/image/483024(bron afbeelding)

2. Voor de koffiedrinkers

Een zelfgemaakt cadeautje hoeft niet ingewikkeld te zijn. Om de gasten de dag na jullie bruiloft weer fris op te laten staan is een goed kopje koffie een echte must. Vul een zakje naar keuze met jullie favoriete koffiebonen en hang er een leuk kaartje aan. Je kunt natuurlijk de zakjes laten bedrukken (bijvoorbeeld hier), maar zelfgemaakte trouwbedankjes zijn nog net wat leuker!

(bron afbeelding)

3. Voor de keukenprins en bakkoningin

Schuiven jouw vrienden en familie graag bij jou aan voor een goed diner of sta jij bekend om je bakkunsten? Een zelfgemaakt trouwbedankje dat op te eten is kan dan niet missen. Let er wel op: iets wat eetbaar is, moet vlak voor de bruiloft gebakken worden. Maak dit bedankje dan ook alleen als jij stressbestendig bent en zeker weet dat je genoeg tijd hebt om dit 1 of 2 dagen voor de grote dag te maken. Ga voor jouw specialiteit in de keuken, koekjes of cupcakes, maar net waar jij het meest van geniet en tijd voor hebt!

(bron afbeelding)

4. Doe een plantje cadeau

Dit is het perfecte zelfgemaakte trouwbedankje voor plantenliefhebbers! Met dit bedankje weet je in ieder geval zeker dat je gasten jullie dag niet zo snel meer zullen vergeten. Met name vetplantjes en cactussen hebben weinig verzorging nodig en zijn super leuk om te geven! Ga voor verschillende soorten zodat de gasten zelf een mooi plantje kunnen kiezen. Verder vraagt die trouwbedankje niet zoveel voorbereiding: maak een mooi label, zorg voor genoeg plantjes en je kunt het uitstallen op een tafel op jullie bruiloft!

zelfgemaakte trouwbedankjes(bron afbeelding)

5. Watch our love grow

Een tikkeltje romantischer dan een plantje cadeau doen, is een zakje met zaadjes. Geef je gasten een zakje met zaadjes van jullie favoriete bloem of plant en vraag hen de zaadjes de dag na het huwelijk te planten. Op deze manier groeit de plant of bloem met jullie huwelijk mee. Een prachtige herinnering en wederom in een handomdraai gemaakt.

https://weddmagz.com/10-the-cheapest-wedding-favors-ideas/10-the-cheapest-wedding-favors-ideas-15/#main(bron afbeelding)

6. Een persoonlijke cd

Houden jullie van muziek? Dan is een persoonlijk cd een perfect trouwbedankje! De muziek voor jullie huwelijk is met zorg samengesteld en hoe mooi is het om de gasten dit op een schijfje thuis te laten herbeleven? Dit cadeautje kun je ruim van te voren zelf maken en zorgt niet voor last minute stress. Maak een mooi hoesje, schrijf de tracklist uit en jullie zijn good to go!

zelfgemaakte trouwbedankjes(bron afbeelding)

7. Voor de filmfanaten

Wie van films houdt weet als geen ander dat popcorn één van de belangrijkste ingrediënten is voor een geslaagde avond. Raken jullie niet uitgepraat over de nieuwste films of series? Sluit jullie bruiloft dan af met een potje popcorn voor jullie gasten. Vul een glazen (weck)potje met popcorn, schrijf een kaartje (en gebruik de quote ‘thanks for popping by‘!) en klaar is kees. Een toepasselijk zelfgemaakt trouwbedankje en in een handomdraai gemaakt.

(bron afbeelding)

8. Een knijper met een kaartje

Heb je iets meer de tijd en vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Beschilder een houten knijper als een bruid en bruidegom! Een prachtig zelfgemaakt trouwbedankje voor iedereen. Hang een leuk kaartje aan de knijper waarin je de gasten bedankt voor hun komst en klaar is kees. Alleen nog even héél veel knijpers beschilderen…

http://www.welke.nl/lookbook/Dyopec/Hebben/vrouwtjezonneschijn/Leuk-voor-een-trouwfeest.1343586776(bron afbeelding)

9. Eerste hulp bij huwelijken

Een trouwbedankje is niet het belangrijkste element aan jullie huwelijksdag, maar het is een lief en leuk gebaar om de dag mee af te sluiten. Weet je van tevoren al dat jullie dag zal eindigen met een groot feest? Geef je gasten een ‘eerste hulp bij huwelijken’-setje, bijvoorbeeld door een flesje water en twee aspirines te bundelen met een kaartje. Je gasten zullen je de dag er na dankbaar zijn…

http://somethingturquoise.com/2017/04/10/diy-wedding-sickness-health-drinking-favors/(bron afbeelding)

Hopelijk vind je hiertussen een trouwbedankje dat bij jullie als stel en bij jullie dag past. In ieder geval wensen we je heel veel succes met het maken ervan! Heb je meer inspiratie nodig? Hier vind je nog meer originele trouwbedankjes!