Huwelijksnacht Huwelijksreis Lingerie Tips

8 tips voor een onvergetelijke, romantische huwelijksnacht

Officieel is de huwelijksnacht niet de nacht van de bruiloft, maar de nacht waarop het huwelijk ‘geconsumeerd’ wordt. Dat komt vooral omdat een bruiloft erg leuk gezellig en vermoeiend is. Het bruidspaar vertrekt pas laat van het feest en heeft meestal meer zin in slapen dan in romantische escapades. Echter: de dag na de bruiloft worden de koffers gepakt en is het tijd voor de huwelijksreis. Met, uiteraard, de echte, originele, onvergetelijke huwelijksnacht. Uiteraard wil je dat de huwelijksnacht iets is waar je altijd aan zult terugdenken. Alles moet perfect zijn en je moet er ultiem van kunnen genieten. Wij vonden 8 handige tips voor een onvergetelijke, romantische huwelijksnacht.

Tip 1: Kies de juiste locatie

Wil je een onvergetelijke huwelijksnacht, dan kies je de juiste locatie. Je kunt uiteraard thuis blijven, maar je kunt ook een bruidssuite regelen, een super romantische huwelijksreis regelen enzovoorts. Kies wel een locatie waarvan je meteen denkt: daar kunnen we het romantisch maken. Heb je dus in je huis de plafonds nog niet gesausd, hangt het behang in flarden van de muren, ligt de kast nog in losse delen uit elkaar en moet de verlichting nog geïnstalleerd worden? Niet romantisch! En ook een gammel, viezig hotelletje in de achterbuurten van Madrid zijn niet aan te raden als locatie voor je huwelijksnacht.

Bruidssuite in luxe hotel

Tip 2: Privacy

Ongeacht of je thuis blijft of ergens anders heen gaat: bedenk van tevoren even of er geen geluidsoverlast zal zijn. Woon je in een erg gehorig rijtjeshuis, dan is het de vraag of je lekker ontspannen aan de slag kunt gaan. En misschien heb je er wél je onvergetelijke romantische huwelijksnacht, maar zullen de buren je de dag erna vragen om het voortaan toch iets stiller te doen – oeps! Dit geldt ook voor hotels en eigenlijk elke locatie waar je je wilde plannen voor hebt.

Tip 3: Ga voor zacht en lief

De kans dat jullie allebei nog maagd zijn is niet heel erg groot. Maar of dit wel of niet zo is: de huwelijksnacht wil je samen lief en zacht doorbrengen. Ga dus niet als beesten te keer: dat kun je nog jarenlang doen. De huwelijksnacht moet echt iets bijzonders zijn en ook iets waar je uitgebreid de tijd voor neemt. Bereid alles goed voor en wees lief voor elkaar!

Tip 4: Rozenblaadjes en champagne

Een romantische huwelijksnacht bereik je het beste door alles te doen zoals je het in je dromen voor je ziet. Met zacht licht, rozenblaadjes op het bed en een heerlijke champagne erbij. Je kunt er verder vanalles bij bedenken: lekkere hapjes, een romantisch dekbed, een heerlijke jacuzzi… Kies voor alle romantische elementen waar je de mogelijkheid toe hebt. Thuis heb je meer vrijheid als het gaat om romantische versieringen, op huwelijksreis heb je meer mogelijkheden met hapjes, drankjes en bubbelbaden.

Rozenblaadjes en champagne voor een onvergetelijke huwelijksnacht

Tip 5: Massage

Een massage is heerlijk ontspannen en iets waar je echt de tijd voor moet nemen. Het is een fantastische manier om de huwelijksnacht mee te beginnen of af te sluiten. Je hebt er niet veel voor nodig: een handdoek om op te liggen als je bang bent dat het bed nat wordt van de olie, een flesje massage-olie en wat warm water om de olie in op te warmen. Je kunt er elkaar uitgebreid mee verwennen zodat jullie beiden optimaal genieten van de huwelijksnacht.

Tip 6: Kies de juiste kleding

Hou van tevoren al met je kledingkeuze rekening met de huwelijksnacht. Er is weinig minder romantisch dan een giga vleeskleurige oma-onderbroek! Evenzo is het ook niet zo aantrekkelijk als je zweetsokken hebt, enorme zweetplekken onder je oksels of vergeeld ondergoed waar de rafels aan hangen. Kies dus iets aantrekkelijks. Je hoeft er echt niet voor naar een winkel als Christine le Duc, zolang je maar zorgt dat je er fatsoenlijk bij loopt zodat jullie je beiden niet hoeven te schamen bij het uitkleden.

Tip 7: Scheer je van tevoren

Nog zo’n dingetje: scheren. Overleg van tevoren of jullie dit belangrijk vinden. Sommige stellen geeft het niets, anderen vinden het juist heel belangrijk. En ook hier zijn gradaties in: wat scheer je wel en niet? Zoals gezegd: overleg hierover! En wees ook duidelijk als je iets liever niet wilt scheren terwijl de ander dat wel zou willen. Zorg dat jullie beiden op je gemak bent met de situatie.

Bij elkaar in het huwelijksbed

Tip 8: Trek je niets aan van anderen

Afhankelijk van je omgeving zullen er misschien mensen zijn die aankomen met -overbodige- tips, ideeën en onsmakelijke opmerkingen. Trek je nergens iets van aan en zie vanzelf hoe het gaat. Dit geldt ook voor hoge verwachtingen: sommigen verwachten helemaal de perfecte avond. Wees echter ook voorbereid op dingen die niet helemaal gaan zoals gepland. Veel stellen lachen er later om en zeggen: de huwelijksnacht was romantisch, onvergetelijk en… enorm onhandig!

De huwelijksnacht staat meestal best wel onder spanning. Het is een bijzondere nacht waar veel waarde aan wordt gehecht. Vooral vrouwen vinden dit de belangrijkste nacht van hun leven. Daarom is het belangrijk dat je er goede herinneringen aan overhoudt. Maar: wees ook niet bang de huwelijksnacht nog eens over te doen! Vooral tijdens de huwelijksreis kun je heerlijk van elkaar genieten. Soms is de tweede nacht beter geslaagd dan de eerste: dan noem je gewoon de tweede nacht de huwelijksnacht en zie je de eerste als een ‘oefening’. We wensen jullie veel plezier!