Trouwlocaties Friesland Geen categorie Groningen Het trouwfeest Noord-Brabant Noord-Holland Planning Zeeland

7x romantische trouwlocaties in Nederland

Als je gaat trouwen is een romantische trouwlocatie natuurlijk een must. Bij het voorbereiden van een bruiloft is een van de eerste dingen die je gaat zoeken een geschikte trouwlocatie. Deze moet je meestal ver van tevoren regelen. Een klein dorpskerkje is zo geregeld, maar wil je een echt mooie en romantische trouwlocatie, dan moet je soms ruim een jaar van tevoren boeken. Ben je op zoek naar een geschikte trouwlocatie voor jouw droomhuwelijk? Dan hebben wij hier 7 prachtige voorbeelden van romantische trouwlocaties in Nederland.

Kasteel de Vanenburg, Gelderland

Kasteel de Vanenburg doet je niet direct denken aan een kasteel. Het is eerder een prachtig staatsiegebouw, een soort buitenpaleis. Het is dan wel geen kasteel met torens en een slotgracht, toch is dit een super romantische trouwlocatie. Niet alleen is het gebouw prachtig, maar ook de omringende tuinen zorgen voor een heerlijke sfeer.

kasteel-de-vanenburg

www.vanenburg.nl

2. De Koperen Tuin, Friesland

In het noorden van het land vind je de Koperen Tuin. Deze trouwlocatie is prachtig gelegen in het hart van Leeuwarden, tegenover de beroemde toren de Oldehove. De werkelijke trouwlocatie ligt prachtig verstopt in een park, met aan de voorkant een vijver en aan de achterkant uitzicht op een brede vaart.

De koperen tuin in friesland

www.dekoperentuin.nl

3. Kasteel Fraeylemaborg, Groningen

Nog steeds in het noorden, in de provincie Groningen, vind je dit prachtige kleine kasteel. Het is gebouwd met oog voor schoonheid en elegantie. De slotgracht is meer decoratief dan verdedigend bedoeld en het geheel geeft je het gevoel welkom te zijn.

fraeylemaborg is een romantische trouwlocatie in groningen

www.fraeylemaborg.nl

4. Kasteel Groot Buggenum, Noord-Brabant

Van het uiterste noorden vliegen we door naar het zuiden des lands. In Noord-Brabant staat ook een prachtig kasteel, met een lieftallige uitstraling. Dit is een echt sprookjeskasteel, compleet met torentje. Je kunt je zo voorstellen dat doornroosje achter een van de hoge raampjes ligt te slapen!

kasteel groot buggenum

www.kasteelgrootbuggenum.nl

5. Kasteel Heeswijk, Noord Brabant

In Noord Brabant zijn vrij veel romantische trouwlocaties te vinden. Dit komt omdat in deze streek verschillende baronnen hun kastelen hadden, die vaak opmerkelijk goed bewaard zijn gebleven. Kasteel Heeswijk is een heel ander type kasteel dan de voorgaande kastelen. Dit is meer hoe je een kasteel in gedachten hebt: een sterk fort met dikke muren, verschillende torens en een verdedigende slotgracht. Het is nu omgetoverd tot een prachtige, romantische trouwlocatie.

Kasteel Heeswijk

www.kasteelheeswijk.nl

6. Huys Ter Schelde, Zeeland

Ook Zeeland is niet verstoken van romantische trouwlocaties. Huys Ter Schelde is hier een mooi voorbeeld van: een prachtig monumentaal pand in een bosrijke omgeving. Het pand is al enkele eeuwen oud en is zowel buiten als binnen in authentieke staat. Zodoende levert dit een prachtige trouwlocatie op.

trouwen in zeeland? Huys ter schelde is een prachtige romantische trouwlocatie

www.huysterschelde.nl

7. De Zeemeeuw, Noord-Holland

De Zeemeeuw is een strandlocatie. Want wat is er romantischer dan elkaar het ja-woord geven met de ruisende branding als achtergrond? Wat is mooier dan samen met je kersverse man te kijken naar de ondergaande zon? En wat is een leukere plek om ongedwongen een heerlijk feestje te bouwen dan het strand?

trouwen op het strand in noordwijk

www.zeemeeuw.com

Natuurlijk is dit maar een greep uit de vele romantische trouwlocaties in Nederland. Elke provincie heeft haar eigen mooie locaties. Toch is het wel duidelijk wat we romantisch vinden: kastelen, monumentale panden, mooie tuinen of een heerlijk strand. Gelukkig heeft Nederland van alles wat te bieden! Vind je het in Nederland niet mooi om te trouwen? Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om te trouwen in het buitenland.