Tips

7 tips voor een uniek huwelijksgeschenk

huwelijkscadeau geven

Een broodrooster, een envelop met geld of nog erger.. een peper en zoutstel. Er zijn zo veel clichés als het gaat om huwelijksgeschenken. Uiteraard zijn veel bruidsparen heel blij met deze cadeaus. Maar als je een wat origineler huwelijksgeschenk wilt geven dan zijn er ook veel verschillende opties. Dit zijn zeven tips voor een uniek huwelijksgeschenk.

 

  1. Ontdek een nieuwe hobby

Nu het bruidspaar getrouwd is betekent dat niet dat ze geen nieuwe dingen meer kunnen ontdekken. Een leuk uniek cadeau is daarom een (proef)cursus die ze samen kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan kooklessen, dansles of een zeilcursus.

 

  1. Neem een kijkje op Etsy

Etsy is de online marktplaats waar creatievelingen hun producten aanbieden. Er zijn daarom veel unieke cadeaus te vinden. Je kunt hier inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan met een creatief project, of je kunt er direct een huwelijksgeschenk bestellen. Denk bijvoorbeeld aan een houten snijplank met de namen van het bruidspaar erop, posters in hippe prints waarin de details van de bruiloft verwerkt zijn of posters met een geïllustreerde vintage kaart van de plek waar het bruidspaar elkaar heeft ontmoet.

 

  1. Een naambord

Grote kans dat het getrouwde paar van naam is veranderd of voor het eerst gaat samenwonen. Ze hebben dus een nieuw naambordje nodig voor bij de voordeur. Ga zelf creatief aan de slag, of bestel er een bij een van de vele aanbieders van op maat gemaakte naambordjes.

 

  1. Een wijnpakket voor bijzondere momenten

Maak met andere gasten van de bruiloft een wijnpakket voor verschillende bijzondere momenten in het leven van het bruidspaar. Plak op elke wijn een etiket waarop staat voor welke gebeurtenis de wijn bedoeld is. Denk bijvoorbeeld aan de eerste nacht als getrouwd stel, een eerste kind, de eerste verhuizing, 5 jaar getrouwd. Zo heeft het bruidspaar elke keer een fles wijn om te openen bij een bijzonder moment.

 

  1. Een spel

Er zijn veel leuke spellen voor volwassenen te vinden. Dit is een leuk tijdverdrijf waar het bruispaar hun hele leven mee kunnen doen. Zo zijn er echte gezelschapsspellen als Scrabble en Stratego. Er zijn ook wat spannendere kaartspellen speciaal voor koppels verkrijgbaar, dit is een leuk cadeau als je het bruidspaar goed kent.

 

  1. Kunst

Kunst is een heel bijzonder cadeau om te geven aan een bruidspaar. Maar denk wel na of je  goed weet wat de smaak is van de twee. Je kunt speciaal een kunstwerk laten maken door een kunstenaar, of je koopt een kunstwerk waarvan jij denkt dat het bij het bruidspaar past. Ben je wat minder zeker van hun smaak? Een cadeaubon voor een kunstwerk, of een lidmaatschap op een kunstuitleen zijn dan goede opties.

 

  1. Een activiteit op de huwelijksreis

Als het bruidspaar op huwelijksreis gaat dan is dat jouw kans om deze nog bijzonderder te maken. Boek bijvoorbeeld een luxe spa-dag voor hun, of betaal een bezoek aan een bijzonder restaurant.