Trouwauto Trouwbenodigdheden

7 tips voor het huren van een trouwauto

7 tips voor het huren van een trouwauto

De dag van je huwelijk is de mooiste dag van je leven. Zeker ook wanneer je ervoor gezorgd hebt dat alles tot in de puntjes is geregeld. Heb je ook over de trouwauto nagedacht? Dit is immers wel een heel belangrijk onderdeel. Deze 7 tips kunnen je helpen.

1. Kies een betrouwbare partner

Nee het gaat dan niet over je trouwpartner, die heb je al gekozen. Een auto kiezen gaat eigenlijk wel enigszins op dezelfde manier. Je hebt wel een bedrijf nodig dat door weer en wind voor je klaar zal staan. Denk daarom bijvoorbeeld eens aan Content Autogroep. Ervaring in verhuur kan immers veel verschil maken.

7 tips voor het huren van een trouwauto

2. Zoek het niet te ver

Misschien wil je wel een hele bijzondere auto. Dan kan het best een lastig verhaal worden. Die kan misschien wel helemaal aan de andere kant van het land staan. Het is misschien verstandiger om je wens iets bij te stellen en een goede optie van een verhuurpartner in de buurt, zoals een autodealer Eindhoven, te kiezen.

3. Wees realistisch

Natuurlijk is het trouwen in een hagelwitte Ford Mustang misschien wel het allermooiste. Aan de andere kant kan het ook heel hard gaan regenen. Wie weet is het dan wel helemaal niet zo leuk meer in de klassieke cabrio. Let dus op dat je wensen en de realiteit niet te ver uit elkaar komen te liggen.

7 tips voor het huren van een trouwauto

4. Denk praktisch

Laten we eerlijk zijn. Jullie zien er allebei prachtig uit, maar zowel jij als je partner hebben niet de meest gemakkelijkste kleren aan. Sla dus geen modderfiguur door bijvoorbeeld een auto met een hoge instap te kiezen. Het moet wel gemakkelijk zijn om er beide in plaats te kunnen nemen. Dit geldt vooral ook voor de dame in de trouwjurk.

5. Wees er op tijd bij

Heb je alles op een rijtje, wacht dan niet langer. De kans dat iemand anders de auto voor je neus wegkaapt is natuurlijk altijd aanwezig. Aangezien je toch al enige tijd weet wanneer je gaat trouwen, kan je net zo goed direct de auto die je wilt gaan gebruiken voor die dag vastleggen. Dat is een zorg minder.

6. Ga kijken

Je zou het bijna vergeten, maar het is natuurlijk wel belangrijk om enige zekerheid te hebben. Wanneer je online alles regelt, dan kan het natuurlijk altijd nog mis gaan. Zeker wanneer je niet even de moeite hebt genomen om zelf naar de auto te gaan kijken. Het is je trouwdag, een beetje grondig te werk gaan kan geen kwaad.

7 tips voor het huren van een trouwauto

7. Vraag naar extra mogelijkheden

Veel mensen willen graag een extra versiering op de auto voor de speciale dag. Denk aan een mooie strik of een andere versiering. Het is echter wel belangrijk dat je er zeker van bent dat dit ook in orde is in de ogen van de verhuurder. Dit voorkomt strafboetes en andere problemen.