Receptie Praktische zaken

7 tips voor een goedkope maar leuke bruidstaart

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goedkope bruidstaart. Dat komt omdat de prijzen de pan uit stijgen: veel taarten kosten meer dan 400 euro! En dat zijn dan nog eenvoudige taarten, want hoe mooier ze zijn, hoe duurder ze worden. Dat maakt de bruidstaart tegelijkertijd ook het ideale item om op te bezuinigen. Tenslotte is een iets minder luxe taart ook erg lekker (en soms zelfs lekkerder). Met deze 7 tips vind jij ook een goedkope maar leuke bruidstaart waar je je niet voor hoeft te schamen!

Tip 1: een ‘gewone’ taart

Een ‘gewone’ taart is veel goedkoper dan een luxe bruidstaart. Toch kan dit ook heel mooi zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een etagere van 6 of 7 prachtige aarbeienkwarktaarten, versiert met schattige roosjes en lekkere chocolaatjes? Minstens net zo mooi als een ‘echte’ bruidstaart, maar omdat het eigenlijk volgens de bakkerij gewone taarten zijn ben je al klaar voor zo’n 100-150 euro.

Cheesecake als bruidstaart

www.nsmbl.nl

Tip 2: fototaarten

Oke, misschien vind je gewone taarten wat te gewoontjes voor je bruiloft. Maar toch kun je nog steeds vrij goedkoop aan een mooie bruidstaart komen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie foto van jullie beiden op een taart laten zetten. Bij de Hema kun je taarten bestellen voor een relatief klein bedrag en dan zien ze er met de foto ook prachtig uit.

Tip 3: petitfours

Als je denkt dat petitfours altijd goedkoper zijn, heb je het mis. Bij een officiële luxe bakkerij kunnen petitfours nog duurder zijn dan een gewone taart. Maar als je ze besteld bij een goedkopere bakkerij of je haalt ze kant-en-klaar op, dan zijn ze vaak wel een stuk goedkoper. Zeker wanneer je een goed diner hebt geregeld, is het niet nodig om je gasten enorme stukken taart te geven.

Tip 4: vraag een kennis / vriendin / familielid

Heb jij in je familie iemand die goed is in het maken van taarten? Vraag diegene dan of hij/zij dat voor jou zou willen doen. Hou er rekening mee dat je hier dan nog steeds wel wat voor betaalt, maar dat is dan over het algemeen een vriendenprijs. Een stuk goedkoper dan een officiële bruidstaart en toch (meestal) een erg leuk resultaat.

Tip 5: bak cupcakes

Cupcakes zijn lekker simpel, ze zijn super goedkoop en je bakt er achter elkaar tientallen. Ze zijn heel gemakkelijk zelf te maken en je kunt ze naar wens versieren. Zijn er veel kinderen op de bruiloft, dan is het natuurlijk het leukst als de kinderen hun eigen cupcakes mogen versieren. Heb je meteen goede kinderentertainment geregeld!

Tip 6: mooie decoraties maken de taart

Wist je dat je taartdecoraties ook vaak los kunt kopen? Dat doe je bijvoorbeeld bij de Xenos of vergelijkbare winkels. De decoraties zijn erg handig, want zo kun je ook simpele cakes omtoveren tot prachtige hoogstandjes. Van alle verschillende gebak-opties is de cake wel de goedkoopste: gemiddeld kost een gewone cake zo’n €2,00 aan ingrediënten terwijl er wel 12 mensen van kunnen eten.

Suikerbloemen

www.celebratecakes.com.au

Tip 7: ingevroren taart

In de meeste winkels kun je wel ingevroren taarten vinden. Ze zijn kwalitatief best goed maar omdat ze ingevroren zijn, zijn ze veel goedkoper dan verse taarten. Behalve ingevroren taarten (die je ongeveer een dag van tevoren laat ontdooien in de koelkast) kun je ook kiezen voor ijstaart. Ook dit is een stuk goedkoper dan een ‘echte’ bruidstaart en ziet er vaak prachtig uit.

Je hoeft niet perse 400 euro of meer uit te geven aan een bruidstaart. Met deze 7 tips kom jij op je bruiloft aan met een prachtige én goedkope taart waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen. Wist je trouwens dat bruidstaarten met marsepein of fondant steeds minder populair worden omdat ze zo ontzettend zwaar op de maag vallen? Als jij na het uitgebreide diner aankomt met een mooie kwarktaart, slagroomtaart of ijstaart zullen de gasten je waarschijnlijk juist feliciteren met je goede keuze!