Bruidsaccessoires Kleding & Styling Trouwjurken Trouwpak Trouwschoenen

7 stijlvolle tips voor het bezoeken van een bruiloft

stijlvol naar een bruiloft

Bruiloften komen niet dagelijks voor. Aan de andere kant kunnen er ook periodes zijn waarin het lijkt alsof je van de ene trouwerij naar de andere moet rennen. Dit betekent dus ook dat je voortdurend na moet denken over wat je moet dragen. Er zijn goede tips die je daarbij van pas kunnen komen.

1 Wat draagt het paar?

De belangrijkste tip is misschien wel die waarbij je rekening houdt met het bruidspaar. Je moet er immers goed uitzien, maar het is wel belangrijk dat je niet het bruidspaar in jouw schaduw zet. Probeer dus te achterhalen wat er gedragen wordt en pas je hierop aan. Dit kan veel schaamte voorkomen.

2 Netjes, maar casual

Het is altijd goed om op een bruiloft op je best te verschijnen, maar niet over de top te gaan. Er zijn natuurlijk voldoende kledingmerken en designers die hier aan kunnen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een merk als McGregor dat het altijd goed doet. Hier vind je allerlei leuke stukken die goed te dragen zijn op huwelijksfeesten.

3 Pas op de prijs

Bruiloften zijn niet bepaald evenementen waarop je moet besparen. Dit geldt niet alleen voor het bruidspaar, maar zeker ook voor de gasten. Wanneer je dus kleding moet uitkiezen om te gaan dragen, maak hier dan wel wat budget voor vrij. Goedkoop is in zo’n geval duurkoop.

4 Denk aan je basics

Sokken en ondergoed mogen dan vanzelfsprekend zijn, dat betekent niet dat je er op een bruiloft geen aandacht aan hoeft te besteden. Juist dan is het belangrijk dat je ook je ondergoed en je sokken bewust uitkiest. Koop desnoods enkele nieuwe paren. Merken als happy socks zijn altijd een aanrader.

stijlvol naar een bruiloft

5 Denk aan de accessoires

Accessoires spelen een belangrijke rol in je outfit. Voor de kledingkeuze voor een bruiloft geldt dit misschien wel nog meer dan normaal gesproken al het geval is. Besteed hier dus zo veel aandacht aan als mogelijk is. Zo maak je namelijk je outfit helemaal compleet en zie je er pas echt stijlvol uit.

6 Wacht niet tot het laatste moment

Stijlvol gekleed gaan vergt nu eenmaal voorbereiding. Begin al vast met het maken van combinaties van de kleding die je al hebt. Zo kan je zien hoe de zaken ervoor staan. Vervolgens kan je bepalen wat je wilt vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een betere broek bij het colbertje dat je gekozen hebt.

stijlvol naar een bruiloft

7 Maak het niet te moeilijk

Wanneer je naar een bruiloft gaat wil je er natuurlijk goed en stijlvol gekleed naartoe gaan. Maak het echter niet te moeilijk voor jezelf. Stijlvol gekleed gaan is vaak veel makkelijker dan het vooraf lijkt. Het is immers weliswaar een bruiloft, maar het is ook weer geen gala op het allerhoogste niveau.