Huwelijksreis

7 manieren om jouw huwelijksreis binnen Europa te vieren

Huwelijksreis binnen Europa vieren

Wie zegt dat je voor een huwelijksreis een reis naar Bali of de Malediven moet boeken? Voor een honeymoon uit je dromen hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld. Des te verder, des te beter gaat dus zeker niet op. Ons eigen continent herbergt tal van bijzondere bestemmingen waar tortelduifjes een heerlijke vakantie als bekroning van hun huwelijk vieren. Wat de 7 mooiste bestemmingen zijn, dat lees je hier.

1. Op en top romantiek op Santorini

Santorini

Witte huisjes en kerken met blauwe koepeldaken op steile rotswanden. Vooral tijdens zonsondergang begeven tortelduifjes zich maar al te graag naar de bijzondere uitkijkpunten van het Griekse eiland Santorini. Het eiland staat er bekend om één van de mooiste zonsondergangen van de hele planeet te hebben! Santorini geniet vanwege zijn idyllische uiterlijk wereldwijde bekendheid. De medevakantiegangers die je tijdens je huwelijksreis tegenkomt, komen niet zelden uit de meest verre uithoeken ter wereld. De prachtige, helderblauwe baaien en vulkanische stranden maken zelfs het zonnebaden op dit eiland bijzonder.

2. Samen de pittoreske kant van Ibiza ontdekken

Ibiza staat bekend als feest- en hippie-eiland. Een leuke bestemming voor je huwelijksreis als jullie een bohemian bruiloft hebben gevierd. Maar ook als jullie elkaar het jawoord in een andere setting geven, is ibiza een heerlijke bestemming. Het eiland is zoveel meer dan alleen feesten! Wanneer je op het vliegveld van Ibiza landt en je naar je accommodaties begeeft, proef je de bijzondere sfeer al. In Ibiza barst het van de prachtige, helderblauwe baaien, kleine dorpjes en knusse barretjes en boetiekjes. Er is geen enkel koppel dat zich hier niet vermaakt.

3.  Met de trein naar Boedapest

Ook de Hongaarse hoofdstad Boedepest is een perfecte bestemming voor een romantische huwelijksreis met je kersverse partner. Wandel samen langs de oevers van de Donau en bewonder de ontelbare gebouwen en monumenten die terugverwijzen naar de bijzondere geschiedenis van het land. Boedapest is een stad die op heuvels gebouwd is en jullie dus ook met de regelmaat van de klok trakteert op prachtige uitzichten op deze Donau-stad en zijn barokke gebouwen. Kies eens niet voor een vliegreis, maar reis met de internationale trein naar Boedapest. Via Duitsland ben je er voor je het weet.

4. Een wel heel bijzondere treinreis met de Glacier Express

Glacier Express

Een andere interessante optie in de categorie treinreizen is een huwelijksreis met de Glacier Express. Met deze treinreis door Zwitserland reis je dwars door de meest sprookjesachtige landschappen van de Zwitserse Alpen. De route start in St. Moritz en leidt je naar Zermatt. De Glacier Express is de langzaamste sneltrein ter wereld. Dankzij de enorme ramen lijk je je midden in de omgeving te bevinden. Bereid je voor op een prachtig landschap vol gletsjers, helderblauwe meren, ravijnen en ontelbare tunnels en bruggen.

5. Wegdromen onder de fonkelende sterren in Lapland

Geven jullie elkaar in de winter het jawoord en willen jullie meteen daarna op huwelijksreis? Overweeg dan een vakantie naar het betoverende Lapland. Je vindt deze regio in het noorden van Finland, in één van de meest ongerepte natuurgebieden van het continent. In Lapland laten jullie samen jullie voetstappen achter in de krakende sneeuw, verkennen jullie met een sneeuwscootersafari op een avontuurlijke manier het landschap en spotten jullie wie weet wel het Noorderlicht! De wondere witte wereld staat garant voor een prachtige huwelijksreis.

6. De kleurrijke Amalfikust

Amalfi kust

Met een verblijf aan één van de mooiste kusten ter wereld is romantiek tijdens jullie huwelijksreis gegarandeerd. De Amalfikust bestaat uit kleurrijke dorpjes die op steile rotskliffen zijn gelegen. De bekendste plaats is het gelijknamige dorpje Amalfi. Maar ook enkele van de andere dorpjes zoals Positano worden tot de mooiste van heel Italië gerekend. Middels de Amalfi Drive SS163 rijd je de hele kustlijn af. In de zomer is deze niet alleen kleurrijk dankzij de huisjes en kerken, maar ook dankzij de bloeiende citroenbomen. Er bestaat geen betere plek om samen een limoncello te drinken!

7. Venetië, romantische stad van grachten en bruggen

Er zijn maar weinig Europese landen zo romantisch als Italië en daarom vind je in deze lijst niet één, maar twee Italiaanse bestemmingen. Ben je nog nooit in Venetië geweest, dan is je huwelijksreis hét moment om deze Noord-Italiaanse stad te bezoeken. Venetië bestaat uit 117 verschillende eilandjes en wel 150 kanalen. Stap samen met je grote liefde in een gondel en vaar door de smalle grachten langs de kleurrijke huizen en onder de was van de locals door. Ook geniet je volop van de historie én het Italiaanse eten.