Themabruiloft De Grote Dag Tradities

6 populairste trouwthema’s

Ga je trouwen maar wil je het net iets specialer maken? Thema’s voor bruiloften zijn helemaal in! Het maakt je bruiloft unieker en thema’s geven je een houvast om een locatie, decoratie en kleding te kiezen. Hieronder hebben we een lijstje opgesteld met de zes populairste bruiloftthema’s.

Bohemian

Deze stijl komt oorspronkelijk uit de 19e eeuw maar is tegenwoordig weer helemaal in. Natuurelementen en kleurrijke decoraties zijn belangrijke onderdelen voor een bohemian bruiloft. Een buitenlocatie, zoals het strand, past daarom perfect bij dit thema. Decoreer de locatie met dromenvangers, kleurrijke bloemen en in de avond een sfeervol kampvuur. Voor extra romantiek kun je een artiest inhuren die akoestische gitaar speelt. De kleding is ook erg bepalend voor het creëren van de bohemian stijl. Ga voor een trouwjurk met motief van bijvoorbeeld een bloemenprint, dit geeft een vintage stijl dat goed past bij dit thema. Het haar mag losjes zitten, eventueel met een bloemenkrans om het af te maken. Houd je van een chique diner? Dit is juist iets wat niet bij dit thema past. Ga liever voor foodtrucks waar je gasten zelf hun eten kunnen halen.

Glitters & glamour

Houden jullie meer van glitter en glamour, ga dan voor dit thema! Sieraden zijn natuurlijk onmisbaar hierbij, maar draag alleen veel sieraden bij een rustige jurk. De bruidegom kan kiezen voor een lichtglanzend pak of een pak met glitterdetails. Laat je daarnaast brengen door een limousine of mooie koets om helemaal in stijl op je bruiloft aan te komen. Als decoratie kun je heel makkelijk zelf aan de slag door bloemenvazen en nepbloemen in te spuiten met goud- of glitterverf. Leg daarbij een mooie loper over de tafel en gebruik goudkleurig bestek voor het chique diner om het af te maken.

Duurzaam

Het klinkt misschien niet meteen heel romantisch, maar ook een duurzaam thema is tegenwoordig helemaal in. En dat is niet voor niets. Duurzaamheid kun je op veel manieren verwerken in je bruiloft. Je kunt al beginnen met de trouwkaart door gerecycled papier te gebruiken. Buitenlocaties passen perfect bij dit thema, bijvoorbeeld een boerderij, je eigen tuin of het bos. De locatie is een belangrijk onderdeel van het thema, veel decoratie is niet nodig. Mocht je het extra willen aankleden, gebruik dan voornamelijk de kleur groen en natuurlijke elementen zoals hout. Met lichtjes van duurzame lichtbronnen maak je het nog sfeervoller.

Klassiek

Gaan jullie liever voor een elegante, tijdloze stijl? Dan is de klassieke bruiloft misschien wel wat. Verstuur de uitnodiging met briefpapier, hiermee wordt het thema van jullie bruiloft meteen duidelijk. Natuurlijk is de bruidsjurk ook een belangrijk onderdeel. Kom in een klassiek, elegant jurk. Dit kan ook getailleerd zijn met bijvoorbeeld een mooie strik op de rug. Het pak van de bruidegom is het liefst donker, maar dat hoeft niet altijd zwart te zijn. Antraciet of marineblauw zijn ook mooie en klassieke kleuren. Als decoratie is het belangrijk voor dit thema dat er vooral neutrale kleuren worden gebruikt zoals grijs, wit en crème. Deze kleuren zijn bovendien tijdloos. Als decoratie kun je kiezen voor witte rozen en een bruidstaart met strikken of bloemen mag natuurlijk ook niet missen.

Industrieel

Dit thema is perfect voor koppels die graag een wat minder zoet trouwfeest willen. Een goede locatie is een loods of fabriekshal. De ruige muren zorgen dan al voor een juiste uitstraling. Zelf hoef je dan nog weinig te doen om het te thematiseren. Als de locatie weinig ramen heeft, is verlichting wel een belangrijk onderdeel. Hang lichtsnoeren op en maak daarnaast gebruik van goud, zilver, wit of metallic kleuren. Geef eventueel de locatie een vleugje romantiek met oud-rozekleurige decoraties.

Seizoenen

Verschillende seizoenen vragen om verschillende bruiloften. Ga je in de zomer trouwen? Decoreer je locatie met felle kleuren, zet er een barbecue neer en ga proosten met cocktails. In de herfst is het vooral belangrijk dat de kleuren oranje, goud en bruin worden gebruikt. De winter klinkt misschien niet meteen als het meest romantische seizoen om in te trouwen, toch kun je ook (juist!) in de winter het feest heel gezellig maken. Zorg voor een haardvuur waar je gasten zich kunnen opwarmen met warme chocolademelk. Als decoraties passen kaarsen en gezellige verlichting perfect bij het winterthema.

Maar het allerbelangrijkst..

Kies natuurlijk iets wat bij jullie past! Er is overal wel een thema voor te bedenken. Houden jullie erg van films? Ga dan voor een Hollywoodthema! Of was de reis naar Zuid-Afrika onvergetelijk, maar is het praktisch niet mogelijk om daar te trouwen? Haal Zuid-Afrika naar je trouwfeest, met de juiste decoraties waan je je weer helemaal daar.