Het trouwfeest De Grote Dag Personen

6 leuke tips om je ouders bij je bruiloft te betrekken

Je ouders zijn natuurlijk erg belangrijk voor je en ook voor hen is jouw bruiloft een heel speciale dag. Deze dag draait dan wel om jou en jouw geliefde, maar het is bijzonder om de ouders er ook bij de betrekken. Lees daarom snel verder naar de volgende tips om je ouders bij jullie bruiloft te betrekken.

 

Laten meehelpen in de voorbereidingen

Het kost veel tijd om je bruiloft goed voor te bereiden. Vraag je ouders daarom bij de voorbereidingen, zeker weten dat ze dit onwijs leuk gaan vinden. Laat ze meedenken over een locatie en het uitzoeken van de catering. Neem je moeder mee met het uitzoeken van de trouwjurk en probeer samen bruidskapsels uit, gegarandeerd dat ook zij de tijd van haar leven heeft.

Samen op de foto

Er worden natuurlijk van jou en je partner onwijs veel foto’s gemaakt op je bruiloft, maar neem ook de tijd om alleen met je ouders op de foto te gaan. Bespreek dit van te voren met de fotograaf, en vraag of hij tussendoor ook spontane foto’s wil maken. Hier komen meestal de leukste kiekjes uit!

Dans

Grote kans dat je de openingsdans instudeert met je geliefde. Hierna is de dansvloer open voor alle gasten en dit is een mooi moment om je ouders ook de dansvloer op te trekken! Studeer eventueel een dans in met je vader, en zorg voor een mooi vader-dochterdans. Garantie op een emotioneel en onvergetelijk moment voor jouw vader!

Opgehaald worden in je ouderlijk huis

Waarschijnlijk woon je al even samen met je partner, maar hoe fijn is het om voor je bruiloft nog een keer bij je ouders thuis te slapen. Dit huis zit natuurlijk vol nostalgie en met je ouders kun je herinneringen ophalen. Op de dag zelf kun je jouw ouders de taak geven om de deur open te doen voor de bruidegom, om hem symbolisch te verwelkomen.

Trouwringen geven

Laat de ouders jullie trouwringen aangeven. In principe is dit niet gebruikelijk, maar er is geen regel wie de ringen moet aangeven. Dus waarom niet je ouders? Zeker weten dat zij zich vereerd zullen voelen!

Weggegeven worden door beide ouders

Normaal gesproken wordt de bruid weggegeven door haar vader, maar maak het extra bijzonder. Laat je weggeven door je beide ouders en laat zowel je vader als je moeder meelopen naar het altaar.