Trouwbedankjes De Grote Dag Planning Praktische zaken Trouwbenodigdheden

6 leuke budget ideeën voor bedankjes voor de gasten

Trouwbedankjes

Veel bruidsparen geven na de bruiloft een klein cadeautje als bedankje voor de gasten. Een bedankje omdat ze wilden komen en hebben bijgedragen aan een gezellig feest. Zo’n bedankje voor de gasten is meestal een klein presentje of een leuk aandenken aan de dag. Sommige bruidsparen geven een bedankje aan alle gasten, anderen doen dat alleen voor receptiegasten of daggasten. Hier vind je 6 leuke en betaalbare ideeën ter inspiratie voor een bedankje voor je gasten!

1. Foto van het bruidspaar

Het is mogelijk om al enkele uren na de fotoshoot een mooie foto te laten ontwikkelen. Deze kun je als aandenken meegeven aan de gasten. Natuurlijk is het het leukst als de foto ook mooi verpakt is. Wat dacht je van een persoonlijk bedrukt gondeldoosje? Gondeldoosjes zijn elegant gevormd en maken er echt een mooi cadeautje van. 

2. Mini-plantje

Mini-plantjes zijn klein en super schattig! Je kunt kiezen voor verschillende varianten. Zo zijn er mini vetplantjes, mini cactusjes en mini varens. Dit zijn de makkelijkste mini-plantjes en ze doen het doorgaans uitstekend in een klein potje. Je kunt het potje zelfs nog laten bedrukken met een leuke tekst.

Miniplantje als bedankje

3. Gegraveerde lepel

Een houten lepel is altijd handig in de keuken. Wil je graag een persoonlijk bedankje meegeven? Dan kun je de lepel laten graveren met je eigen tekst. Het is zelfs mogelijk om er een lijntekening in te laten graveren. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere houten items met een eigen tekst.

4. Zakje lekkers

De meeste mensen zijn dol op lekkere hapjes. Dus waarom geef je ze niet wat mee? Denk maar eens aan een zakje snoepjes, nootjes of iets anders lekkers. Je kunt zelf een zakje maken van folie, maar er zijn ook leuke juten zakjes te vinden. Hang er een geprint kaartje aan met een tekst of met de datum van je trouwdag.

Snoepjes

5. Doosje bloemzaadjes

Bloemzaadjes zijn ontzettend leuk om cadeau te geven én om te krijgen. Je kunt ze alvast in een potje zaaien, maar een zakje losse zaadjes is ook een leuk cadeau. Doe ze in een mooi doosje en doe er een briefje bij hoe de zaadjes geplant moeten worden. Je kunt zelf bedenken of je erbij zet welke bloemen het zullen worden, of dat de ontvanger daar zelf achter moet komen als ze gaan bloeien.

6. Geurkaars 

Een geurkaars is mooi, nuttig en sfeervol. Het is dan ook een ideaal cadeautje. Je kunt kiezen voor een geurkaars in een persoonlijke verpakking, maar je kunt ook bedrukte geurkaarsen vinden. En als je niet zo dol bent op die geur, zijn gewone kaarsen natuurlijk ook een prima idee als bedankje voor de gasten.

Bij een bruiloft is het fijn om bedankjes te hebben voor de gasten. Je wilt ze bedanken voor hun aanwezigheid en de gezelligheid waar je van hebt kunnen genieten. Een bedankje voor de gasten is meestal ook een herinnering aan de fijne dag die iedereen heeft gehad. Toch hoeft een bedankje niet duur te zijn. Misschien heb je lang moeten sparen voor je trouwdag en heb je niet de ruimte voor allerlei extra luxe. Met deze 6 budget ideeën voor bedankjes kun je op een goedkope manier je gasten verwennen!