Diner De Grote Dag

5x handige tips voor de bruiloft tafel styling

5x handige tips voor de bruiloft tafel styling

De grote dag is in aantocht: jullie gaan trouwen! Daarbij is het natuurlijk van groot belang dat de details tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Alles moet er stralend uitzien op jullie mooie dag. Denk daarbij ook na over de bruiloft tafel styling, om tijdens het diner alles tiptop in orde te hebben. In deze blog geven we handige tips over hoe je het kunt aanpakken!

1. Aankleding met tafelzeil of plakfolie

Zeker als je tafels hebt gehuurd, is het belangrijk om hier een beschermende laag op te plaatsen. Hoewel je misschien meteen aan een tafelkleed denkt, hebben we een veel praktischere oplossing: kies voor een tafelzeil. Strak, modern en ook nog eens hartstikke eenvoudig schoon te krijgen. Zo maakt het niet uit als er wordt gemorst tijdens het diner!

Ook plakfolie is heel handig bij de tafel styling voor de bruiloft. Het kan op elke gladde ondergrond geplakt worden – lekker veelzijdig dus. En ook wat betreft de looks heb je veel keuze! Ga bijvoorbeeld voor trendy marmer: zo krijg je een prachtige moderne uitstraling op tafel. Maar ook een hout look of een unieke print is een optie. Kies jouw favoriet!

2. Serviesgoed en bestek huren

Zeker als je een grote bruiloft op de planning hebt staan, heb je waarschijnlijk lang niet genoeg serviesgoed en bestek op voorraad voor alle gasten. Maar no worries: dat kun je gewoon huren! En daarbij gaat het heus niet om saai serviesgoed zonder enige uitstraling. Tegenwoordig is er een heleboel te vinden – laat de look aansluiten op jullie styling.

Daarbij speelt bijvoorbeeld de kleur een belangrijke rol. Houd je het simpel met klassiek wit serviesgoed of pak je dat juist helemaal anders aan? Ook met het bestek kun je iets unieks doen: ga bijvoorbeeld voor een gouden set. Dat staat super stralend op tafel!

3. Bloemen zijn onmisbaar

Bloemen zijn onmisbaar

Naast het serviesgoed en het eten op tafel, is er meer nodig wat betreft de aankleding. Zo voorkom je dat het een saaie, kille boel is op tafel. Want een beetje gezelligheid mag natuurlijk zeker. Graag zelfs! Daarom zijn bloemen onmisbaar op de bruiloft tafel – liefst in opvallende kleuren.

Let daarbij ook goed op de vazen waar je de bloemen in plaatst. Passen ze goed bij het geheel? Zo kun je gaan voor subtiele designs, om die bloemen juist extra op te laten vallen. Maar ook bijzondere vazen kunnen beeldig staan! Of laat vazen helemaal achterwege en leg de bloemen gewoon neer op tafel. Zo zie je maar: er zijn een heleboel opties. Aan jou de keuze.

4. Kaarsen op de bruiloft tafel

Naast bloemen, mogen ook kaarsen niet ontbreken op tafel. Zeker als het diner wat later op de avond gehouden wordt. Zo zorgen die kaarsen voor op en top gezelligheid en sfeer. Natuurlijk wel even oppassen als er kleine kinderen mee eten – daar zijn led-kaarsen een handige oplossing voor.

De look van de kaarsen mag je uiteraard helemaal zelf bepalen. Wij zijn vooral fan van de klassieke look, met lange dinerkaarsen in luxe houders op tafel. Daar raak je simpelweg nooit op uitgekeken!

5. Een menu en naambordjes

Wat er nog meer op de bruiloft tafel te vinden kan zijn? Het menu en de naambordjes! Zo weten de gasten meteen waar ze aan toe zijn – zeker handig als je een grote bruiloft hebt. Geen getreuzel bij de tafel: iedereen weet waar hij of zij kan zitten.

En het geprinte menu biedt daarbij meteen gespreksstof. Perfect voor buren die elkaar misschien nog niet zo goed kennen. Laat je gasten alvast het water in de mond lopen. Zo genieten ze nóg meer van jullie mooie diner!