Trouwen in het buitenland Planning

5 x inspiratie voor een bruiloft in het buitenland

vakantiehuis filzmoos

Heb jij de liefde van je leven gevonden en droom je nu van een romantische bruiloft? Misschien heb je wel een bruiloft in het buitenland voor ogen. Natuurlijk zijn er dan bepaalde zaken waar je aan moet denken. Je kunt ervoor kiezen om alleen symbolisch te trouwen, maar het is ook mogelijk om wettelijk te trouwen in het buitenland. En wil je in een stad trouwen of heb je liever de privacy van een vakantievilla op het platteland? Het is in ieder geval verstandig om een weddingplanner in de arm te nemen die alles ter plaatse voor je kan regelen. Dat scheelt veel stress en zorgt ervoor dat alles professioneel geregeld wordt. Waar gaan jullie trouwen in het buitenland?

vakantiehuis puglia

1. Puglia

Wat dacht je van romantisch Italië? Toscane is een bekende streek als het om huwelijken gaat, maar waarom niet eens iets anders? Puglia mag dan iets duurder zijn, maar deze streek in de hak van de Italiaanse laars zorgt ook vrijwel altijd voor mooi weer. Een romantische bruiloft aan het strand met alles erop en eraan is hier zeker mogelijk. Bovendien worden hier heerlijke kruidige wijnen geserveerd die elk feest compleet maken.

Bekijk alle vakantiehuizen in Italië

vakantiehuis athene

2. Athene

Een andere unieke locatie is beslist Athene. Denk je eens in hoeveel stelletjes al in het huwelijk zijn getreden in deze eeuwenoude Griekse stad? De setting is beslist bijzonder. Wat denk jij van trouwfoto’s voor de archeologische opgravingen? Dat levert beslist bijzondere beelden op. Natuurlijk gaan jullie in de hoofdstad van Griekenland ook een geweldig feest vieren!

vakantiehuis zuid afrika

3. Zuid-Afrika

Trouwen op safari? Het kan in Zuid-Afrika. Je kunt bijvoorbeeld trouwen bij een van de lodges in het Krugerpark. In deze omgeving kom je vrijwel altijd wilde dieren tegen en dat levert natuurlijk extra bijzondere plaatjes op. Zorg er wel voor dat er een ervaren ranger met jullie meegaat. Zeker weten dat de bruiloft zowel voor jullie als voor de gasten onvergetelijk gaat worden.

vakantiehuis lapland

4. Lapland

Lapland is beslist een stuk minder zonnig dan de voorgaande bestemmingen voor een trouwlocatie, maar dat wil niet zeggen dat het minder mooi is. Want trouwen in een sneeuwlandschap is beslist ook heel sprookjesachtig. Tussen november en mei ben je hier verzekerd van sneeuw. De ceremonie kan bijvoorbeeld plaatsvinden in een bijzondere sneeuwkapel. Zorg er wel voor dat je trouwkleding op de locatie is afgestemd!

vakantiehuis filzmoos

5. Filzmoos

Trouwen in Oostenrijk is beslist ook een aanrader. Je kunt hier trouwen in elk seizoen, want in de winter kun je vrijwel zeker rekenen op sneeuw, terwijl het er in de zomer prachtig groen is. Er zijn bijzondere berghutten waar jullie elkaar het ja-woord kunnen geven. Een bekende locatie is bijvoorbeeld De Unterhofalm. Schitterend om midden tussen de bergen te trouwen. Natuurlijk kun je in Oostenrijk ook vertrouwen op een goede catering.