Fotografie

5 tips voor het perfecte fotoboek van je bruiloft

Trouwfoto

Trouwen doe je geheel in eigen stijl. Je hebt van te voren alles uitgedacht; van aankleding en uitnodiging tot locatie en trouwjurk. Logisch, want je wilt dat het de mooiste dag van je leven is. Nu alles tot in de puntjes verzorgd is, rest alleen het fotoboek nog. Dat is immers de tastbare herinnering die blijft. Maar hoe maak je het perfecte trouwalbum? Hieronder geven we je een aantal tips.

1. Kies een professionele fotograaf

Zorg dat je een professionele fotograaf inhuurt bij wie je je op je gemak voelt; dit is de meest belangrijke factor voor het maken van prachtige foto’s. Kwaliteitsfoto’s zijn een absolute must. Zo hoef je je op de dag zelf ook geen zorgen te maken of het wel goed gaat. Wees vrolijk, geniet van de dag en wees vooral jezelf! Dit zorgt gegarandeerd voor fantastische foto’s.

2. Maak je fotoalbum zelf

Neem de controle over je eigen trouwalbum. Creëer een album dat jouw persoonlijkheid reflecteert en dat past bij de stijl van je bruiloft. Of dit nu traditioneel of modern is, er is altijd een album dat bij je past. Je kunt online een fotoboek maken in verschillende stijlen en afmetingen; van klein en groot, tot staand of liggend.

3. Digitaal of afdrukken

Nu vraag je je misschien af: kies is voor een digitaal of ouderwets fotoalbum? We kennen allemaal de charme van een ouderwets ingeplakt fotoalbum, maar een digitaal fotoalbum heeft absoluut veel voordelen. We zetten ze hieronder op een rij:

  • je kunt het boek meerdere keren laten afdrukken en een kopie geven aan je dierbaren;
  • zodra je een oud ingeplakt fotoboek opent valt er eigenlijk altijd wel een foto uit. In een digitaal gemaakt fotoboek kunnen niet loslaten in de loop der tijd;
  • als je je boeket op een witte achtergrond legt en er een foto van maakt, dan ziet het er uit als een tastbare herinnering. Een die niet kan bederven;
  • een digitaal boek neemt in de kast minder ruimte in, want het is vele malen dunner;
    wil je iets inplakken, zoals een kaartje of een lintje, dan kun je ruimte openlaten in het digitale boek, en deze dingen er achteraf in plakken. Zo heb je het beste van twee werelden.

4. Foto’s selecteren

Dit is ontzettend moeilijk om te doen. Het kan je helpen om op je computer drie mapjes te maken. Een een mapjes ‘ja’, een mapje ‘nee’ en 1 mapje met twijfelgevallen. Kijk later op de dag nog een keer naar je selectie. Kun je je nog steeds in je keuze vinden? Dan kun je de foto’s in een tijdslijn gaan sorteren. Dit kun je doen door de bestandsnaam van de foto’s oplopend te nummeren.

5. Fotoalbum indelen

De eerste pagina van het album is de opening van het trouwalbum. Kies hier voor de meest toonaangevende foto die je hebt. Vergroot de foto over bijvoorbeeld twee pagina’s (spread), dan is het een echte eyecatcher. Bekijk per afbeelding of de foto beter uitkomt als uitvergrote foto of juist als in een serie van vier op één pagina. Ook de keuze voor kleur of zwart en wit kan de afbeelding versterken.

Onthoud, het is jouw album en dit album vertelt straks jullie verhaal aan alle volgende generaties. Wees creatief maar blijf ook dicht bij jezelf, en je zult zien dat het eindresultaat fantastisch is!