Trouwpak

5 tips over hoe je een trouwpak helemaal uniek kunt dragen

Een trouwpark bevat nu eenmaal minder details dan een trouwjurk. Daar kunnen we lang of kort over zijn, maar een trouwjurk is nu eenmaal verkrijgbaar in diverse modellen. Een trouwpak lijkt soms alleen te kunnen variëren in kleur, maar niets is minder waar. Door de juiste details, accessoires en stoffen te kiezen, draag jij op je trouwdag een uniek trouwpak!

Tip 1: It’s all in the details

Details maken een trouwpak helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een trouwpak met kleine accessoires. Een mooie pin op de borst, een houten strikje in plaats van één van stof of satijn, gepersonaliseerde manchetknopen. We kunnen nog wel even doorgaan! Zoals je ziet is er heel erg veel mogelijk. We adviseren wel om niet volledig uit te pakken met accessoires. Ga je voor een opvallende strip? Beperk dan je keuze voor schoenen tot iets subtiels. Je wilt natuurlijk ook niet als clown voor de dag komen.

Tip 2: Mix met verschillende stoffen

Een driedelig pak hoeft niet van dezelfde rol stof te komen. Kies voor een gilet in een afwijkende kleur of juist een jasje. Ga bijvoorbeeld voor een zandkleurige broek, een blauw jasje en een grijs gilet. Zoek op Pinterest inspiratie of laat je adviseren in de winkel (bijvoorbeeld bij Honeymoonshop) over welke combinaties absolute toppers zijn (en welke een no go zijn!). Stem de juiste materialen op elkaar af voor een prachtig geheel.

Tip 3: Kies niet voor traditioneel

Je hoeft niet persé een pantalon, gilet, overhemd en jasje te dragen. Wellicht staat een vlotte blouse met bretels wel heel erg gaaf. Of wat dacht je van een jasje waar je de mouwen iets van kunt opstropen? Niemand verplicht je om strak in het pak te komen. Pak uit met een eigentijdse uitvoering wanneer je je daar prettig bij voelt.

Tip 4: Opvallende schoenen voor een knallend geheel

Toch een traditioneel pak? Maak dan de outfit compleet met opvallende schoenen. Een veilige optie: bruine schoenen van leer met blauwe veters. Of een opvallend blauw randje. Maar ook leuk: een paar schoenen met een mooi patroon, gemaakt van stof met een werkje erin of juist van bijzonder materiaal zoals trouwschoenen van kurk (ja, dat bestaat écht!).

Tip 5: Kies waar jij je prettig bij voelt

Er zijn diverse opties aangedragen in dit artikel voor het stylen van een uniek trouwpak. Toch is het belangrijk om te kiezen voor een trouwpak waar jij je vertrouwt en veilig in voelt. Draag jij dagelijks een pak voor je werk? Wellicht vind je het leuk om voor je trouwdag eens uit te pakken met een wat simpeler model. Vind je het juist leuk om eens traditioneel voor de dag te komen? Doe dat dan zeker. Overdrijf niet in de keuzes die je maakt en vraag vrienden en familie om raad. Kan dit? Is het niet té opvallend of ontbreekt er juist iets? Maak zo je outfit compleet.