De Grote Dag Het trouwfeest

5 tips om je bruiloft er gemakkelijk chique uit te laten zien

bruiloft

De zomer is van oudsher altijd al een populaire tijd om te trouwen. Ga jij ook aankomende zomer trouwen? Dan heb je waarschijnlijk al de essentiële zaken zoals gemeentehuis en locatie geboekt, en staat de dagindeling grofweg op papier. Tijd dus om over de details na te gaan denken! Wil jij ook een chique bruiloft, dan hierbij vijf tips om dit gemakkelijk voor elkaar te krijgen.

Laat het feest maar beginnen – arriveren

Een van de momenten die mensen altijd het meest bijblijft (naast natuurlijk het ja-woord) is het moment waarop het bruidspaar arriveert. Zaak dus om dit echt een herinneringswaardig moment te laten worden, en het arriveren de toon te laten zetten voor de hele dag. Voor het ene paar is dit met een chique koets (niet alleen bij een kasteel overigens), voor anderen in een opvallende trouwauto.

Maak je entree via de rode loper

Een rode loper, die zie toch alleen bij filmpremières? Nee hoor, steeds meer mensen willen een rode loper om een bruiloft een chique uitstraling te geven. Niet alleen jullie als bruidspaar kunnen zo echt een opvallende entree maken, maar jullie gasten voelen zich ook gelijk speciaal. Een rode loper hoeft trouwens niet perse rood te zijn. Draag je een klassieke witte trouwjurk dan is een witte loper mooi, maar er zijn ook lopers verkrijgbaar in het geval van andere themakleuren.

Stoelversiering voor de ceremonie

De huwelijksceremonie is natuurlijk een spannend moment, omdat jullie dan wettelijk in het echt met elkaar worden verbonden. Dit speciale moment wordt nog mooier als de ruimte waarin het gebeurt chique is aangekleed, maar let er wel op dat locaties of gemeentehuis strenge regels hieraan stelt. Mooie strikken van tule of linten aan de stoelen zijn gelukkig vaak wel toegestaan.

Bloemenpracht

Een bruiloft is een feest, en bij een feest horen bloemen. Veel bloemen. Heb je hier geen ruim budget voor, maak dan slim meerdere keren gebruik van hetzelfde boeket. Laat bijvoorbeeld een mooi stuk maken dat op de trouwauto bevestigd kan worden, maar ook op tafel tijdens de ceremonie en de receptie gelegd kan worden.

Aankleding eettafels bij het diner

Meestal wordt er bij een bruiloft uitgebreid gedineerd. Ook hier kun je gemakkelijk met bloemen de tafels een chique uitstraling geven, net als met kaarsen. Mooi gedekte tafels worden afgemaakt met kunstig gevouwen servetten, kaartjes met tafelnummers of naamplaatjes als er een tafelschikking is en menukaarten.