Aanzoeken Verloving

5 Redenen om te trouwen

Waar de een angstig wordt bij het idee van trouwen, kan de ander niet wachten en droomt erover om te trouwen. Je trouwdag is de mooiste dag van je leven en draait alles om jullie. Hieronder hebben we een vijftal redenen verzameld waarom jij moet gaan trouwen.

1. Mooie herinneringen door te trouwen

Op jouw trouwdag draait alles om jullie en vier je de liefde. Je vrienden, familie, die mooie trouwjurk die je aan hebt, geven jou al die mooie herinneringen. Je vrienden en familie zullen vast mooie verhalen vertellen over jullie die je niet meer zal vergeten. En uiteraard het feest als afsluiting is vaak onvergetelijk. Leuke muziek, dansen en blije mensen. Of wat dacht je van jullie huwelijksreis? Vaak zijn dit de wat verdere reizen waar je naderhand nog lang bij stil kunt staan.

2. Je partner krijgt automatisch gezag over kinderen

Als je kinderen krijgt en je bent niet getrouwd, dan moet je partner normaal gesproken jullie kind erkennen. Wanneer je trouwt dan gebeurt dit automatisch en krijgt je partner automatisch het gezag over jullie kind of kinderen. Dit is ook het geval bij geregistreerd partnerschap.

3. Jullie worden erfgenamen

Als je gaat trouwen dan worden jullie elkaars erfgenamen. Dat betekent dat wanneer jouw partner komt te overlijden, dat jij automatisch alle bezittingen krijgt die jullie samen hebben opgebouwd tijdens het huwelijk. Denk bijvoorbeeld aan het door jullie gekochte huis. Als jullie niet getrouwd zijn en niets hebben geregeld dan kan de familie van je overleden partner het huis opeisen. Wanneer je niet wilt trouwen kun je ook kiezen voor geregistreerd partnerschap, een testament opstellen en daar alles in laten vastleggen.

4. Trouwbelofte zwart op wit

Je kreeg een relatie. Jullie hadden waarschijnlijk al afgesproken dat jullie voor elkaar gaan en de rest van jullie leven bij elkaar willen blijven. Als je gaat trouwen staat deze belofte zwart op wit. Er is niets mooiers dan dat, toch? Ook al weet je dat je partner toch wel ‘ja’ gaat zeggen ben je de dagen voor je trouwdag toch een beetje zenuwachtig.

5. Trouwen is fiscaal aantrekkelijk

Een ander voordeel van trouwen is dat trouwen fiscaal aantrekkelijk is. Je wordt fiscaal partner van elkaar, wat belastingtechnisch gezien voordelen oplevert. Je kunt inkomsten en aftrekposten zodanig gunstig verdelen dat je ieder jaar van de Belastingdienst meer geld terug kunt krijgen.

Had je de knoop nog niet doorgehakt te gaan trouwen? Dan heb je nu waarschijnlijk de beslissing genomen het te gaan doen. Het wordt hoe dan ook de mooiste dag ever!