Catering

5 onmisbare zaken voor je catering

Wanneer je catering regelt voor je bruiloft, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Niet alleen de prijs is van belang, maar ook hoeveelheden, aantallen gasten en wat er geserveerd wordt. Een van de ergste dingen die je te horen kunt krijgen na je trouwdag is: “het was wel leuk, maar er waren helemaal geen (lekkere) hapjes ’s avonds” of “aardig feestje, maar het eten was veel te weinig”. Daarom zijn er hier 5 onmisbare zaken waar je catering absoluut niet zonder kan!

Fruit

Op een bruiloft zie je vaak dat er lunch wordt geregeld voor de daggasten en dat er avondeten is. Verder zijn er ’s avonds snacks. Maar heb je er ooit al eens aan gedacht dat je als tussendoortje voor je gasten ook fruit kunt (laten) serveren? Je kunt zelf de catering van fruit regelen, maar je cateraar wil je hier vast ook mee helpen. Door ’s middags wat fruit te laten uitdelen krijgen de mensen wat lekkers en fris binnen, terwijl het ook nog eens gezond en lekker is! Liever geen vieze handen? Dan zijn fruitspiesjes een goed idee!

2. Wijn

Bij de meeste bruiloften wordt eigenlijk alleen fris en bier geregeld. Dat komt omdat wijn duurder is en dus vaak niet wordt meegenomen in een standaard prijs. Voor je gasten kan het echt een teleurstelling zijn als er helemaal geen wijn wordt geschonken. Dus: ben je in de gelegenheid, dan regel je wijn. Soms doet de feestlocatie dat, maar als je je feest in een zaaltje viert of zelf je catering regelt kun je ook heerlijke en betaalbare wijnen bestellen via abelswijnen.nl.

Wijn op de bruiloft

3. Lunch

Sommige bruiloften beginnen ’s ochtends, maar er wordt geen lunch geregeld door het bruidspaar. Dat is niet erg praktisch, want dan moeten mensen ergens anders een lunch vandaan zien te halen. Regel dus een lunch. Desnoods geef je aan dat de gasten daar een kleine bijdrage voor kunnen geven (ze zouden het anders toch moeten kopen) of je regelt gewoon simpele broodjes. In ieder geval: laat gasten niet hongerig op zoek gaan naar een lunch als je ze hebt uitgenodigd als daggast!

4. Flexibiliteit

Als je een cateraar regelt, zal deze zich zoveel mogelijk houden aan jouw wensen. Let erbij op dat je aangeeft hoeveel flexibiliteit jij verwacht van de cateraars. Als het gaat om de verschillende drankjes is het mogelijk uitzonderingen te maken, zoals ‘de vader van de bruid mag gedistilleerde drankjes bestellen’ of ‘de moeder van de bruidegom houdt alleen van cocktails’. Vraag de catering of ze met andere vragen eerst bij jullie willen komen. Maar laat de catering ook niet te stijf doen: als er iemand bij is die geen koffie of thee lust en bij het koffiedrinken vraagt om cola zou dat geen probleem mogen zijn.

5. Vriendelijkheid

Het mag een beetje raar klinken, maar als je catering regelt (of dat nu extern is of dat familieleden het doen), kies mensen uit met een engelengeduld. Niet elke cateraar is erg geduldig en op een bruiloft gaat het er nu eenmaal soms wat rommelig aan toe. Kies dus alleen een cateraar waarvan jij verwacht dat hij/zij goed om kan gaan met ‘zeurende’ gasten. Wanneer jou oom Klaas weer eens luidkeels klaagt dat er niet snel genoeg wordt geluisterd of wanneer jouw tante Toos zeurt om haar eigen merk zoetjes, dan moet de cateraar daar goed mee om kunnen gaan en altijd vriendelijk blijven.

Sommige van deze 5 onmisbare zaken voor de catering zijn hapjes en drankjes om je gasten tevreden te houden. Andere zaken gaan meer om de manier waarop je cateraar met mensen omgaat. Beiden zijn echter even belangrijk voor het slagen van jouw dag! Overleg altijd even met de trouwlocatie welke mogelijkheden er zijn voor de catering. Sommige locaties hebben hun eigen cateraars, andere laten jou vrij om te kiezen welke catering je wilt. En hoewel het veel werk is: als je het goedkoop wilt houden, regel je gewoon met jouw familie en vrienden zelf de hapjes en drankjes.