De Grote Dag Tips

5 handige iPhone apps voor het ‘stress-loos’ plannen van je bruiloft

iphone apps bruiloft

Je bruiloft behoort tot een van de mooiste dagen van je leven. Al je vrienden en familie zijn bij elkaar gekomen om te vieren dat jij met de liefde van je leven in het huwelijksbootje stapt. Een heerlijk feest, op een mooie locatie, met lekker eten en goede muziek. Maar om dit de mooiste dag van je leven te maken zijn er best wel veel dingen die je moet regelen. Al die voorbereiding kan best veel stress veroorzaken. Vooral als de dingen niet lopen zoals jij die in gedachten had. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele goede bruiloft-apps voor je iPhone beschikbaar die jou kunnen helpen bij het ‘ontzorgen’. Zo heb jij tijdens je half uurtje in de trein nog de kans om even die paar laatste dingetjes te regelen, zodat  jij straks lekker ‘stress-free’ met je aanstaande op de bank kunt kruipen! Ideaal!

  1. WeddingHappy

Band regelen, Save-the-date-kaarten schrijven, fotograaf mailen, cateraar bellen, versiering bedenken, en daarnaast ook nog zorgen dat je er een beetje mooi uitziet op de dag zelf? Het kan allemaal soms even voelen alsof alles tegelijkertijd geregeld moet worden. Het zou fijn zijn als je dit gewoon zou kunnen afschuiven op een professionele weddingplanner, die dit allemaal lekker voor jou gaat regelen.  Maar ja, eigenlijk wil je ook overal controle over houden, zodat alles geregeld wordt zoals jij dat het liefste wilt. Om het overzicht te houden over alles wat je nog moet doen, op een manier zoals dat jij wilt, gebruik je daarom de app Weddinghappy. Door middel van overzichtelijke lijsten, die jou laten zien hoeveel budget je nog overhoudt, kun jij precies alles uitrekenen en houd je zelfs misschien nog wel wat over voor wat extra dingen (zoals die mooie ketting die perfect bij je je jurk past!

  1. Paperless Post

Een save-the-date kaartje, of uitnodiging moet natuurlijk wel heel mooi vormgegeven zijn. Toch kan het zijn dat je het spannend vind om dit aan iemand anders over te laten. Een goede oplossing is dan: doe het zelf. Daar hoef je geen hele speciale vormgevings-talenten voor te hebben. Met de app Paperless Post kun je heel makkelijk een unieke kaart vormgeven. Zo selecteer je zelf de onderdelen die je mooi vindt, waardoor je een prachtige kaart krijgt, die geheel past bij jouw stijl en bij wat jij mooi vindt.

  1. JOY

Nadat je dan je eigen kaarten hebben ontwerpen kun je dit daarnaast ook digitaal uitbreiden door een app en een website te laten maken. De gratis app Joy maakt het mogelijk om op een makkelijke manier een gepersonaliseerde website en app te ontwerpen. Hier kunnen gasten aangeven of ze bij de bruiloft aanwezig zijn, en kunnen zij alle informatie (adressen, tijden, kadotip) op een overzichtelijke manier bekijken. Daarnaast is er echt een prachtige functie ingebouwd, waarbij gasten hun foto’s kunnen uploaden in de app op de dag zelf. Zo hoef je nooit meer de dag erna heel je Instagram feed en je Facebook tijdlijn af te spitten naar foto’s van jouw bruiloft.

  1. Style Me Pretty

Grote kans dat jij al een Pinterest-bord hebt aangemaakt voor elk klein detail van jouw bruiloft: tafelkleden, kaarsenstandaards, kleine lintjes voor in de bomen. Toch zijn er naast Pinterest ook apps die speciaal gericht zijn op bruiloften, waaronder de app Style Me Pretty. Met deze app kun jij vele avonden besteden aan het bekijken van foto’s van de mooiste bruiloften van de wereld. De foto’s die jou hebben geïnspireerd tot bepaalde creatieve ideeën kun je heel makkelijk opslaan en delen met je ceremoniemeesters. Zo weten zij ook precies wat jij mooi vindt, als ze dat al niet wisten 😉 

  1. Bruiloft- app

Net als de app WeddingHappy biedt ook de ‘Bruiloft-app’ allerlei handige mogelijkheden om je huwelijk te plannen.  Een voordeel bij deze app is dat je ook allerlei mooie locaties in Nederland kunt bekijken. Hier kun je precies zien welke trouwbedrijven bij jullie in de buurt zitten, en waar je dus de goedkoopste dealtjes kunt vinden voor de dag die jullie op oog hebben. Voor het bepalen van je trouwlocatie, is deze app dus echt de moeite waard!

Andere tips voor het stress-loos beleven van je trouwdag.

De voorbereiding van een bruiloft kan best stressvol zijn. Daarom moet je soms wel even lekker kunnen ontspannen en even al die stress van je af kunnen zetten. Een van de beste manieren om dit te doen is om door middel van een flinke workout alle stress en spanning van je af te sporten. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je straks sowieso in je jurk past, en er straks compleet strak en fit uitziet op je trouwdag. Een goede blog voor het bepalen van de beste fitness apps voor je iPhone vind je hier. Weet je trouwens niet precies welke iPhone je hebt? Dan kun je daar hier achter komen.

Kapotte iPhone op de mooiste dag van je leven?

Wat nou als je iPhone kapot gaat in de voorbereiding van je bruiloft? Al je contacten, gegevens, informatie staat in je telefoon. Hoe zorg je ervoor dat al die informatie in één keer terugkomt? De professionals van Terello snappen dat dit heel vervelend is, en willen je daarom zo snel mogelijk helpen bij het repareren van je iPhone. Daarom komen zij binnen 24 uur naar je toe, waar je ook maar bent. Daar repareren zij je iPhone binnen een half uur! Zo hoef je geen tijd te verliezen, en kun je binnen no-time weer aan de slag met het plannen van de mooiste dag van je leven.