Fotografie Tips

4 mogelijkheden voor het ophangen van je trouwfoto’s

Je trouwfoto’s verdienen natuurlijk een mooi plekje in je huis. Je wilt graag terugdenken aan die prachtige dag dat jullie elkaar het ja-woord gaven. Maar het ophangen van die foto’s kan nog best lastig zijn. Er zijn heel veel ophangsystemen en het is maar net wat bij je past. Dit zijn 4 mooie mogelijkheden voor het ophangen van je trouwfoto’s.

1. Ophangen aan een rail

De ophangrail is tegenwoordig helemaal in. Je bevestigt een rail aan de muur of aan het plafond. Daar kun je haken in schuiven, waar nylon of perlon draden aan zitten. Vervolgens kun je daaraan je foto ophangen. Het ophangsysteem is haast onzichtbaar en je hoeft niet te schroeven in de muur. Het is ook flexibel: wil je je foto anders ophangen, dan is de opstelling heel gemakkelijk aan te passen. Dit systeem om foto’s aan de muur te bevestigen werkt snel, is flexibel en kan worden gebruikt voor losse foto’s of voor een complete fotocollage.

2. De foto’s neerzetten

Het tegenovergestelde van een hangende rails is een fotorand. Je plaatst een houten of metalen rand op de muur, waar je foto’s in kunt zetten. De foto’s staan dus eigenlijk tegen de wand aan. Dit kan een heel mooi effect hebben. En ook in dit geval kun je foto’s gemakkelijk wisselen. Een nadeel is dat de foto’s altijd in een rechte lijn staan.

3. Speciale ophanging voor plexiglas, aluminium of canvas

Heb je je trouwfoto’s af laten drukken op plexiglas, aluminium of canvas? Dan zijn daar speciale ophangingen voor. Er zijn bijvoorbeeld speciale klemmen voor een foto op aluminium te krijgen. Vaak vind je deze bij de leverancier van de foto. Helaas zijn speciale ophangingen vaak onnodig duur.

4. Wees creatief

De vaste ophangsystemen zijn meestal vrij prijzig. En dat terwijl dat helemaal niet altijd nodig is. Wees creatief bij het ophangen van je foto’s. Je kunt bijvoorbeeld een foto op plexiglas ook ophangen met spiegelklemmen – veel goedkoper en net zo mooi. Wil je een fotocollage maken, dan zijn daar ook veel leuke ideeën voor te vinden. Bijvoorbeeld op een prikbord, een zelfgemaakt bord van kurk of door een frame met ijzerdraad te maken.

Het ophangen van je trouwfoto’s kan op verschillende manieren. Er zijn prachtige systemen waarmee je de foto haast onzichtbaar kunt ophangen. Of misschien kies je juist wel voor een opvallende manier om ze op te hangen omdat je dat mooier vindt. Met deze 4 ophang methoden komen jouw trouwfoto’s in elk geval tot hun recht.