Tips

4 budget tips voor goedkope bruiloft

4 budget tips voor goedkope bruiloft

Bij een mooie bruiloft draait het om de liefde, je familie en vrienden bij elkaar en de sfeer die jou dag heeft. Als dat voor jou klopt dan heb je de dag van je leven. Wil je er een speciale dag van maken maar heb je geen dikke portemonnee dan betekend het niet dat je geen topfeest kan geven. Tegenwoordig kan je het zo duur maken als je zelf wilt en gaat het om slimme keuzes maken. Hier volgen een aantal tips voor als je een goedkope bruiloft wilt.

De Locatie

Met de keuze van je locatie kan je veel geld besparen. Kies je voor die gewilde A-locatie of heeft er iemand in jouw familie of vriendenkring een grote tuin of schuur wat je om kan toveren tot een ideale feestlocatie? Het is afhankelijk in welke tijd van het jaar je trouwt maar zeker in de zomer is een grote tuin een ideale trouwlocatie. Versier de tuin mooi met sfeerlampjes, zet lange eettafels weg en zorg voor mooie bloemen in de tuin. Valt het weer tegen plaats dan een partytent en versier deze mooi met bloemen en slingers. Met de partytenten van heuts.nl creëer je meteen een knusse plek waarin je gezellig met alle gasten kan eten en dansen tot in de late uurtjes.

De catering

Ook met een kleine portemonnee kan je je gasten voorzien van een heerlijke feestmaaltijd. Vaak vragen grote cateringbedrijven de hoofdprijs voor een 3 gangen diner en de bediening. Vraag eens rond in je buurt of in je vriendenkring of er mensen zijn die goed kunnen koken en voor een grote groep willen koken. Vaak vinden hobby koks het een hele eer als ze hun kookkunsten kunnen laten proeven aan een grote groep. Je kan er ook voor kiezen om allemaal kleine hapjes te serveren in plaats van een 3 gangen diner.

De kleding

Voor veel vrouwen is de zoektocht naar de prefecte trouwjurk bijna even belangrijk als de trouwdag zelf. Er wordt dan vaak ook veel geld uitgegeven aan de jurk en het pak van de bruidegom. Je kan veel geld besparen voor je bruiloft door een jurk of een maatpak te kiezen die te huur zijn voor een dag. Het huren van trouw kleding wordt ook steeds populairder. Tegenwoordig zijn veel boetieks waar je prachtige jurken en goed passende maatpakken kunt huren. Het bedrag wat je betaald voor een dag is vaak inclusief het innemen van de kleding en de stomerij kosten.

Photobooth

Het plaatsen van een photobooth is een leuke en goedkope toevoeging aan je trouwfeest. Een photobooth is als het ware een klein hokje waar een leuke feestelijke achtergrond in is geplaatst en waar je gasten met verschillende accessoires op de foto gaan. Vaak zijn dit hilarische foto’s waar je met een grote lach naar terug kijkt. Er zijn verschillende bedrijven waarbij je zo een hokje kunt huren maar je kan op een zeer eenvoudige manier ook zelf een photobooth maken.