Trouwkaarten Planning Tips

3x Verrassende trouwkaart ideeën

trouwkaart ideeen

Het aftellen is begonnen! Jullie hebben de datum gevonden voor jullie onvergetelijke trouwdag waarop met dierbaren de liefde wordt gevierd. De bruiloft is gepland en iedereen mag het weten! Alle dierbaren ontvangen een persoonlijke trouwkaart en daarmee begint jullie feest eigenlijk al. De bekendmaking van jullie bruiloft maak je compleet door een unieke huwelijksuitnodiging uit te sturen. Omdat een trouwkaart erg persoonlijk is, hebben we drie verrassende ideeën voor jullie op een rij gezet. Lees je mee?

Verwerk je thema in de trouwkaart

Weet je het thema van jullie bruiloft al? Geweldig! Dan kan je het thema verwerken in de trouwkaarten. Van boho chic tot landelijk, pastel, vintage en haute couture; deze thema’s zijn allemaal door te voeren in de romantische trouwkaart van je dromen. De trouwkaart weergeeft op deze manier meteen de sfeer die je ook op de trouwdag kunt verwachten. Ook populair zijn de romantische lettertypes en rose-gouden afwerkingen. Aan de details wordt veel gedacht: je ziet steeds meer strikjes en linten terug op trouwkaarten om de setting compleet te maken. Het vinden van de perfecte trouwkaart kan een hele zoektocht zijn. Zodra je de kaart hebt gevonden is het vast en zeker liefde op het eerste gezicht!

Kalligrafie en handletteren

Jullie namen in eigen handschrift geschreven, zo persoonlijk kun je de trouwkaart laten ontwerpen. Bovendien denkt de vormgever graag met je mee als je meer persoonlijke wensen wilt doorvoeren. Handletteren is helemaal hip en door het zelf te doen, kan je een hoop geld besparen. Bijvoorbeeld door het handletteren ook door te voeren in de naamkaartjes, huwelijksbedankjes en de menukaarten. Begin er op tijd mee, vooral als je veel gasten verwacht.

Site tip: Trouwkaarten.nl.

Zet jezelf op de trouwkaart

Altijd al een fotoshoot willen doen met je toekomstige man? Dan kan je de foto’s meteen inzetten voor een prachtig doel: het personaliseren van de trouwkaart. De liefde spat van de foto’s af en iedereen mag weten hoe gelukkig jullie met elkaar zijn. Vier samen de liefde en deel het met de gasten! Organiseer de fotoshoot op een speciale plek, bijvoorbeeld in de omgeving waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet of waar de verloving mocht plaatsvinden. Of creëer met elkaar een romantische setting in het thema van de bruiloft. Ook handig om te weten: heb je de trouwfotograaf al gekozen? De fotograaf kan vaak ook een loveshoot organiseren, zo heb je meteen dezelfde stijl te pakken die je ook voor de bruiloft in gedachten had.