Bruidskapsels Bruid Styling

20 populaire bruidskapsels

Ook op het gebied van bruidskapsel zijn bepaalde trends te zien. Wat twintig jaar geleden een hartstikke hip kapsel was, kun je nu echt niet meer gebruiken op je trouwdag. Aangezien je er natuurlijk wel mooi en in stijl bij wilt lopen, is het goed om van tevoren even te kijken welke bruidskapsels tegenwoordig het populairst zijn. Met deze 20 kapsels loop je er sowieso prachtig bij op je bruiloft!

1. Bedrieglijk eenvoudig

Dit bruidskapsel lijkt haast té eenvoudig. Toch is het het ideale kapsel als je lang haar hebt en de aandacht vooral wilt vestigen op je gezicht, make-up of jurk. Het spreekt ook van bescheidenheid en wordt daarom zeer gewaardeerd!

Bedrieglijk eenvoudig met sluier

www.modwedding.com

2. Bloemenkrans

Een bloemenkrans is een eenvoudige maar prachtige manier om het kapsel aan te kleden. Het wordt vaak gezien als mooier dan sieraden, omdat bloemen een natuurlijke uitstraling hebben. Een mooie bloemenkrans laat de bruid eruitzien als een sprookjesprinses.

Eenvoudig kapsel met bloemen

www.festivalbrides.co.uk

3. Strakke knot

Heb je lang en glad haar, dan is een strakke knot een mooie vorm voor je haar. Je kunt het strak in elkaar draaien en zo zorgen voor een prachtig en eenvoudig bruidskapsel. Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn het vooral eenvoudige kapsels die razend populair zijn de laatste jaren.

Elegante knot

www.whenhefoundher.com

4. Gaassluier

Vroeger was het een tijdje in om een gaassluier te gebruiken op een bruiloft. Hoewel dat alweer lang geleden is, is de gaassluier de laatste jaren weer terug van weggeweest. Vooral bij bruiden met kort haar wordt deze sluier veel toegepast.

gaassluier

www.weddingwire.com

5. Glanzende golven

Wie raakt er niet onder de indruk van dit prachtige, golvende kapsel? Het is toch een relatief eenvoudig kapsel, maar zit perfect in model. Vooral voor bruiden die van nature al glad haar hebben is dit een ideaal bruidskapsel.

Golvend kort bruidskapsel

www.elstile-spb.ru

6. Zilveren speld

Gouden sieraden zijn allang uit de mode in bruiloftsland. Het gaat tegenwoordig vooral om vrij subtiele, zilveren accessoires die de aandacht trekken. Deze prachtige bloemachtige haarspeld is daar een mooi voorbeeld van, met de glanzende diamantsteentjes.

Halflang bruidskapsel

www.tessarayanne.blogspot.nl

7. ‘Braid’

Deze vorm van vlechten is overgewaaid uit Ierland, waar de ingewikkelde vorm traditie is. In korte tijd is de ‘braid’ razend populair geworden en is niet meer weg te denken als het gaat om bruidskapsels voor bruiden met lang haar.

Hangende knot, braid

www.stylemepretty.com

8. Subtiele sluier

Een lichte, subtiele sluier wordt de laatste tijd ook weer veel gezien. Het is een mooie manier om het bruidskapsel extra uitstraling mee te geven. De bevestiging van de sluier kan eenvoudig met klemmetjes, maar er zijn ook prachtige, subtiele sieraden om dit af te werken.

Juwelen en sluier

www.taniamaras.com

9. Korte krullen

Heb je een kort kapsel, dan is het belangrijk om volume te creëeren. Dat kun je bijvoorbeeld doen door het maken van krullen en extra lagen in het haar. Het haar eerst krullen en dan opsteken is een populaire manier om van kort haar een prachtig bruidskapsel te maken.

Kort bruidskapsel

www.evonneanddarren.com

10. Elegante krul

Dit kapsel is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt er namelijk vrij dik haar voor nodig. Dun haar valt te snel weer uit deze perfecte, elegante krul en is nauwelijks de hele dag in stijl te houden. Maar voor dames met wat dikker, sterker haar is dit een perfect en elegant bruidskapsel!

Kort bruidskapsel met krul

www.hairandmakeupbysteph.com

11. Korte ingedraaide vlecht

Dacht je soms dat je kort haar niet op een mooie manier in elkaar kunt draaien tot een mooi opgestoken kapsel? Dan heb je het mis. Dit kapsel ziet er prachtig uit, als een korte en ingedraaide vlecht. Het is niet eens zo moeilijk om dit kapsel te maken.

Kort haar in prachtig kapsel

www.momtastic.com

12. Bloemenkrans vol kleur

Deze prachtige bloemenkrans is ook een populaire manier om een bruidskapsel te maken. In de bloemenkrans is kleur verwerkt, wat zorgt voor extra uitstraling en stijl. Met los haar is het erg mooi om te kiezen voor highlights voor een bijzonder effect.

Kort haar met bloemen

www.erinandrayphoto.com

13. Kort en hip

Heb je écht heel kort haar, dan betekent dat helemaal niet dat je geen mooi bruidskapsel kunt hebben. Sterker nog, sommige dames knippen juist hun haar heel kort af om dit hippe, korte bruidskapsel te kunnen dragen!

Kort, heftig kapsel

www.therighthairstyles.com

14. Opgestoken vlecht

Kun je maar niet kiezen of je je haar wilt opsteken en vlechten? Het is niet nodig om een keus te maken: je kunt beide stijlen gewoon combineren. Dit vormt een prachtig bruidskapsel dat heel goed past bij een rustieke bruiloft.

Lang haar met bloemen en vlecht

www.trend2wear.com

15. Gevlochten krans

Wil je wel een krans op je hoofd, maar liever niet met bloemen? Als je lang haar hebt, kan je haar ook als een prachtige natuurlijke krans fungeren. De combinatie van een gevlochten krans met daaronder lang, los haar geeft de bruid een beeldschone uitstraling.

Lang haar met cirkelvlecht

www.bellamumma.com

16. Bloemvorm van haar

Dit is een kapsel dat wel populair is, maar alleen door echt goede kappers kan worden verzorgd. Het is dus belangrijk om dit kapsel eerst goed te overleggen met je kapper voor je je hieraan waagt. Als het kapsel goed is opgestoken, ziet het eruit alsof je een prachtige bloem van haar draagt.

Lang haar met rechte vlecht

www.weddingforward.com

17. Halo van haar

Zoals eerder gezegd is een gevlochten krans van haar bijzonder populair. Dat geldt ook voor dit ‘halo’ van haar, dat de bruid een etherische uitstraling geeft. Het haar is rondom vastgezet, zodat de vlecht stabiel om het hoofd blijft liggen.

Lange gedraaide vlecht

www.itakeyou.stfi.re

18. Los-vast opgestoken

De casual stijl komt ook terug in populaire bruidskapsels. Dit kapsel is bijvoorbeeld schijnbaar zomaar los-vast opgestoken. Natuurlijk is het haar zorgvuldig in deze stijl gebracht en goed vastgezet, maar het ziet er zowel goed verzorgd als casual en ontspannen uit.

Los-vaste haarknot

www.modwedding.com

19. Haarjuwelen

Heb je weinig zin om erg veel tijd aan je haar te besteden, of wil je graag dat de aandacht wordt getrokken door iets anders? Haarjuwelen kunnen een prachtige combinatie vormen met je bruidskapsel en zo de aandacht trekken. Bovendien zorgt dit type haarkammen ervoor dat het kapsel altijd goed blijft zitten.

Prachtige haarjuwelen

www.sandiebizys.blogspot.nl

20. Subtiele juwelen

Dat je je bruidskapsel eenvoudig wilt houden, betekent niet perse dat je helemaal geen haarjuwelen gebruikt. Deze kam met prachtige kleine parels is een subtiele vorm om juwelen in het bruidskapsel te verwerken. Ze verzachten ook het strak opgestoken haar en geven een stijlvolle look.

Subtiele parels

www.stylemepretty.com

Er zijn altijd trends te bespeuren in bruidsmode. Dat geldt ook zeker voor trouwkapsels, die ook onderhevig zijn aan modetrends. Zo is het tegenwoordig not done om te kiezen voor een dikke, ondoorzichtige sluier. Deze 20 kapsels laten zien welke haarstijlen op het moment het meest populair zijn. Gelukkig lopen de trends uiteen in verschillende richtingen en is er voor elk wat wils!