Trouwbedankjes Gast

15x originele trouwbedankjes

Aan het eind van een bruiloft, is het bijzonder leuk als alle gasten naar huis kunnen gaan met originele trouwbedankjes. De standaard bedankjes, zoals een foto van het bruidspaar of een simpel zeepje, zijn allang niet meer origineel te noemen. Gelukkig zijn er weer nieuwe dingen bedacht. Nadat we al eens eerder onze gedachten hebben laten gaan over de trouwbedankjes, gaan we nu op zoek naar echt originele ideeën. En of je ze nu zelf wilt maken, of dat je ze kant en klaar koopt: deze 15 huwelijksbedankjes zijn absoluut origineel!

1. Vonkende liefde

Het is fantastisch om anderen te laten delen in jouw geluk. Tegelijkertijd zitten veel gasten niet te wachten op weer een ander decoratie-item dat na een poosje ligt te verstoffen op zolder. Een kleinigheidje zoals een sterrenregen en een lief kaartje zijn ook hartstikke leuk!

Let love sparkle - originele trouwbedankjes

www.colincowieweddings.com

2. Mint to be

Er zijn weinig mensen die niet houden van TicTacs. Je kunt de standaard doosjes natuurlijk zelf van een nieuw label voorzien, maar je kunt ze ook kant en klaar zo kopen. Leuk om te geven, leuk om te krijgen en vooral heerlijk om achteraf lekker na te genieten van jullie bruiloft.

Lekkere mintjes voor na het feest

www.dotandbowpaperie.com

3. Lavendel

Lavendel geeft een heerlijke geur af. Prachtig dus om zeep, lavendelpoeder of een lavendelgeurkaarsje te geven als bedankje voor de gasten. De geur blijft erg lang behouden – ook als het een paar jaar op een zolder heeft doorgebracht is de geur nog vers en sterk.

Lekker potje lavendel als trouwcadeautje

www.elegantweddinginvites.com

4. Lippenbalsem

Zeker als je trouwt in de winter, is lippenbalsem een heerlijk cadeau. Maar eigenlijk is het in elk jaargetijde lekker en praktisch. Ben je van plan een erg heftig feestje te geven, dan doe je er misschien goed aan dit cadeautje alvast voor het einde van de avond uit te delen…

Lekkere lippenbalsem voor de winter

www.etsy.com

5. Cd of dvd

Een cd is een echt leuk aandenken aan jullie dag. Je kunt er een cd van lievelingsmuziek van maken, of jullie avondmuziek erop zetten. Natuurlijk kun je er ook foto’s van de trouwdag op (laten) zetten, of een dvd met leuke stukjes. Anyway: originele trouwbedankjes waar je nog alle kanten mee op kan en waardoor alle gasten jullie dag met veel plezier zullen blijven herinneren!

Originele trouwbedankjes: een cd vol herinneringen

www.evermine.com

6. In ziekte en gezondheid

Deze grappige huwelijksbedankjes zijn vooral voor de fun – maar je gasten zullen het zeker kunnen waarderen. Vooral na een lange nacht doorzakken zullen ze extra blij zijn met dit leuke cadeautje. Zeker wanneer ze de kater ermee kunnen wegwerken…

Pakketje met eerstehulpartikelen voor een kater

www.whimsicalwonderlandweddings.com

7. Linnen tas

De linnen tas is een ideaal cadeautje als het bruidspaar het milieu wil sparen. Het wordt goed gebruikt, ziet er leuk uit en is milieuvriendelijk. Maar ook voor mensen die niet zoveel geven om het milieu is het een leuk en origineel cadeau dat zeker zijn nut heeft voor de gasten.

Een linnen tas is praktisch en ziet er leuk uit

www.iloveswmag.com

8. Spicy

Soms zijn originele bedankjes voor je huwelijk zo simpel dat je er zelf niet op komt. Zo kun je met wat potjes chili (gewoon uit de winkel) en wat mooie zelfgedrukte etiketten er mooie bedankjes maken. Origineel, hartstikke leuk en je gasten zullen telkens aan jullie denken als ze de chilisaus op hun eten doen.

Chili saus kan een mooi trouwbedankje zijn

www.modwedding.com

9. (geur)kaarsen

Kaarsen of geurkaarsen doen het altijd goed als cadeautje. Ook als originele trouwbedankjes zijn ze leuk, want ze kunnen nuttig gebruikt worden en zien er schattig uit. In dit geval kunnen de gasten, als ze het kaarsje hebben opgebrand, het potje nog steeds gebruiken voor iets anders.

Een geurkaars is ook een origineel huwelijks bedankje

www.popsugar.com

10. Lollies

Lekkere bedankjes zijn vaak populair bij de gasten. Verwacht je te gaan trouwen op een dag die niet al te warm is? Dan zijn snoepjes een leuk idee. Deze originele lollies zijn bijvoorbeeld een leuk en lekker cadeau voor je gasten. Heb je je trouwdag wel gepland staan op een zomerse dag? Dan zijn niet-smeltende en niet-plakkende snoepjes een beter idee.

Lekkere lollies om na te genieten

www. sandyssignatures.blogspot.ca

11. Zakdoekjes

Mooie zakdoekjes zijn erg mooi en handig. Je kunt deze cadeaus ook uitdelen aan het begin van de dag – zo hebben je gasten er onderweg misschien iets aan en sowieso worden ze dan niet vergeten. Naarmate de avond vordert vergeten gasten namelijk steeds vaker hun cadeautje mee te nemen naar huis.

Zakdoekjes voor blijde tranen

www.styleyoursoiree.com

12. Winterse originele trouwbedankjes

In de winter geeft je andere cadeautjes mee dan in de zomer. Deze heerlijke dekentjes zijn bijvoorbeeld een ideaal wintercadeautje. Ze hoeven niet eens duur te zijn – sommige dekentjes kun je al voor 1-2 euro per stuk aanschaffen. Een leuke verpakking eromheen en klaar zijn je bedankjes.

Lekkere warme dekentjes

www.uniquepasticheevents.com

13. Persoonlijke glazen

Een glas met daarop een persoonlijke bedrukking is erg leuk om te krijgen. Telkens als je eruit drinkt, herinner je je weer bijzonderheden van de bruiloft waar je geweest bent. Als bruidspaar kun je kiezen voor verschillende glazen: van wijnglazen tot longdrinkglazen, alles kan bedrukt worden.

Bedrukte glazen zijn ook mooi en handig

www.weddingstar.com

14. Het eerstehulp-pakketje

Ideaal voor in de auto, voor de handtas van mevrouw of voor in de keuken: een mini eerstehulp pakketje. Dit pakketje bevat de meest voorkomende benodigdheden bij ongelukken of onderweg, zoals pleisters en paracetamol. Je gasten zullen dit een super handig cadeautje vinden – en het is ook nog eens bijzonder origineel.

Eerste hulp voor in de auto of in de handtas

www.yahoo.com

15. Persoonlijke zonnebrillen

Een zonnebril is altijd goed, zeker in de zomer. Je kunt zelf eenvoudig persoonlijke zonnebrillen maken met behulp van stickers. Je kunt ze echter ook speciaal laten bedrukken, wat nog een extra mooi tintje geeft aan deze coole zonnebrillen!

Bedrukte zonnebrillen zijn origineel

www.etsy.com

Met één van deze 15 schitterende originele trouwbedankjes, scoor je absoluut op jouw bruiloft. De cadeautjes laten zien dat je er echt over hebt nagedacht. Niet zomaar een standaard cadeautje waar niemand nog wat mee doet, maar leuke en praktische cadeaus waar je gasten blij van worden. Heb je zelf ook nog leuke originele ideeën? Deel het met ons in de reacties!