Ceremonie Muziek

15 populaire nummers bij de trouwceremonie

15 populaire nummers bij de trouwceremonie

Wil je muziek tijdens de trouwceremonie? Tijdens de trouwceremonie kun je denken aan heel veel soorten muziek. Meestal wordt gekozen voor een stukje mooie klassieke muziek of een nummer waar je echt wat mee hebt. Uiteraard zijn er ook wel ‘standaard’ nummers die hier goed bij passen. Wij zetten de 15 meest populaire nummer voor de huwelijksceremonie op een rij.

1. Love you more – Racoon

Hoe kan een nummer nog romantischer zijn? Wanneer Racoon zingt “I love you more and more and more” is dat toch alles wat je hoopt in je huwelijk.

2. Marry you – Bruno Mars

“I think I wanna marry you!”. Bruno Mars bedenkt telkens nieuwe redenen waarom hij met zijn geliefde zou willen trouwen. Een lekkere muziekstijl, vrolijk en absoluut geschikt om de ceremonie in te leiden.

3. Marry me – Train

Dit liedje is een totaal andere stijl dan “marry you”, ondanks de op elkaar lijkende titels. Dit liedje is juist zacht, lief en super romantisch. Een goed begin voor jullie huwelijk!

4. Best day of my life – American Authors

Weer een ander liedje: een vrolijke meezinger die verteld dat dit “the best day of my life” is. En zeg nou zelf: dat is je trouwdag toch ook?

5. Love is all you need – The Beatles

Een van de bekendste nummers ter wereld is Love is all you need. De titel zegt eigenlijk al genoeg: het enige dat je nodig hebt is liefde.

6. I’m ready – Bryan Adams

“I wanna be with you every day”, zingt Bryan Adams. Precies wat jullie aan elkaar beloven tijdens de huwelijksceremonie. Een prachtig lief en zacht nummer.

7. Fly me to the moon – Frank Sinatra

Sinatra wordt gezien als een van de grootste zangers aller tijden. En als je dit nummer hoort, snap je ook meteen waarom. Een zeer geschikt nummer voor tijdens of na de trouwceremonie.

8. Someone like you – Van Morrison

“I’ve been searching a long time for you”. Deze klassieker wordt niet voor niets vaak afgespeeld tijdens een trouwceremonie.

9. This is the moment – Rene Froger

Wanneer Froger zingt: “This is the moment, this is the time”, loopt er een rilling langs je rug. Speel dit nummer af tijdens de trouwceremonie en minstens de helft van je gasten krijgt kippenvel.

10. Circle of life – Elton John

Dit prachtige nummer heeft natuurlijk heel wat extra bekendheid gekregen door The Lion King. Toch is het qua inhoud passend bij de trouwceremonie en bovendien is het ook een prachtig stukje muziek.

11. This will be – Natalie Cole

“This will be an everlasting love”. Met dit nummer kun je vol vertrouwen je ja-woord aan elkaar geven. Jullie huwelijk kan niet mooier beginnen.

12. Annie’s song – John Denver

Denver is bekende Amerikaanse zanger die prachtige romantische nummers heeft gemaakt. Annie’s song is wel een heel mooi nummer, waarin wordt gezongen “I give my love to you, come let me love you”.

13. I was born to love you – Queen

De titel zegt al genoeg. Er is weinig zachts of liefs aan het nummer, maar het is wel vol passie en emotie gezongen. Dit nummer kan zelfs de trouwbeloftes vervangen.

14. All of me – John Legend

“All of me loves all of you. Give your heart to me, I give my heart to you”. Dit lied is wel weer zacht en romantisch, vooral het originele nummer met alleen pianomuziek als begeleiding.

15. Better together – Jack Johnson

Bij de start van jullie huwelijk is dit natuurlijk een mooie tekst: “Everything is better when we are together”. Alles is beter als je samen bent en alles met elkaar kunt delen.

Deze 15 prachtige nummers voor de trouwceremonie bieden jullie vast genoeg inspiratie. Mocht je twijfelen, dan is er natuurlijk altijd nog de ultieme klassieker “Here comes the bride”. Wil je graag muziek tijdens de trouwceremonie, dan heb je nu alvast 15 mooie nummers om uit te kiezen. Uiteraard zijn deze nummers ook heel geschikt als muziek tijdens de bruiloft, bijvoorbeeld tijdens het feest of de eerste dans. Elk is op zijn eigen manier een uiting van liefde en verbondenheid met elkaar. En dat is waar het op je trouwdag om gaat!