Trouwringen Bruid Bruidegom Kosten trouwen Praktische zaken

10x mooie én goedkope verlovingsringen

Verlovingsringen zijn weer helemaal hip. Het is dan ook een super romantisch symbool voor jullie relatie. Sommige mannen geven hun vrouw een verlovingsring én een trouwring. In dat geval wordt vaak gekozen voor een goedkope verlovingsring en een duurdere trouwring. Andere koppels gebruiken de ring zowel als verlovingsring als trouwring. Dan wordt meestal meteen voor een wat duurdere variant gekozen. Een verlovingsring hoeft lang niet altijd duur te zijn. Hier vind je 10 voorbeelden van mooie én goedkope verlovingsringen waarmee je zeker voor de dag kunt komen!

Wat geven Nederlanders uit aan verlovingsringen?

Vroeger was het een traditie om een verlovingsring te kiezen die paste bij je rang en stand. Een gemiddeld budget voor een verlovingsring was ongeveer twee maandsalarissen. Daar moest dus wel even voor gespaard worden! Tegenwoordig ligt het gemiddeld budget voor een verlovingsring lager. Er wordt tussen de een en twee maandsalarissen aan uitgegeven. De normale prijs voor een verlovingsring ligt ook ongeveer in die prijsklasse: ze zijn tussen de €1.700,- en €3.000,-.

Goedkope verlovingsringen

De normale prijs voor een verlovingsring kan je behoorlijk laten schrikken. Zeker wanneer je van plan bent een aparte trouwring aan te schaffen, is het een behoorlijk duur juweel. Daarom zijn er ook goedkope verlovingsringen te vinden. Deze zijn kwalitatief ook prima in orde, maar zijn wat goedkoper. Soms omdat ze in de aanbieding zijn, maar ook wel omdat de waarde lager ligt. Dan is het goud bijvoorbeeld 14 karaat in plaats van 18 of 24 karaat. Als er een diamant op de ring zit, is deze vaak wat kleiner. Of de karaat waarde ligt lager dan gemiddeld. Dat hoeft op zich geen probleem te zien, want een leek ziet het verschil niet met het blote oog. Alleen een echte kenner kan dat inschatten. Je hoeft je dus niet te schamen voor een goedkope verlovingsring!

10 prachtige, goedkope verlovingsringen

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 voorbeelden van mooie goedkope verlovingsringen.

1. Witgouden mini-solitair (14 karaat goud, 0,08 karaat diamant)

Witgoud is erg mooi. Het is iets witter en glanzender dan zilver, maar lijkt er wel wat op. Deze witgouden ring heeft een smalle taille waarin de diamant is gezet. Hij komt goed tot zijn recht op slanke vingers met een kleine ringmaat. De ring bestaat uit 14 karaat goud met een kleine 0,08 karaat diamant. De diamant valt in de categorie SI, waarbij oneffenheden niet zichtbaar zijn met het blote oog. Bij Lucardi vind je deze goedkope verlovingsring voor een aantrekkelijke prijs.

Te koop bij Lucardi voor €299,99

Witgouden verlovingsring

2. Gouden solitair (14 karaat goud, 0,12 karaat diamant)

De diamant in deze mooi geel gouden ring is een slag groter dan de vorige. Deze diamant is 0,12 karaat die briljant is geslepen. De kwaliteit is SI, wat betekent dat er geen zichtbare oneffenheden zijn. Omdat de diamant van betere kwaliteit is, hoort er een diamantcertificaat bij. Ook deze prachtige verlovingsring is te vinden bij Lucardi.

Te koop bij Lucardi voor €399,99

Geel gouden trouwring

3. Witgouden ring met solitair (18 karaat goud, diamant zelf kiezen)

Deze witgouden ring is van zeer goede kwaliteit. Het goud is 18 karaat en dus behoorlijk zuiver. De ring zelf is slank van vorm en heeft een elegante uitstraling. De diamant kun je zelf kiezen. De kleinste diamant is 0,20 karaat en dan heb je een vrij goedkope verlovingsring. Maar naarmate je een grotere diamant kiest, loopt de prijs snel op richting de normale prijs voor een verlovingsring. Je vindt deze ring bij Diamantendeals.nl.

Te koop bij Diamantendeals.nl voor €675,- 

Diamant solitair ring

4. Bicolor rij-ring (14 karaat goud, 0,15 karaat diamanten)

Voor wie houdt van geel en wit goud, is een bicolor ring een mooie oplossing. De ring is gegoten van twee soorten goud, die mooi met elkaar matchen. Deze ring wordt een rij-ring genoemd: er zijn meerdere diamanten die een rijtje vormen. Traditioneel wordt de karaat waarde van de diamanten bij elkaar opgeteld. Dit zijn 5 stenen van 0,03 karaat, die opgeteld dus 0,15 karaat vormen. We kwamen de ring tegen bij Lucardi.

Te koop bij Lucardi voor €589,99

Rij-ring bicolor

5. Gedraaide ring solitair (18 karaat goud, diamant naar keuze)

Ook bij deze ring mag je zelf kiezen welke diamant je erin laat zetten. De diamant wordt altijd als briljant geslepen met een vrijwel perfecte vorm. Je kunt de grootte kiezen vanaf 0,20 karaat. De ring heeft een gedraaide vorm, waarbij de uiteinden de diamant vasthouden. Het is een bijzonder elegante ring met een aansprekende vorm. We ontdekten dit juweeltje bij diamantendeals.nl.

Te koop bij Diamantendeals.nl voor €675, –

Gedraaide ring solitair

6. Rij-ring met 11 diamanten (14 karaat goud, 0,20 karaat diamant)

Deze rij-ring wordt ook wel aanzoeksring genoemd. Het is een prachtige ring met maar liefst 11 diamanten. De middelste diamant is 0,10 karaat. Aan beide zijden zitten 5 kleinere diamanten met een waarde van 0,01 karaat. Samen vormen ze dus een ring met 0,20 karaat diamant. Het is een opvallende rosé gouden ring die ook erg geschikt is om dienst te doen als trouwring. Deze ring is afkomstig uit de webshop van Lucardi.

Te koop bij Lucardi voor €699,99, –

Rosegouden aanzoeksring rijring

7. Rij-ring van witgoud met 5 diamanten (18 karaat goud, 0,45 karaat diamant)

Ga jij voor kwaliteit? Dan is deze rij-ring wat voor jou. De ring zelf bestaat uit prachtig witgoud van maar liefst 18 karaat. De diamanten vormen opgeteld 0,45 karaat. Wat dus betekent dat elke diamant afzonderlijk 0,09 karaat is. De diamanten zijn mooi geslepen en hebben geen zichtbare oneffenheden. De zettingen zijn apart van elkaar, zodat elke diamant echt tot zijn recht komt als solitair in een rij. Deze ring is afkomstig van diamantendeals.nl.

Te koop bij Diamantendeals voor €1130 – 

Rij ring 5 diamanten

8. Geel gouden solitair ring (14 karaat goud, 0,40 karaat diamant)

Deze ring lijkt wel wat op de eerste ring die we uitkozen. Deze ring is vooral anders in de kwaliteit van de diamant. In plaats van een klein 0,08 karaat diamant, is in deze ring een 0,40 karaat diamant geplaatst. Effectief is de steen dus heel wat groter. Houdt jouw vriendin van blinkende stenen en is ze niet tevreden met een mini-steentje? Dan is deze flonkerende ring misschien wat passender. Uiteraard komt de prijs van de ring wel dichter bij de normale prijs voor een verlovingsring te liggen. Grotere stenen zijn nu eenmaal wat duurder. De ring hoort thuis in de collectie van Lucardi.

Te koop bij Lucardi voor €1299,99

Geelgouden ring met grote solitair

9. Rij-ring met 9 diamanten (18 karaat goud, 0,36 karaat diamant)

De andere rij-ringen die we tot nu toe uitgelicht hebben, hebben gescheiden diamantjes. Dat is bij deze ring anders. Deze prachtige verlovingsringen hebben een rij van kleine diamantjes die strak aan elkaar gesloten zijn. Daardoor lijkt het alsof er een sprankelende strook in het midden van de ring zit. De diamantjes zijn klein, maar zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze hebben zuiverheid VS, wat gelijkstaat aan onzuiverheden die alleen met een microscoop te zien zijn. Het zijn 9 diamantjes van elk 0,04 karaat.

Te koop bij Diamantendeals voor €985, –

Rij ring met strook kleine diamantjes

10. Pave gezette witgouden ring (18 karaat goud, 0,53 karaat diamant)

Dit zijn wel bijzonder mooie verlovingsringen. Ze zijn volledig rondom bezet met kleine diamantjes. In totaal zijn er wel 67 diamantjes aan deze ring gezet! Ze zijn erg klein, maar in totaal vertegenwoordigen ze een grote waarde. Het is alleen een goedkope verlovingsring omdat we hem als stunt tegenkwamen bij diamantendeals.nl. Normaal gesproken valt de prijs zelfs iets boven het gemiddeld budget voor de verlovingsring.

Te koop bij Diamantendeals voor €1180, –

Pave bezette ring met diamantjes

Deze 10 mooie verlovingsringen laten zien dat het best mogelijk is om met een beperkt budget te shoppen. Wil jij een mooie verlovingsring aanschaffen voor je vriendin, maar wil je niet teveel geld uitgeven? Dan is een van deze 10 toppers een goede keus! Zo heb je een prachtige verlovingsring, die in veel gevallen ook nog eens kan dienen als trouwring. Je vriendin zal meer dan tevreden zijn – en het kost jou geen twee maandsalarissen!