Huwelijksreis Tips

10 bijzondere huwelijksreis bestemmingen

De meeste huwelijksreis bestemmingen zijn ontzettend voorspelbaar. Van een tripje naar Las Vegas of het luieren op een tropisch eiland tot een bezoek aan Parijs of Venetië. En zeker, het is absoluut niet ons doel om te beweren dat deze bestemming níét aantrekkelijk zijn! Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden voor je huwelijksreis – mogelijkheden die je waarschijnlijk zelf nog niet hebt bedacht. Deze 10 bijzondere huwelijksreis bestemmingen zijn sowieso het overwegen waard!

1. Lapland / Noorwegen: het Noorderlicht

Bij een huwelijksreis denk je al snel aan een warme bestemming. Maar dat hoeft helemaal niet. Wist je dat de meest romantische plek op aarde in feite ook één van de koudste is? Er is namelijk weinig romantischer dan samen genieten van het prachtige Noorderlicht. Je huwelijksreis bestemming ligt dan in Lapland of in een noorden van Noorwegen. Omdat er geen lichtvervuiling is van grote steden kun je hier ook de mooiste sterrenhemels bekijken.

Noorderlicht

www.visitnorway.com

2. Zambia: een romantische safari

Als je op safari wilt, denk je al snel aan Afrika. Echter, niet elk Afrikaans land is het meest geschikt voor een huwelijksreis. Er zijn nog steeds heel wat landen waar oorlog heerst en waar je beter niet kunt komen. Zambia is echter wel een heel geschikte en bijzondere bestemming voor je huwelijksreis. Hier kun je genieten van prachtige natuur tijdens een romantische safari.

Zambia

www.transafricasafaris.com

3. Brazilië: on top of the world

Brazilië staat bekend om twee dingen: Rio de Janeiro en het achterliggende regenwoud. Je wist vast niet dat Brazilië ook een prachtige bestemming voor je huwelijksreis kan zijn. Zo is er het beeld van “Jezus de Verlosser”, op de Corcovado. Deze berg geeft je een prachtig uitzicht over de hele stad Rio. Uiteraard kun je ook een gids inhuren en het binnenland in trekken voor een blik op de “longen van de wereld”.

Rio de Janeiro

www.dewereldwonderen.nl

4. Cape Cod: walvis spotten

Heb jij altijd al eens walvissen willen zien? Nee, dan bedoelen we natuurlijk niet die zielige gestrande bultruggen die weleens aanspoelen, maar echte grote levende joekels! Het is echt super gaaf om ze in het echt te zien, walvissen van soms wel 14-25 meter lang. Je moet er wel voor naar Cape Cod (in Amerika bij de grens met Canada), maar dat is zeker de moeite waard.

Walvis cape cod

www. lonelyplanet.com.jpg

5. Rovanimie: naar de kerstman

In Rovanimie (Finland) vind je het dorp waar de kerstman woont. Je kunt je hier prima vermaken want het is er altijd gezellig. Zeker omdat je ook op sledetocht kunt met echte husky’s of een romantische sledetocht in een arrenslee met rendieren. Natuurlijk is Finland koud, dus stook je een heerlijk haardvuurtje op. Super romantisch, origineel en bijzonder!

Finland

www.incoming.fi

6. Moskou: de Sint-Basilius kathedraal

Ook Moskou is niet de eerste bestemming die in je hoofd opkomt als je kijkt naar huwelijksreizen. Toch is dit een spectaculaire bestemming die bijzonder interessant is. Ontdek samen het rode plein en bewonder uitgebreid de Sint-Basilius kathedraal. Kun je eindelijk eens zeggen dat je dat prachtige gebouw van de kaarten en de plaatjes in het echt hebt gezien.

Rusland

www.bridgetomoscow.com

7. Australië: kangaroes en koala’s

Australië is ook zo’n land dat relatief weinig toeristen aantrekt. Terwijl het toch zo’n prachtig continent is, vol van allerlei wereldwonderen. Natuurlijk is er de bekende ‘rode berg’, die midden in de woestijn ligt. Verder kun je kennismaken met aboriginals en zien hoe zij vroeger leefden. Kangaroes en koala’s mogen natuurlijk ook niet ontbreken op je tripje ’to the south’.

australie

www.australia.com

8. China: de muur die werelden scheidde

Natuurlijk is de Chinese muur een echte toeristentrekker. Het is een heel bijzonder idee dat je staat op een van de weinige herkenbare structuren die vanuit de ruimte gezien kunnen worden. Verder is de geschiedenis van de muur ook erg boeiend. Uiteraard is het ook heel erg leuk en romantisch om een toertocht te maken door verschillende authentieke Chinese dorpjes die toeristen haast nooit zien.

chinese muur

www.topsecretwriters.com

9. Egypte: de piramides van Cheops

De piramides van Cheops zijn een van de zeven wereldwonderen. Ze staan niet op de lijstjes met populaire bestemmingen voor een huwelijksreis, maar je kunt er wel degelijk een huwelijksreis heen boeken. Naast de piramides, machtig en imposant, is Caïro ook zeker een bezoek waard. Verder kun je ook romantisch met zijn tweeën gaan duiken in de Rode Zee of ronddobberen op een zeiljacht voor twee personen.

Priamide

www.afp.cx

10. India: de Taj Mahal

Wist je dat de Taj Mahal niet alleen een prachtig gebouw is, maar ook super romantische tuinen heeft? Uiteraard is het gebouw zelf bijzonder indrukwekkend. India heeft nog veel meer te bieden voor mensen op huwelijksreis: er zijn allerlei bijzondere en romantische arrangementen te regelen. En, als leuk detail, de Kama Sutra komt hier natuurlijk ook vandaan!

Taj mahal

www.whc.unesco.org

Een huwelijksreis hoeft lang niet altijd te eindigen in een voorspelbare tropische vakantie. Júíst niet eigenlijk! Want zo’n vakantie naar de Caraïben of Spanje kun je natuurlijk gewoon elk jaar boeken. Daarom is het leuk om juist voor je huwelijksreis een bijzondere bestemming te kiezen. Zo blijft die bijzondere vakantie je altijd bij. Wil je meerdere locaties bezoeken tijdens je huwelijksreis en boek je liever niet lang van tevoren? Kies dan voor een huwelijksreis met een camperbus, die je kunt huren in het land waar je wilt gaan reizen.